Kilogrami u trudnoci??

Нисам стручњак, не бих мога да дам прецизан одговор, Имаш толико литературе о трудноћи на све стране.

Колико знам трудница не би смела да се превише угоји. По мојој лаичкој спознаји, не преко 15-16 килограма.
 
Normalno je da se zena ugoji do 10 maksimum 12 kilograma i to samo ako je beba bila krupna.Ne smete jesti puno slatkog,grickalica i sto je najbitnije nocu NIKAKO.Ja sam u blizanackoj trudnoci se ugojila 7 kilograma-oboje dece su imali po 3 kg i po porodjaju sam imala deset kg manje nego na pocetku trudnoce.Pre trudnoce sam imala 60 kg pre porodjaja 67 a kada sam se porodila 50kg -visoka sam 177.Sa 3 detetom sam pre trudnoce imala 57 a pred porodjaj 70 a rodila sam dete od 4 kg,posle porodjaja sam imala 62 kg.Eto to ti je moje iskustvo.Opusti se i uzivaj
 
Nije mi ovo baš jasno:confused:
Ja sam negde pročitala da koliko je teška beba toliko odprilike nosi i posteljica i ostali "bebeći" kilogrami (krv, voda i sl.).
Moram priznati da moj bebac još malo pa 2 godinice a ja još vučem 2 kg :oops:
Ugojila sam se 15-16 kg i kao i Happyca jedno 8-9 u sedmom, do tada oko 5, osmi i deveti jedva nešto. Jbg potkačio me decembar, pa Nikoljdan na 100 mesta, pa novogodišnji praznici :)
 
То је и мој проблем! Нова година, Божић, славе....а чини ми се да не једем више него раније осим можда воће. Проблем је што се много мање крећем. Раније сам пешачила по 4-5 км, а сад док навучем на себе све што треба - изгубим жељу за изласком напоље!!!!!
 
U trudnoci sam zahvaljujuci neprekidnoj mucnini svih devet meseci, mogla da izvoljevam i jedem samo probrano voce i slatkise, pa sam dobila na tezini 8-9kg. Par mojih sestara i drugarica, koje su nabacile do 20kg, govorile su mi, i ne sumnjam u to, da je nemoguce kontrolisati glad u drugom tromesecju trudnoce, pa samim tim i kilogrami dolaze. Tu nema mnogo pomoci, kako se koja snalazila, pokusavala je da se ne pretvori u tenk.
Elem, dobra vest, kako su sve uspele da se vrate na kilazu iz devojackih dana. Kad je poceo period dojenja, iskoristile su umanjenje zelje za jelom, i pocele da zamenjuju grickalice, cokoladice i peciva, vocem, vodom i sokovima. I sve su, sad te mlade majke, u principu, na istoj kilazi od pre trudnoce. Znaci, trudnice, samo polako, sve ce doci na svoje, jedite, ugadjajte sebi hranom, bez brige.
 
iskreno, mene kile ne brinu, vishe me brinu strije.
kilo il` dva, dobijesh, pa skinesh i kad nisi trudna.
al` jednom dobijena strija, uvek ostaje strija.

jedan dileja od choveka (ovo sam ja bila fina) svoju zzenu zove tigrica, al ne zato shto je tigrica u krevetu, nego shto joj se, kad je presamiti, vide strije po ledjima.
surovo.
necu da budem tigrica. :(
al` ybga.
ko te pita....
 
Znaci, trudnice, samo polako, sve ce doci na svoje, jedite, ugadjajte sebi hranom, bez brige

Е, ап није то баш тако ша-ла-ла...
Мислим, није фазон у виткој линији после трудноће, него у томе што је и за бебу и за маму лоше ако се мама прегоји у трудноћи...
Са мном у породилишту је била једна врло млада мама која се угојила 33 киле!!! Да не причам о силним здравственим компликацијама које је имала због тога, и колико јој је то отежало и трудноћу и порођај...
 
Istina je to da je rizik povecan kod prenagojenih trudnica, ali neke zene ne mogu da se kontrolisu, jednostavno, stalno su gladne, valjda kao sto je nekima stalno muka, nekakva hormonska sprega mozga i zeludca. Zato mislim da je bolje da trudnica koja zeli da jede jagode, lepo ode u supermarket i kupi ih, umesto da kaze sebi;sta ce mi to, necu da se gojim, a posle pola sata, u napadu gladi, zvekne dve milke, ili pizzu.
 
Ja sam tek pri kraju II mjesecapa nemam sta bas za reci, ali ovih dana, osim sto su mi grudi nabacile dosta grama na prethodnu tezinu, meni je konstantno muka i sve mi se cini da kg igubim :( A ni to mi se ne dopada, mada kazu da je normalno. Jednostavno, jutros sam pojela jednu malu cokoladnu bombonu i sada mi je muka sto uopste pricam ovdje o hrani.
Ali nisam imala problema sa povracanjem, samo sa mucninom i zgaravicom...

POstaracu se da ne nabacim vise od 12 kg jer imam ostecena koljena i bilo bi vrlo rizicno ako pretjeram. A mlade zene obicno pretjeraju jer napokon docekaju da mogu da zaborave na dijete kojekakve i jedu koliko hoce. NIsam u tom fazonu. Vazno mi je da ja i beba dobijemo dovoljno minerala, vitamina i svega sto nam treba. Slatkise sam izbacila, osim meda u caju i jutarnje cokoladne bombonice. I to smo jedna do dvije.

Izbacila sam i kafu i gazirana pica i nemam vise obroke bez povrca. Pijem dosta mlijeka i makar jednu supicu dnevno, pa taman onu iz kesice, ako nema drugo.

