KK Crvena Zvezda

Ne može Miler da se razigra kad ga čuva Veseli koji poništava njegove prednosti sa visinom i brzinom. Doduše, postigao je veliki učinak, ali kada je već sve bilo rešeno. U prošle dve utakmice je bio nevidljiv, prosto ne može protiv onih koji imaju i snagu i brzinu i atletiku da ga isprate.

Цирбес је просечан абалигашки центар, нема он шта да тражи у Евролиги.
А ово ђубре од "тренера" још ниједампут није изашао пред новинаре и рекао да је он крив за неки пораз. Звезда нема никакву игру, победе су резултат експлозије неког појединца а сви играчи код "тренера" назадују. Нешто и покажу у првој сезони, док их "тренер" не упропасти. Доказао је да има паукова муда а то је пренео на играче. Брука је било видети вечерас како јаничари купе лопте испод оба коша о ови наши гледају као телад...
Како каже она новокомпонована изрека: "Нема те предности коју Радоња не може да прокоцка".

Цирбес је просечан абалигашки центар, нема он шта да тражи у Евролиги.

Nema šta da traži, a jedan je od 5 najkorisnijih centara po statističkom učinku. Doduše, to ne treba da zavarava jer se igra samo na njega pod košem (to je neki efekat na statistiku koji neguje Mega Vizura), ali je sasvim jasno da se radi u najmanju ruku o sada već vrlo solidnom evroligaškom centru. Nije nešto talentovan, nema značajan repertoar niti tehniku, ali igra tačno kao sat, ima dovoljno snage i okretnosti uz to, zna svoje vrline i mane i igra je sklopljena da on koristi većinu dobrih stvari.

Inače, kritika za njega je večeras ponašanje prema onom klincu iz Fenera, iživljavao se na njemu jer je dobio banane od Veselog.

Nema šta da traži, a jedan je od 5 najkorisnijih centara po statističkom učinku. Doduše, to ne treba da zavarava jer se igra samo na njega pod košem (to je neki efekat na statistiku koji neguje Mega Vizura), ali je sasvim jasno da se radi u najmanju ruku o sada već vrlo solidnom evroligaškom centru. Nije nešto talentovan, nema značajan repertoar niti tehniku, ali igra tačno kao sat, ima dovoljno snage i okretnosti uz to, zna svoje vrline i mane i igra je sklopljena da on koristi većinu dobrih stvari.

Inače, kritika za njega je večeras ponašanje prema onom klincu iz Fenera, iživljavao se na njemu jer je dobio banane od Veselog.

Пусти статистику,она је убила и кошарку и кошаркаше. Један Кићановић, Славнић, Далипагић, Симоновић и остали велики играчи, по статистици, никада не би били МВП првенства, али су зато решавали утакмице асистенцијама, кошевима, борбеношћу, луцидношћу...Другим речима, били су најбољи када је то требало. Значи јјебо играча који демолира Тајфун, а буде очајан против Цедевите - у просеку има више него солидан лигашки учинак.
Смешно је, на пример, да је онај мученик Савовић био МВП Јадранске лиге, а када наступи фрка, нема га нигде.
Као и Марко Симоновић, када је густо и када нам треба тројка, промаши целу таблу на чистом шуту...

Cirbes je uz Marjanovića mnogo napredovao i ove godine kada je postao prvi centar sazreo je za evroligu a za ABA je dominantan. Veliki napredak u njegovoj igri ali jbg večeras su ga stavili na velike muke igrači koji su fizički jaki a on pravu zamenu nema.

Цирбес је био инфериоран ове сезоне против више од половине његових "колега" из противничких ABA екипа. Да би био "одличан" центар, морао би да поседује макар мало интелигенције. Он је типични ограничени Шваба који игра шаблонски. Комично га је видети када му се изненада, непланирано, отворе неки чисти зицери, он се збуни и не зна просто шта да ради...ваљда зато што му нико није рекао...:D

Ja sam prilicno siguran da ce Zvezda na kraju bez vecih problema proci grupu.Izgubiti sa samo pola kosa od Efesa u Turskoj nije katastrofa a ova utakmica sa Fenerom ne moze biti realno stanje jer su oni jaki kao zemlja!Jednostavno nemaju slabu tacku.Sta reci kada igraci kao Kalinic,Hikman i Antic sansu dobijaju "na kasicicu".Imaju vrhunskog trenera i verovatno su najjaci tim u Evropi.Naj losiji igrac (ujedno i jedini Turcin) je onaj mali picopevac koji igra drugog pleja.Mislim da je Zeljko sinoc mooda svoja pojeo zbog njega.

