KK Crvena Zvezda

Ono što je meni primetno u ovoj Zvezdi je što je Kuzmić konačno postao košarkaš, a ne drvoseča.
Zaista ne znam ko sa njim radi, ali je nenormalno napredovao, na obe strane terena
Opet gledajući unazad, za dve godine je i Cirbes postao igrač, što pospešuje tvrdnju da se sa centrima odlično radi.
Uostalom čak je i Štimac napredovao posle boravka u Zvezdi.
Što se ostalog tiče, Zvezdina pobeda je svakako ogromna, ali po meni više predstavlja skup okolnosti i slučaja da se loša utakmica dogodi baš svim važnim igračima u rotaicji CSKA...
A takodje i dobre pripreme utakmice, gde su prvih nekoliko lopti prosto oteli Teodosiću koji je igrao da se dopadne publici, a posle je izgubio samopouzdanje i nije ni dodavao više..
Što se Radonjića tiče evidentno je veoma napredovao po pitanju pripreme utakmice, ali je i dalje na neverovatno niskom nivou po pitanju reakcije na promenu situacije na terenu.
To prosto ili imaš ili nemaš.
Stvarno neočekivana pobeda, i zamajac za utakmicu u Kaunasu, gde bi Zvezda pobedom mogla jasno da istakne kandidaturu za mesto u prvih 8.

Bilo neko glasanje preko menadžera EL,evo nekih zanimljivosti:
- Real i CSKA 100 % učesnici završnog turnira u Istanbulu,Fener 93%,Olimpijakos 53...
- CSKA najnepoželjniji rival,Baskonija najzanimljivija za gledanje
- Željko Obradović drugu godinu zaredom najbolji trener
- Najbolju halu ima Žalgiris,dok se timovi najviše raduju gostovanju Barseloni
- Najglasnije navijače ima Crvena zvezda (56 %),slede Galatasaraj i Fener (po 12,5 %)...

Odlična utakmica cele ekipe.
Radonjić postaje prepozatljiv po dobrom skautingu i planu igre pre meča.
Nažalost još uvek veoma sporo reaguje tokom utakmice.
Ne znam čemu onih 10 minuta Gudurića, kad je posle tri minuta bilo vidljivo da je van igre?
Da ne pričam kako je na račun njega hladio Dženkinsa.
Takodje, ja lično ne vidim čemu minuti Mitroviću, posebno sada, kada je dolaskom ovog crnje, ostalo prostora Bjelici na četvorci.
Ali dobro, kako ja to vidim Zvezda bi mogla i do plej-ofa....
Kuzmić je neverovatno napredovao za kratko vreme..
Mnogo više nego Cirbes svojevremeno....

Bio na utakmici sinoc, mislim da je bilo stampano vise od 7.500 karata, jer je guzva bila stravicna. Pocetak utakmice sam docekao u hodniku dok sam se na silu probijao, trebalo je imati zivaca, strpljenja i snage domoci se mesta sa kog moze nesto da se vidi. I to je jedina negativna stvar od sinoc.

Pobeda za mene najveca u dosadasnjem toku Evrolige, jer smo dokazali da nema nepobedivih. Iz vise razloga nama Fener ne odgovara, prvi je naravno sto ima vrhunske igrace koji dugo igraju zajedno, sa jednim od najboljih trenera u Evropi da ih vodi. Nama ne leze nikako i to su dokazali kako su nas pobedjivali do sada. Ali i za njih je nadjen recept. Ova pobeda ima izuzetan znacaj jer je izvojevana u jednom najblaze receno, losem kriterijumu sudjenja po nas.

Naravno ova pobeda je ispecena u odbrani, ali je napad bio izuzetni intiligentan. Pobeda nije plod neke ludacke suterske veceri koja se dogodi jednom u 20 utakmica, ovo je bio trijumf gradjen raznovrsnom igrom u napadu pod kosem i sa distance.

O gospodinu najvecem Srbinu koji je postojao na klupi zemljaskoj, mogu da kazem da je sada zabetonirao vredjanje kada god bude igrao protiv Zvezde. Skandiranje "Zeljko turcine napusi se k...ne" nije zapocelo sa navijacke tribine, niti je bilo horski prihvaceno. Doslo je spontano kada je krenuo da ***** sudijama i da ih pritiska i to u situaciji dok je njegov tim imao kriterijum koji se samo pozeleti moze. Na tapet navijaca je dosao i Kalina, veliki cigan, nakon dve ubacene trojke, u trenutku kada je poceo da se zali sudijama.

