Kineski automobili će da zavladaju svetom u najskorije vreme

1741929910971.png

Huawei Aito M9

SUV sa nivo 3 autonomnom vožnjom

1741930089722.png

To što mi kupujemo po AliExpressu nije Kina. To je mahom škart koji nije prošao kontrolu kvaliteta. Ili je neka sitnica.
Cim si prihvatio realnost da ces da platis puno manje para, prihvacas i rizik da je to slabijeg kvaliteta i da nece izdrzati eksploataciju koju bi izdrzaoisti skuplji proizvod nekog kvalitetnog brenda

Danas smo preplavljeni jeftinim kineskim rucnim alatom, i kupujemo za po kuci, ali ako zelis da radis profesionalno sa njim, da to izdrzi i dugotrajni rad i napor, onda se zna - de walt, metabo, hitachi, milvoki

Cim si prihvatio realnost da ces da platis puno manje para, prihvacas i rizik da je to slabijeg kvaliteta i da nece izdrzati eksploataciju koju bi izdrzaoisti skuplji proizvod nekog kvalitetnog brenda

Danas smo preplavljeni jeftinim kineskim rucnim alatom, i kupujemo za po kuci, ali ako zelis da radis profesionalno sa njim, da to izdrzi i dugotrajni rad i napor, onda se zna - de walt, metabo, hitachi, milvoki

..sve si dobre brendove nabrojao, osim meni dva omiljena - Festool i Makita 😉

Fein je uvek bio sinonim samo za multi-tool, ostali njihovi modeli nekako nisu uspeli da se probiju (bar na Usa tržištu).
Da to je bas njohovo i tu su top bez zamene mada ih kopiraju mnogi danas ..Sve sta uzmes od njih je extra
- kvalitet i dobar servis .. Meni je riknula njihova mašina dobio sam novu za par sati bez i jednog extra maila poziva formulara .oko 16 prijavio kvar u 1730 dosli u jutro sledeci dan mi njihov radnik pozvonio i isporučio novu mašinu .. To nemas nigde Skupi su oni jako tako da ih nećeš videti mnogo ali profesionalno se koriste u EU dosta . AMERI verovatno koriste vise Hilti

Kinezi jedu ..
"I see reports that KGM (formally SsangYong) are releasing EV's with 1 million mile battery warranties.

Using the BYD blade battery used in all BYD's and some Tesla's.

This surely puts an end to the myth that you need spend big dollars to replace your battery in an EV."

Nisam nešto iznenadjen time, verujem da će i svi drugi nešto slično da ponude.
Najveći otpor ljudi za kupovinu EV je upravo trajanje baterija (uz punjenje, koje će se svakako rešiti vremenom). Gledam polovne Tesle ovde, džabe ih daju, niko neće da ulaze i kupuje nove baterije.
Druga opcija će biti rent, gde niko više neće ni kupovati auto.

Back