Slazem se da je Luka jako dobar i pristoijan momak, cuo sam sa vise strana od ljudi koji ga poznaju, tako da me raduje sto povreda nije strasna kao sto se u prvi mah mislilo. Dobro je i sto smo sinoc dobili Metalac, jako nezgodnu i ozbiljnu ekipu. I ovde je bilo previse slabosti, pre svega u napadu, gde smo cesto bili katastrofalni, ali opet je odbrana vadila stvar. Pobeda je jos vaznija da igraci nakon vezanih poraza malo pozitivnije razmisljaju pred nastavak pre svega Evrolige.
Prosle godine smo postavili neke visoke standarde, pa nam se cini da ove godine ne igramo na zeljenom nivou. Istina je da jos to nije to, ali realno, do sada je jedini pravi kiks bio poraz u Beogradu od Olimpije. Izgubiti na jednu loptu od Cedevite u gostima nije strasno, posebno ako se uzme u obzir sudjenje. Nije tragedija ni da izgubis od Reala, ali ovo se ipak moze smatrati kiksom, mozda i vecim od neocekivanih poraza u ABA ligi, zbog razlike i nacina na koji smo izgubili. Upravo iz ovakvih strasnih poraza vade se neke stvari koje bi mogle da budu podloga za buducnost. Tu pre svega mislim na Borisu Simanica. Da nije utakmica bila takva kakva je, ko zna da li bi Borisa dobio sansu. Da ne govorim o Guduricu, na koga Radonja vec moze ozbiljno da racuna.
U dosadasnjem delu sezone najvise su definitivno podbacila pojacanja. Naravno Sofo trenutno igra kriminalno. Ne znam kolika mu je plata, verujem da nije mala i jasno mi je zasto se razmislja o raskidu ugovora. Ipak, mislim da bi trebalo da mu se da sansa do kraja polusezone, jer ako je u pitanju samo losa forma, onda bi do tada trebalo da proradi, a ako je nesto drugo, onda hvala i dovidjenja. Kod Tompsona definitivno mislim da je samo losa forma u pitanjui da je pitanje trenutka kada ce on proraditi. Stvarno za sada je jako los, ali u par utakmica sto sam gledao, igra solidnu odbranu i trudi se da kompenzuje los sut i slabiji napad. Mekel je jedini kome je forma u usponu
Drago mi je da je Jovic ove sezone jedan od boljih igraca. Prosle sezone me je jako nervirao jer je igrao kao pod rucnom, gde se trudio samo da prenese loptu na protivnicku polovinu i nekome doda. Premalo je pokazao za momka koji je imao fantasticnu rolu u reprezentaciji. Dangubic sto se povredio, mislim da to i nije toliki gubitak. Decko je proslu sezonu samo na momente igrao kako se ocekuje i on se previse krio od lopte i odgovornosti. Cirbes je zverina i kada mu lose ide kao sinoc on ce imati solidan ucinak. On je realno zamena za Bobija, a ne Sofo.
Uglavnom, nama su nakon prosle sezone porasli apetiti, uprava se potrudila da izadje u susret ambicijama, ali nekada treba vise stvari da se pogodi da sve funkcionise kao zamisljeno. Necemo ove sezone obarati rekorde u ABA ligi po broju pobeda, ali mislim da i sa 4-5 pa i vise poraza mozemo biti prvi. U Evroligi sve ce zavisiti kako igramo one utkamice koje moramo dobiti. Nece biti kraj sveta ako ne udjemo u top 16, ali bilo bi lepo zbog novca koji moze da se zaradi, da se klub dodatno stabilizuje.