Razumem da je Obradovic besan na navijace, razumem i da mu nije jasno da je Obradovic kao selektor Srbije bogotac, a kao trener Fenera koji igra protiv Zvezde jednostanvo protivnik. Ali ono sto mi nije jasno to je njegova izjava gde on ***** po rukovodstvu Zvezde sto nije zaustavilo pogrdno skandiranje. Jos uz konstataciju, "ako nisu zaustavili onda se slazu". Dakle oni koji su prozvani iz uprave Zvezde ispadose da su i vodje navijaca pa je sada trebalo da smiruju masu.

Ako primenimo tu logiku, onda ona zastava velike albanije koja se viori iza klupe Fenera na njihovim domacim utakmicama kada igra protiv Zvezde izgleda nije problem. Jer ako Zeljko nije reagovao jel to onda znaci da podrzava.

Ali ajmo realno, nije Zeljko toliko ljut na navijace koji pogrdno skandiraju (i koji ce to tek ciniti u buducnosti), vec je besan sto je izgubio utakmicu. A kako je najbolje spinovati domace idiotske medije i masu sklonu populizmu. Pa uciniti upravo ovo sto je on ucinio, ne govoriti o pobedi protivnika toliko, vec napraviti scenu uvredjene mlade, optuziti navijace, rukovodstvo drugog kluba (koji on otvoreno ne voli i ne krije previse). Pa ce danas prva vest biti kako je Zeljko vredjan, a onda kako je Zvezda pobedila.

I ne brinem ja za Obradovica. Sva ova ljutnja ce se smiriti kada legnu janjicarski milioni na racun. On je ogroman Srbin koji bi sprecio ovo i ono, a kada je ubijen Marko Ivkovic svi nasi janjicari sto igraju po turskoj cutali su da ne bi naljutili gazde koji ih placaju.

Na kraju, svaka cast Zeljku za titule reprezentacije, ali u buduce ce se snazno oriti "Zeljko turcine napusi se kurcine".

Poslednja izmena:
Nikad slabija evroliga, slabos sutersko vece protivnika, Bogdan ustao na levo mudo pa mu nije islo, Veseli se smorio na poluvremenu, Judoa tetka javila da mu je hrcak slomio nogu pa nije bio u elementu, a Zvezda to iskoristila i spletom neverovatnih srecnih okolnosti dosla do jos jedne pobede.

Poslednja izmena od moderatora:
Cela rasprava (po milioniti put) prebacena na kafanu. Jel mozete sami da procenite kada je rasprava za tamo!?

Da ponovim opet, na kafani je dozvoljena ostrija rasprava i tamo mozete da raspravljate o cemu god hocete i da upucujete prozivke prema suparnickim klubovima. Jedino nisu dozvoljene licne uvrede i vredjanja javnih licnosti.

Ovde O ZVEZDI, a na Partizanovoj temi O PARTIZANU! :rtfm:

Dobro, sada kada samo rascistili gde komsije mogu da kukaju i da ne zagadjuju odredjene teme, mozemo da se vratimo nekim normalnim razgovorima ovde. Jos jedna pobeda u ABA ligi. Naravno ocekivano i sto bi se reklo rutinski. Zaista me raduje pristup tim utakmicama gde se dolazi posle ogromnom i fizickog i mentalnog i emotivnog praznjenja nakon velikih utakmica evrolige. Takodje mi se svidja velika rotacija u ABA ligi, gde se dozira minutaza i niko ne mora da sagori na tim mecevima.

Kada je u pitanju evroliga, Makabi bi mogao da bude dobra prilika za novi brejk. Mislim da smo mi savrseno iskoristili dobru formu krajem decembra i pocetkom januara i popravili poziciju u evroligi. Problem ce biti kada forma krene da pada, nama se to redovno dogadjalo u periodu pred i nakon domaceg kupa. Nije iskljuceno da cemo neke utakmice neocekivano izgubiti, kao onomad protiv Zalgirisa.

Ono sto je dugorocna korist ove pobednicke serije u evroligi je probijanje te mentalne blokade u igracima i podizanje samopouzdanja da se svaki tim moze dobiti. Dakle nema nepobedivih.

Ja se nadam da ce u narednom periodu Guduric da se vrati u formu posto je duze vreme u nekom kontra ritmu. Ali kod njega verujem da je to samo malo losija forma. Sa druge strane Mitrovic verovatno ima poslednju sansu da pocne da lici na igraca. On je od pocetka sezone (onog promasenog zicera protiv Darusafake), hodajuca katastrofa na terenu. Od trenutka kada se pojavio, on je u silaznoj putanji, a svojom igrom je dosta obecavao.

