Kineski motori

Slazem se da je naslov autoroa clickbait, e sad nekima ce QJ/Beneli spram ulozenog biti vise nego dovoljan i lepo sluziti uz 4 godine garancije. Nije ni cudno sto je 502x za 6000 evra vec par godina naprodavaniji motocikl u Italiji. Opet svako zna za cega mu je motor potreban i kolicinu novca sa kojom raspolaze.

Italijani su odavno u tim kineskim varijantama poluproizvoda kao beneli varijante i mnoge druge. Ko ima para može i da proba što da ne e sad svi znamo kako su oni čeri automobili prošli kod nas. U garanciji su sve lepili superlepkom jer rezervnih delova nema ne postoje tako da je i ta garancija upitna. Uz inflaciju i neprekidna poskupljenja iako ti vrate novac ispadne ko lizing da si uzo.

Juče uhvatio lika u kafiću kaže prezadovoljan je motorom 6000 evra i 3 god garancije.

IMG_20230522_150320.jpg

IMG_20230522_150331.jpg

IMG_20230522_150337.jpg

Znam par ljudi koji su kupili taj Benelli TRK i prodali su ih posle par meseci.
Zadovoljni mogu biti samo oni koji pre toga nisu vozili japanca ili nemca.
Uostalom nije 6000 nego je oko 6500 plus dok mu dodas sve ono sto hoces izadje oko 7500.

Ovaj sa fotke je 6300 i potpuno nov u srbiji sa 4 god garancije. Niko nije padao, lomio, vario, krpio. Novo 4 god se bezbrižno vozikaš. Ovde u grčkoj se rađaju na motoru :lol: ima gomila kineskih motora svi prezadovoljni. Prolazio sam i pored servisa ali sam žurio. Hteo ovaj super soco da probam ali kada žurim jebbeno stalno i treba da parkiram auto koji je ko brod jebbeni 😡

2006. sam kupio nov Kymco Agility 125 i sit sam se navozao, presao sam malo ispod 60.000.
Skuter je u pitanju ali 'ajde da se upisem u temu. Tajvan ih proizvodi.
Jedino sto sam menjao je bila bregasta i pored potrosnog materijala nista vise. Plocice i paknovi su fabricki i jos imaju "mesa". Kais, rolnice, kvacilo, variomat, fabricki.
Ulje, svecica, filter vazduha na svakih 2.000 km i 4-5 pari guma. I to je to.
U njemu je kopija GY6 Hondinog agregata ali kao da su stavili original, zvuk je odlican i vuce poprilicno dobro.
Mana ima naravno, istakao bih neudobnost i mozda dizajn.
Kvalitet plasticnih delova, rucki i prekidaca je solidan, nije na nivou npr. Yamahe ali nije ni kao na ostalim kinezima.
Vozio sam ture po 120 km u cugu sto agregat odlicno podnosi i po najvecim vrucinama. Jest da utrne pozadina ali je izvodljivo.

Slovenci pravili tomose još pre 50 godina de neće kinez da napravi pa njima je to osnovno prevozno sredstvo.
mislim da japanske i evropsje firme mogu sa bojazni gledat navalu kineskih motora. em im uzimaju dio kolača em napreduju :ok:
fora mi je gledat ove nazovi objektivne recenzije na yt gdje pokvare kineza u roku keks a u komentarima se ljudi javljaju kako je u njihovom slučaju peri-deri :ok:

Back