Izvor: današnji Kurir
ŠTA SAM VAM SKRIVIO?
Elmedin Kikanović u šoku što se našao na udaru Zvezdinih navijača na meču u Moskvi samo zbog toga što je drugačije veroispovesti
Košarkaš Crvene zvezde Elmedin Kikanović izjavio je da sport treba da bude iznad politike, povodom prozivki navijača crveno-belih na račun njegove nacionalne pripadnosti na utakmici trećeg kola ULEB kupa protiv Dinama u Moskvi. Talentovanom igraču nije pomoglo ni to što je bio najbolji igrač utakmice, jer su “delije” skandirale “Uprava napolje”, samo zato što je letos angažovan mladi košarkaš iz Tuzle.
- Iskreno, bilo mi je neprijatno kada sam izlazio na parket. Mislim da bi sport trebalo da bude iznad politike, nacionalne pripadnosti i sličnih stvari, ali očigledno je da neki ne misle tako. Nije ti svejedno kad ti neki navijači dobacuju samo zato što si druge nacionalnosti, ali verujem da će sve doći na svoje. Slične probleme imao sam i u svojoj rodnoj Tuzli kada sam dolazio u Zvezdu, ali trudio sam se da se ne obazirem na sve što pričaju o meni - kaže Kikanović.
Trener Crvene zvezde Stevan Karadžić smatra da uprava sa Malog Kalemegdana treba da zaštiti mladog igrača i kaže da će na tu temu razgovarati sa čelnicima kluba odmah po dolasku u Beograd.
- Prozivke nisam čuo, jer se to desilo u poluvremenu, ali ljudi koji su bili u dvorani preneli su mi da su naši navijači skandirali ružne stvari na račun Kikanovića. To nije u redu i ovom momku svi moramo da pomognemo, jer to može da utiče na njegov košarkaši razvoj. Preneću to nadležnima u upravi kluba, kako bi oni razgovarali sa navijačima, da se ne ponove takve stvari. Stvarno mi ga je žao, jer Kikanović je odličan momak i maksimalno je posvećen Zvezdi - izjavio je Karadžić.
Prvi strateg crveno-belih već je na tu temu razgovarao sa njim pre početka utakmice sa Partizanom, pripremajući ga za neprijatno skandiranje sa tribina.
- Posle ovog incidenta nisam razgovarao sa Kikanovićem, ali na tu temu već sam pričao sa njim pre meča sa Partizanom, kako bih ga spremio za prozivke. On je na neki način i očekivao takve stvari kad je dolazio u Beograd, ali moramo svi zajedno da mu pomognemo da se što bolje adaptira, a ne da mu boravak u našoj zemlji postane noćna mora - završio je Karadžić.