Osvrnuo bi se na dolazak Ostina u FMP, verovatno za sledecu sezonu u Zvezdu. Rec je o izuzetnom igracu, NBA kvaliteta koga su bolest i cinjenica da je slep na jedno oko omele da napravi karijeru. Sada krece od nule ali bez obzira na ogranicavajuce faktore on moze biti ozbiljno pojacanje kada udje u ritam.
Ima visinu 216cm, meku ruku, sut za 3 pts. Ubitačan iz pick&pop akcija. Jako dobro barata loptom i dobro se kreće s obzirom na gabarite. Odlična igra licem, brži od većine čuvara što mu omogućava da prođe igrača koji ga isprati na šutu, ili da lako šutira preko čuvara koji mu daje dovoljno prostora. Dobar bloker, ima tajming za blokadu i zna da brani reket.
Mane su mu i na koledzu bile, duel igra u reketu, nedostatak mase, snage ali u Evropi bi to manje dolazilo do izrazaja jer nema dominantnih igraca u reketu pogotovo sto bi on bio krilni centar.

Jel čovek potpuno slep na jedno oko ili samo delimično? Pričaš o šutu za 3 poena. Ako mu protivnički igrač prekrije dlanom vidno polje tog jednog dobrog oka, on neće videti ni belog miša, a kamoli koš. Druga stvar je pregled igre. Ja sebi kada zatvorim oko skratim vidno polje sa 180 na 130 stepeni. Da ne pričam o balansu tela i koliko će lik da napreže to jedno dobro oko u brzini u kojoj se događaju stvari na utakmici. Zar ne postoji operacija koja ce mu vratiti vid makar na 30, 40 % normalne funkcije? Voleo bi da čovek zaigra, ali sam malo skeptičan da li će moći da igra na vrhunskom nivou...

edit. sad pogledah onaj klip sa utakmice. Čovek se odlično kreće. Očigledno da može da se igra košarka i sa jednim okom. Boksom ne bi mogao da se bavi, jer ne bi video udarce koji dolaze sa slepe strane...

Poslednja izmena:
Ja se nadam da ce u narednom periodu Guduric da se vrati u formu posto je duze vreme u nekom kontra ritmu. Ali kod njega verujem da je to samo malo losija forma. Sa druge strane Mitrovic verovatno ima poslednju sansu da pocne da lici na igraca. On je od pocetka sezone (onog promasenog zicera protiv Darusafake), hodajuca katastrofa na terenu. Od trenutka kada se pojavio, on je u silaznoj putanji, a svojom igrom je dosta obecavao.

Mitrovića su iskasapile povrede. U ABA ligi igra solidno. Problem je što Zvezda ima prevelik broj utakmica i nema vremena da se on oporavi kako treba.

Pa Mitar nema bas toliku minutazu da se kaze da je istrosen. Ima uvek uvodna 2 minuta evrolige i jos nekoliko minuta da odmori ostale na toj poziciji. Istina je da je Mitar imao povrede, ali dugo je on na parketu nakon tih povreda da bi igrao ovako lose. Recimo protiv Fenera je imao dva skoka na pocetku i to su jedine dobre stvari koje je ucinio. Jako lose brani nas kos, dok u napadu ima prilicno losa resenja. Bio je protiv Fenera bitan napad kada je bio sam na trojci i ucinio najgoru stvar, umesto da sutne, napravio neku fintu, krenuo na kos, stao, pokusao da asistira nikom drugom do Lazicu koji je vise krenuo na skok jer je mislio da je ovaj sutirati. Ovo jeste bio detalj, ali sustina price je da Mitrovic ne samo da ne napreduje, vec nazaduje kao igrac.

Ovaj Amerikanac iz FMPa ima odredjene zdravstvene probleme, ali je receno pre nego sto se vratio kosarci bio je na ispitivanjima kod akreditovanih medicinskih univerziteta koji daju dozvole sportistima za bavljanje odredjenim sportom. Tamo su ga ispitivali i dali dozvolu za dalje profesionalno bavljenje kosarkom. Neki fizicki nedostatak ne mora da se oseti na terenu, ako se ne varam legendarni Grusanovic je imao valjda ogranicen pokret rukom zbog problema sa ramenom (tako neki problem), zbog kojeg nikad nije mogao da ode u neki veci kllub, ali je zato dominirao gde god da je igrao.