Dakle, trudnice, uzivajte u trudnoci i iskoristite je da naucite kako se zivi zdrav zivot, pa nastavite i kasnije - prijace i vama i bebcu!
 
Невена, желим ти сву срећу и да останеш доследна... мени изгледа није успело.
Све је било ок у почетку, али сам већину килограма добила у последњих месец, можда месец и по дана.
Што је најгоре - сад је лепо време и одлично за шетњу, а ја сам се укочила и ево већ три дана не могу да мрднем:evil:
 
Mene je najvise ugojio Pepsi,jer u trudnoci nisam mogla da prestanem da ga pijem,znam da ne valja,pogotovo u trudnoci...pila sam ja i vocne sokove,i sve sto je super za bebu,ali pepsi mi se non-stop pio,kad mi je bivalo muka samo popijem casu i odmah mi bolje.Muz i mama su me grdili zbog toga,ali sta cu kad mi se samo to pilo.A od hrane mi se tokom cele trudnoce jela samo sarma.
 
Zenske,ja sam u 5 mesecu,i ugojila sam se 4 kg! Za sada nije strasno,mislim ne primecuje se,samo stomak,al citala sam da je do 6 kg u ovom peridu ok,i otprilike toliko za cetiri meseca i to je to,oko 12 kg ukupno. Inace,ja za sada nemam neki apetit,jedem tek toliko da ne budem gladna,cetiri,pet puta dnevno po malo,i to uglavnom jogurt,supice,voce i povrce,i puuuuno vode.... Ne opterecujem se sa linijom i kilogramima,al ne bih volela da se puno ugojim,jer mi je termin pocetkom leta,pa bi mi to bas bilo naporno... Mada imam par drugarica koje kazu da su bas malo jele u trudnoci,a ugojile su se oko 20 kg???!!! Krive hormone za to,ili sta vec?! E to me jedino malo plasi,mislim.... Jel cula neka i za takve slucajeve?? Inace,imam 25 god,zdrava sam,viska,ovo mi je prvi bebac,i pre trudnoce sam kuburila sa 5 kg viska,ali mi nisu predstavljali problem,valjda zbog moje gradje nisu se toliko ni primecivali;-);-);-);-)
 
Ja bolje da se ne javljam. U drugoj trudnoci sam se ugojila 22kg! U prvoj vrlo malo ali sam se porodila pocetkom osmog meseca tako da valjda nisam ni stigla da se ugojim kako treba. U drugoj sam jela, cini mi se najvise sam se ugojila u prvih 5 meseci. Onda mi je lekar redukovao ishranu, ali sam se i dalje gojila, zapravo rasla. Pred porodjaj sam bila kao tenk, ali sam bila i puna vode, noge kao balvani, ruke, lice, cela sam bila podbula i naduvena. Po izlasku iz porodilista merila sam se imala sam 10kg manje. E onda je usledila "borba" malo gladovanje, malo dijete i evo sad nije lose, licno mislim da bi trebalo da izgubim jos jedno 4-5kg ali i ovako sam zadovoljna. Porodila sam se u januaru prosle godine. Strije srecom nemam, nijednu.
 
ja sam sad krenula da se mazzem strijatima.
inache...
negde sam okolo 14-15 nedelje, ne znam tachno....
ugojila sam se oko kilo, dva...
nosim sve shto sam nosila, chak i neke najuzze farmerke koje sam kupila neposredno pred trudnocu...

jedva chekam da mi se vidi trudnoca. :D
 
Evo me opet...
Nisam dobila jos nista, osim u startu nekih 1 kg... Sad sam treci mjesec i preko tog 1kg sa starta nisam ni makla. Stomak, noge, gooza, da se skinem u kupaci (mada ne bih, hladno je:)) niko nista ne bi mogao da skonta...

Joj, bas me isprepadala ideja da mi riknu koljena zbog prezderavanja. Tako da jedem, naravno, ali pazim sta i kako. Nisam izbacila slatkise, samo smanjila. Nedavno sam polozila ispit na faksu "Ishrana i rekreacija", pa sam oadtle izvukla sve moguce stvari o ishrani... I drzim se toga. Stvarno je lako, samo nikakvo pretjerivanje i prejedanje.

Jedino ne pijem dovoljno vode. E, da vam prenesem iskustvo prijateljice koja je rodila priej par godina - PROLOM voda! Cesmovaca nista ne valja, a Prolom je nju spasio sto se tice mokracnih puteva. Ja sam je poslusala. Sta me kosta da kupim Prolom, a ne neku drugu vodu. I to nije nejna ideja, nego joj preporucio dr.
 
Е, ап није то баш тако ша-ла-ла...
Мислим, није фазон у виткој линији после трудноће, него у томе што је и за бебу и за маму лоше ако се мама прегоји у трудноћи...
Са мном у породилишту је била једна врло млада мама која се угојила 33 киле!!! Да не причам о силним здравственим компликацијама које је имала због тога, и колико јој је то отежало и трудноћу и порођај...
Ja bih tu mladu mamu uhapsila za primer...
neka sam fasisoidna i sta sve vec ali molim da mi neko objasni zdravo razumskim razlozima sta ma koju trudnicu natera na toliko gojenje!?Da li je glad jaca od nas!?
Oni fazoni jedem za dvoje su van pameti.Moja kuma je svakodnevno cepala Milku od 300gr pod izgovorom da je depresivna jer je debela pa sta ima veze kilo gore dole.Otisla je da se porodi sa stotkom,otecena i ogromna kao tenk.Na prijemu joj je babica rekla:"Kuku dete kako ces ti da se porodis..."
Strasno.
 

Back
Top