GrdobanS
Elita
- Poruka
- 23.397
Nek proba njih (clanicu NATO-a) da denacifikuje.Poljska ruši spomenike sovjetskim vojnicima širom zemlje:
https://www.rferl.org/a/soviet-monument-destroyed-war-ukraine-russia/31823629.html

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nek proba njih (clanicu NATO-a) da denacifikuje.Poljska ruši spomenike sovjetskim vojnicima širom zemlje:
https://www.rferl.org/a/soviet-monument-destroyed-war-ukraine-russia/31823629.html

Русија неће Пољску денацификовати као Украјину, него ће је дезинтегрисати.Nek proba njih (clanicu NATO-a) da denacifikuje.![]()
Dobili drzavu a nakon toga ga srpski kraljevi izvozali, Dusan je jedno vreme koketirao sa Papom i da je duze ziveo mozda bismo danas bili katolici, sumnja se cak da su ga Grci otrovali zbog te namere.Mi smo , Srbi od Pape dobili državu .
Samo neka snabdevaju ukrope ,pa jos malo nece ni postojati vise.Barem jedan americki analiticar predvidja da ce Poljska i pomenute zemlje, biti nova sila u Evropi.
Nije to SRJNek proba njih (clanicu NATO-a) da denacifikuje.![]()

Poljaci su najgori u Evropi .Licno Poljaci su kao ljudi mnogo topliji i srdacniji od Rusa,vise slicimo medjusobno.
Не видим ни један разлог да не сарађујемо са тим државама, сем са Хрватском. Те државе ће бити оно што аналитичари већ сад називају " Нова Европа". А хрватску треба искључити из било каквог размишљања. Кд ме занима да упознам ктоличке словене, свакако идему Пољску, или у Чешку, а не у Хратску. Тамо додуше никад ни из каквих разлога не би ни ишао.

Zdravo tkivo EUHrvatska, Slovačka, Poljska, Mađarska i uslovno Češka i Slovenija.
Наравно да од некакве освете нема ништа. На то чак нико ни не помишља. Ем ми нисмо такав народ, ем је то у физичком смислу немогуће. довољно је да односи буду кмшијско хладни а привреда искључиво на бази реципроцитета. И мирна бачка. Каква освета , какви бакрачи. Па немогуће је да се ми Срби адекватно осветимо, и о таквим стварима нико и не размишља. Само зид.Osim mozda na tenku oslobađati Knin ili tako nesto?![]()
Русија неће Пољску денацификовати као Украјину, него ће је дезинтегрисати.![]()
Бумо видели, што би рекли Загорци.Rusija ne moze i ne sme da zaviri u Nato dvoriste, dokaz su balticke drzave. A Poljska je tek sf.
Zanimljivo, to su zemlje u kojima RS ima najveću podršku unutar EU. Zapad je probošnjački. Ostale zemlje poput Grčke uglavnom neutralne po pitanju političke krize u BiH.Zdravo tkivo EU
Ako uzmeš mapu i proučiš malo geografiju primjetit ćeš da se na primjer Zagreb, Karlovac, Rijeka, Pula, Zadar nalaze zapadnije od Beča. Ako smo mi istočna Europa onda je to i Austrija.Hrvatska, Slovačka, Poljska, Mađarska i uslovno Češka i Slovenija.
Međutim ove 4 najistočnije su slične po ekstremnoj ksenofobiji, predrasudama, osećaju kulturne superiornosti prema istočnim susedima a inferiornosti prema zapadnim, negiraju bilo kakve veze sa istočnom Evropom. Takođe su skloni nacizmu i mržnji. Danas predstavljaju najproblematičnije zemlje EU. Ne žele da čuju za migrante, Mađarska gradi zid, u Poljskoj se redovno održavaju protesti, Poljska je čak pred sankcijama zbog negiranja Poljskog holokausta itd.
Kakva je budućnost tih država? Može li se očekivati nekakva posebna grupa u EU ili čak izvan?
Austrija se na istoku graniči sa Slovačkom i Mađarskom, takođe katoličkim zemljama i samim tim nije katolički istok.Ako uzmeš mapu i proučiš malo geografiju primjetit ćeš da se na primjer Zagreb, Karlovac, Rijeka, Pula, Zadar nalaze zapadnije od Beča. Ako smo mi istočna Europa onda je to i Austrija.
Onda nismo ni mi katolički istok nego katolički zapad. Kako može netko tko se geografski nalazi zapadnije od Beča biti istok? Nema logike.Austrija se na istoku graniči sa Slovačkom i Mađarskom, takođe katoličkim zemljama i samim tim nije katolički istok.
Hrvatska je na samom istoku katoličanstva što je čini katoličkim istokom. Katolički zapad je Portugal npr.Onda nismo ni mi katolički istok nego katolički zapad. Kako može netko tko se geografski nalazi zapadnije od Beča biti istok? Nema logike.
Nismo na samom istoku. Istočno od nas su Mađarska, Slovačka, Poljska, Litva, a čak se i neki dijelovi Austrije nalaze istočnije od nekih dijelova Hrvatske.Hrvatska je na samom istoku katoličanstva što je čini katoličkim istokom. Katolički zapad je Portugal npr.
Da je cela unija takva ne bi bilop problema da Srbja uđe u istu .Zanimljivo, to su zemlje u kojima RS ima najveću podršku unutar EU. Zapad je probošnjački. Ostale zemlje poput Grčke uglavnom neutralne po pitanju političke krize u BiH.
Ja kad sam ucio geografiju u osnovnoj i srednjoj, citava ex-YU, te Italija, Spanija, Portugalija, Grcka, Bugarska i Albanija su spadale u JUZNU Evropu.Hrvatska je na samom istoku katoličanstva što je čini katoličkim istokom. Katolički zapad je Portugal npr.
Najzapadnija tačka Austrije je zapadnija od najzapadnije tačke Hrvatske što Austriju čini zapadnijom od Hrvatske, sorry
I Maroko je zapadnije od npr. Svajcarske pa je tezak orijent.Onda nismo ni mi katolički istok nego katolički zapad. Kako može netko tko se geografski nalazi zapadnije od Beča biti istok? Nema logike.
Italija, Španjolska, Portugal, Hrvatska su jugozapadna Europa a Grčka, Bugarska, Albanija, Srbija su jugoistočna Europa.Ja kad sam ucio geografiju u osnovnoj i srednjoj, citava ex-YU, te Italija, Spanija, Portugalija, Grcka, Bugarska i Albanija su spadale u JUZNU Evropu.
Maroko je Afrika.I Maroko je zapadnije od npr. Svajcarske pa je tezak orijent.
Mani me te svapske ''geografije''.Italija, Španjolska, Portugal, Hrvatska su jugozapadna Europa a Grčka, Bugarska, Albanija, Srbija su jugoistočna Europa.
Bravo care, otkrio si toplu vodu.Maroko je Afrika.

Ali je Francuska htela da fa utrpa u EU.Bravo care, otkrio si toplu vodu.![]()