I slazem se da je ovo dovodjene Amera pokusaj da se nadje vec sada resenje za narednu sezonu. Jer realno, cim neki centar zablista, kao sto je zablistao Kuzmic a pre toga Cirbes i Bobi, onda postaju najtrazenija evropska roba.Dakle male su sanse da se zadrze. Dobro je ako odmah imamo coveka ko ce nadoknaditi eventualni odlazak.

Tim u kome je grobarska prevara glavni igrac i nije neko dostignuce pobediti.
Zato ce mali da se iskali na Tofashu u turskoj ligi najebali su.
Koliko god da ne volim BB-a, on nije prevara od igrača, imao je falinki po pitanju ljudskih kvaliteta ali i to polako ispravlja, jbg distanca od duhovnog oca mu je povelika.
Osim toga on je i legit reprezentativac Srbije tako da nije lepo tako pisati o igraču koji nas zastupa na takmičenjima.

- - - - - - - - - -

Jel čovek potpuno slep na jedno oko ili samo delimično? Pričaš o šutu za 3 poena. Ako mu protivnički igrač prekrije dlanom vidno polje tog jednog dobrog oka, on neće videti ni belog miša, a kamoli koš. Druga stvar je pregled igre. Ja sebi kada zatvorim oko skratim vidno polje sa 180 na 130 stepeni. Da ne pričam o balansu tela i koliko će lik da napreže to jedno dobro oko u brzini u kojoj se događaju stvari na utakmici. Zar ne postoji operacija koja ce mu vratiti vid makar na 30, 40 % normalne funkcije? Voleo bi da čovek zaigra, ali sam malo skeptičan da li će moći da igra na vrhunskom nivou...

edit. sad pogledah onaj klip sa utakmice. Čovek se odlično kreće. Očigledno da može da se igra košarka i sa jednim okom. Boksom ne bi mogao da se bavi, jer ne bi video udarce koji dolaze sa slepe strane...
Pogledaj video ako ranije nisi, možda će ti postati jasnije.

Do sada bi mu vratili vid da moze da se operise. Mislim da je on imao neku povredu oka ranije da nije od bolesti izgubio vid. Ja imam brata koji na jedno oko vidi normalno a na drugo ima vid samo 20-30%. Ne nosi naocare. Kad koristi oba oka on ne primecuje nikakvu razliku u vidu jer oko koje bolje vidi preuzima inicijativu nad slabijim. Kad prekrije oko kojim bolje vidi tad je prakticno poluslep. Slicno je i kod ljudi koji imaju vid samo na jedno oko. Mozak coveka tako radi da se prilagodjava svakoj situaciji tako da kod coveka sa jednim okom ono postaje kvalitetnije jer je mozak kocentrisan samo na njega. Prakticno je isto da stavis njemu ruku ispred oka i coveku koji vidi na oba. Jedino sto je vidokrug smanjen ali ne bitno.

I slazem se da je ovo dovodjene Amera pokusaj da se nadje vec sada resenje za narednu sezonu. Jer realno, cim neki centar zablista, kao sto je zablistao Kuzmic a pre toga Cirbes i Bobi, onda postaju najtrazenija evropska roba.Dakle male su sanse da se zadrze. Dobro je ako odmah imamo coveka ko ce nadoknaditi eventualni odlazak.
Ne vjerujem da će Kuzmić otići poslije samo jedne sezone. Veći je problem što ćemo vrlo teško zadržati Jovića. A bome i Simonovića.

Pogledaj video ako ranije nisi, možda će ti postati jasnije.

Do sada bi mu vratili vid da moze da se operise. Mislim da je on imao neku povredu oka ranije da nije od bolesti izgubio vid. Ja imam brata koji na jedno oko vidi normalno a na drugo ima vid samo 20-30%. Ne nosi naocare. Kad koristi oba oka on ne primecuje nikakvu razliku u vidu jer oko koje bolje vidi preuzima inicijativu nad slabijim. Kad prekrije oko kojim bolje vidi tad je prakticno poluslep. Slicno je i kod ljudi koji imaju vid samo na jedno oko. Mozak coveka tako radi da se prilagodjava svakoj situaciji tako da kod coveka sa jednim okom ono postaje kvalitetnije jer je mozak kocentrisan samo na njega. Prakticno je isto da stavis njemu ruku ispred oka i coveku koji vidi na oba. Jedino sto je vidokrug smanjen ali ne bitno.

Ok, hvala na klipu i na objašnjenju. Sada su mi neke stvari jasnije. Videćemo kako ćemu se karijera razvijati...

Back