Kineski motori

Sensei

Master
Moderator
Poruka
77.506
Evo čitam da kinezi skoro svake nedelje izbace neki novi motor, a naročito vole da kopiraju američki Harli Dejvidson.

Kažu da je ovaj dobar,m iako ima samo 400cc.

Jonway YY400​

AA1aPhRD.img

to je kopija Harley-Davidson Fat Bob (iako original ima skoro 1900 kubica)

Poslednja izmena od moderatora:
Koliko koštaju toliko i vrede. Probao sam par kineskih motora pre, i to je bio blagi užas. Neprecizan menjač, motor iz kosilice za travu, ali ono najgore - zarđaju čim čuju da će padati kiša....

Niti mogu da krenu, niti mogu da stanu.

Drugo, 400 kubika agregat za ovoliki motor znači da se vuče kao mrcina.

Ovo je za one koji hoće da impresioniraju one koji nemaju blage veze sa motorima. Za ove pare bolje kupiti polovan pravi motor.

Браво за тему! Прије неки мјесец сам случајно по нету закачио неколико веома занимљивих кинеских мотора и баш сам се изненадио. Ја сам гледао углавном оно што иначе волим, а то су полукрос (тзв. адвентуре, дуал бајк и сл.) мотори мањих кубикажа, 200-350. Неколико произвођача (за које никад чуо) с још већим бројем модела, дизајнирани у најмању руку веома пристојно, неки чак и изузетно добро. Цијене су заиста запрепашћујуће, 1500–2000 долара, има их чак и испод 1500! Перформансе осјетно слабије од јапанске конкуренције, углавном с карбураторима, тек понеки има убризгавање, али три пута јефтинији! Погледао сам доста клипова по нету, тестова... Замјерити им се може штошта, али за те паре богами стварно мало шта. Обашка, доста их је испродавано по Азији, Јужној Америци... и возе се у условима који свакако нису „њежни”, али и тамо ипак трају, није да цркавају ко мушице. Окачићу и понеку слију, само да их нађем...

1683436342856.jpeg

1683436355937.jpeg

1683436377625.jpeg

1683436387871.jpeg

1683436432319.jpeg
1683436410088.jpeg

Оно што ми баш смета је да су пратили тренд дигиталних инструмената од којих ми се повраћа па се једва може наћи и понешто овако:
Pogledajte prilog 1337426
Znam mnogo ljudi koji vole motore ali nisu imali previše novca pa su odlučili da kupe ding dong kineza.

Priča je bukvalno uvek ista.

Kupe taj motor, voze ga kratko vreme, i kad shvate da je totalno sranje prodaju ga budzašto i kupe neki polovan normalan motor u tom cenovnom rangu

Zato mislim da je bolje kupiti odmah normalan motor, u skladu sa mogućnostima.

Voleo bih da mi neko kaže da je našao super motor iz ove priče i da ga je vozio duže od godinu dana, pošto ja za tako nešto nisam čuo.

Znam mnogo ljudi koji vole motore ali nisu imali previše novca pa su odlučili da kupe ding dong kineza.

Priča je bukvalno uvek ista.

Kupe taj motor, voze ga kratko vreme, i kad shvate da je totalno sranje prodaju ga budzašto i kupe neki polovan normalan motor u tom cenovnom rangu

Zato mislim da je bolje kupiti odmah normalan motor, u skladu sa mogućnostima.

Voleo bih da mi neko kaže da je našao super motor iz ove priče i da ga je vozio duže od godinu dana, pošto ja za tako nešto nisam čuo.
to je istina za nejveći broj kineskih stvari. Prave ih od loših materijala.

Лична искуства – никаква. Никад нисам ни сјео на кинеза. Нико од мојих познатих га нема. Дакле, само се могу ослонити на пренесена искуства других, а она су доста различита. Да су мотори (агрегати) застарјеле концепције то нема спора, с тим што мени то и није неки минус. Карбуратор? Ок, немам ништа против. Имам против ако нешто стално клапара, ако кочи килаво, а да не убрзавају ко метак то ми је јасно од старта. Једино је питање колико трају. Судећи по свему, Кинези нису баш освојили аутомобилску (па самим тим ни мотоциклистичку) технологију, но сву силу оваквих мотора су испродавали по Азији и Јужној Америци и колико сам могао уклавирити с нета, они који их возе тамо се баш и не буне на лош квалитет, а нешто не вјерујем да постоји нека широка сервисна мрежа по нпр. Боливији и сл. Поређења са јапанцима или талијанима свакако отпадају. Но, запрепастила ме цијена, а и изглед.

Poslednja izmena:
Kinezi znaju da prave jako kvalitetne prozvode, ali njihovi motori fakat ne spadaju u tu kategoriju, neka me neko ispravi ako grešim.

Na primer što se elektronike tiče, tu šiju mnoge. Ali motori - užas.
Prave ih za svoje tržište..Carine u EU na neke stvari idu i do 180% ..Tako da je to verovatno dzaba u Kini ..Ne može nista preko noci a mislim da nije ni budućnost tako da su ulaganja verovatno mala ..Neki el MC mozda im to bude prioritet.. obrati paznju na cenu jednog u od odnosu na 30 komada
Screenshot_20230507_120452_Chrome.jpg

Занимљив клип о најјефтинијем кинеском ендуро мотору након 16.000 километара вожње без икакве посебне пажње, с лошим одржавањем, мијењањем уља кад се сјетиш да ниси одавно и сл.

Нисам могао наћи тај клип, али препричаћу оно што ме баш насмијало. Лик описује како су направили неку врсту заштите с кључем и паљењем и закључи како је то мало чудно, али добро дође, а онда каже мада овај модел има и много бољу заштита од крађе... и онда сними доста велику и видљиву наљепницу: „MADE IN CHINA”. :rotf:
(Објаснио је да то није само зајебанција него кад већ крадеш онда крадеш нешто што можеш продати за неку битнију лову, сви знају да су кинези јефтитни, крадени још јефтинији, а поготово нема рачуна да их се раставља па продаје у дијеловима, тако да овај бисер и није тек пука зајебанција.) :lol:

Mene zanima onaj električni motor super soco bio je 2 soma sad pokušavaju polovne da prodaju za 2500 e što naravno neću da platim. Valjda su poskupeli novi duplo ko hrana i sve ostalo.

Мотор возио нисам, тако да личних искустава немам, али према овој врсти „тестова” сам веома неповјерљив, наиме лик нуди попуст за опрему ако се мотор купује преко њега, дакле у старту отпада било каква објективност, ово је, дакле, рекламни спот.
Друго, немам појма одакле је ово „кинески BMW GS”, ни боксера, ни кардана... везе с мозгом. Накачили су му „заштитни рам” за боксер који, очито, умјесто мотора штити ваздух и стоји му ко пилету сисе.
3.jpg

Poslednja izmena:
Мотор возио нисам, тако да личних искустава немам, али према овој врсти „тестова” сам веома неповјерљив, наиме лик нуди попуст за опрему ако се мотор купује преко њега, дакле у старту отпада било каква објективност, ово је, дакле, рекламни спот.
Друго, немам појма одакле је ово „кинески BMW GS”, ни боксера, ни кардана... везе с мозгом. Накачили су му „заштитни рам” за боксер који, очито, умјесто мотора штити ваздух и стоји му ко пилету сисе.
3.jpg
Ma to se tako kaže, kineski šatro bmw

Back