U Zvezdi je daleko najbolji bio Miler.U napadu ubitacan ali je prosto neverovatno da covek uopste ne igra odbranu.Ostali su sinoc u svim segmentima zakazali ali sam siguran da ce u narednim utakmicama igrati mnogo bolje.Istina,cudi me da nisu sastavili jaci tim uzimajuci u obzir koliko para imaju.Sa tim budzetom fajnal for mora da bude cilj.Samo su se zestoko proseravali sa onim Sofom i Mekelom proslog leta.Umesto da su za te pare doveli dva ozbiljna igraca i lepo uigrali tim,doveli su dva budjava stranca da impresioniraju navijace i na kraju ostavili krnj tim.Dovesce oni opet dobra pojacanja ali sad treba vremena da se uigraju.

Hikman je tek izašao iz duge pauze i trebaće mu vremena, al imaće on ulogu, baš je sposoban igrač u oba pravca. Kalinić je, kao što rekoh, doveden da radi rudarski posao, to što su neki umislili da je on moćan košarkaš, ne znam, sve je rečeno još ranije... Antić je prespor i premator da bi imao veliku ulogu.

Što se prolaska grupe tiče, itekako je prolazna, ali ni neprijatelji poput mene ne bi bili toliko nerealni da im neobjektivno kažu da oni to moraju. Ipak, nisu oni još taj tim. Može da se desi, ali puno je tu krokodila u maloj bari, videćemo kako će to izgledati. Mislim da je karakteristika ove grupe da su mnogi u stanju da igraju atletski, odbranu, neke ekipe igraju svesno ružnu košarku... Unikaha je atletski i defanzivno sasvim dobra ekipa. PAO se još uvek švercuje na staru slavu, nekako guraju iako ne briljiraju - mogli bi pasti sledeće nedelje. Darušafaka nimalo ne impresionira, prošli su grupu samo zato što je Makabi teško u kanalu, ali protiv njih se igra teško, oni kvare igru. Lokomotiva je po meni posle Fenera najozbiljnija ekipa, i defanzivno i ofanzivno. Efes bi mogao da bude još ozbiljniji, ali oni su daleko od neke prave forme.

U svakom slučaju, Fener, Efes, LOKO smatram sigurnim. Ovde jedino Efes, koji kuburi sa formom, može da bude u problemima. Ostali će se boriti manje-više ravnopravno za 4. mesto ako ne bude iznenađenja. Što se Zvezde tiče, mogu da dobiju svaku ekipu u Pioniru i jedino bih im taj pritisak stavljao na leđa. Ne treba zaboraviti, pri razmatranju njihovih šansi, da oni još nisu ni Cedevitu pobedili... Moraju značajnije podići formu, prošlu grupu su prošli na adrenalin i o-ruk, i jer realno imaju jaču ekipu od Bajerna i Strazbura pa su i bili bolji od njih.

Jok, finansiraće klub u kom će da caruju Radonja, Lazić, Simonović, kad ponestane onih po pola milke (a za neke i više) za kamion stranaca.
Kad ode Alek, kako mu tepaš, ostaće pustoš kao i u vaterpolu što je ostao, a onda, jbg, ko zna da napravi nešto sa malo.

Jok, finansiraće klub u kom će da caruju Radonja, Lazić, Simonović, kad ponestane onih po pola milke (a za neke i više) za kamion stranaca.
Kad ode Alek, kako mu tepaš, ostaće pustoš kao i u vaterpolu što je ostao, a onda, jbg, ko zna da napravi nešto sa malo.

Ne tepam mu ja nego Somborac i Merkelova, al kome ja pričam...A Cobe i Boki nikad više ne da se vrnu.
Čovke turio tačku na JSDP.

A Cobe i Boki nikad više ne da se vrnu.
Šteta, moraće Gazda da nađe nove finansijere, al pošto je bio dobar i sa Slobom i sa Tadićevim, a sad i sa vašim Alekom... Nego, i Čovketu se tepa? :mrgreen:

Čovke=legendo, Radonja=odlazi. :zcool:

Meni samo nije jasno zašto Čovke legenda ne nabavi trenersku licencu. Ionako je on sa Davorom, Mirkom i zetom birao pojačanja letos... Ah da, on je nešto izbacivan iz košarke, al nažalost ne do kraja.

Back