Katolički istok

Srbija sa ovim državama treba

• Više sarađivati

• Distancirati se od njih

• Ostati neutralna

• Ne znam/Ne zanima me

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Не видим ни један разлог да не сарађујемо са тим државама, сем са Хрватском. Те државе ће бити оно што аналитичари већ сад називају " Нова Европа". А хрватску треба искључити из било каквог размишљања. Кд ме занима да упознам ктоличке словене, свакако идему Пољску, или у Чешку, а не у Хратску. Тамо додуше никад ни из каквих разлога не би ни ишао.

Osim mozda na tenku oslobađati Knin ili tako nesto? :per:

Osim mozda na tenku oslobađati Knin ili tako nesto? :per:
Наравно да од некакве освете нема ништа. На то чак нико ни не помишља. Ем ми нисмо такав народ, ем је то у физичком смислу немогуће. довољно је да односи буду кмшијско хладни а привреда искључиво на бази реципроцитета. И мирна бачка. Каква освета , какви бакрачи. Па немогуће је да се ми Срби адекватно осветимо, и о таквим стварима нико и не размишља. Само зид.

Hrvatska, Slovačka, Poljska, Mađarska i uslovno Češka i Slovenija.
Međutim ove 4 najistočnije su slične po ekstremnoj ksenofobiji, predrasudama, osećaju kulturne superiornosti prema istočnim susedima a inferiornosti prema zapadnim, negiraju bilo kakve veze sa istočnom Evropom. Takođe su skloni nacizmu i mržnji. Danas predstavljaju najproblematičnije zemlje EU. Ne žele da čuju za migrante, Mađarska gradi zid, u Poljskoj se redovno održavaju protesti, Poljska je čak pred sankcijama zbog negiranja Poljskog holokausta itd.

Kakva je budućnost tih država? Može li se očekivati nekakva posebna grupa u EU ili čak izvan?
Ako uzmeš mapu i proučiš malo geografiju primjetit ćeš da se na primjer Zagreb, Karlovac, Rijeka, Pula, Zadar nalaze zapadnije od Beča. Ako smo mi istočna Europa onda je to i Austrija.

Onda nismo ni mi katolički istok nego katolički zapad. Kako može netko tko se geografski nalazi zapadnije od Beča biti istok? Nema logike.
Hrvatska je na samom istoku katoličanstva što je čini katoličkim istokom. Katolički zapad je Portugal npr.

Najzapadnija tačka Austrije je zapadnija od najzapadnije tačke Hrvatske što Austriju čini zapadnijom od Hrvatske, sorry

Hrvatska je na samom istoku katoličanstva što je čini katoličkim istokom. Katolički zapad je Portugal npr.

Najzapadnija tačka Austrije je zapadnija od najzapadnije tačke Hrvatske što Austriju čini zapadnijom od Hrvatske, sorry
Ja kad sam ucio geografiju u osnovnoj i srednjoj, citava ex-YU, te Italija, Spanija, Portugalija, Grcka, Bugarska i Albanija su spadale u JUZNU Evropu.

Back