katolicka crkva

• Začetnik teme Začetnik teme goxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Misljenje o katolickoj crkvi?

• Dobro, uglavnom.....Imali su gresaka u istoriji, ali se sada trude da ih isprave....

• Tu i tamo.......Zameram im inkviziciju, drugi svetski rat itd...

• Oni nisu hriscani, vec sekta( znam da ima i ovakvih misljenja)

• nemam stav(ateista, totalno me ne interesuje sta oni rade)

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
vera nije nikada losa, ali zato oni koji slede tu veru mogu biti veoma zli jer je tumace lose i otud inkvizicije, krstaski ratovi, dzihadi itd. itd. i sva ostala sr*nja koja su pravljena u ime vere. da li je neko jevrej, katolik, hriscanin, musliman, slebdenik bude, konfucija ili mao ce tunga ili marksa to nije strasno ako bi se postovala "sveta knjiga" ili sveta ideja. i ateizam nalaze verovanje u nesto, pa makar to bilo nista. e ljudi, ljudi, najlakse je prebaciti krivicu na veru ili...

adem_ks:
vera nije nikada losa, ali zato oni koji slede tu veru mogu biti veoma zli jer je tumace lose i otud inkvizicije, krstaski ratovi, dzihadi itd. itd. i sva ostala sr*nja koja su pravljena u ime vere. da li je neko jevrej, katolik, hriscanin, musliman, slebdenik bude, konfucija ili mao ce tunga ili marksa to nije strasno ako bi se postovala "sveta knjiga" ili sveta ideja. i ateizam nalaze verovanje u nesto, pa makar to bilo nista. e ljudi, ljudi, najlakse je prebaciti krivicu na veru ili...

brawo!

Uglavnom dobro mišljenje, samo što je ovaj papa zadnji nekako predstavlja ono što mi se nesviđa u toj crkvi, nekakvu lažnu čistoču.Prošli papa je bio puno bolji, nije bio toliko zatucan da govori da je samo katolička crkva jedini put k Bogu....ali vi ga niste voljeli.Čak je i Šešelj napisao knjigu o njemu, idiotskog naziva "Đavolji šegrt, zločinački papa Jovan Pavao 2" ,a u biti on je to.

idot:
al zato SRS uredno dobiva preko 30% na izborima.
Опет ви, незнањем или намерно, ширите неистину.

30% је од - ИЗИШЛИХ на изборе, а не укупног бирачког тела.

(У укупном бирачком телу их нема више од 15%.)

Иначе, на тему:

Поједностављено:

РКЦ, кроз историју, углавном, била - злочиначка организација.

Данас, утицај мањи, али није занемарив.

(И, наравно, као и за све - једно је - организација, а друго "обични" људи, верници, чија искрена осећања поштујем, које год да су вере, или, уопште, убеђења било које врсте). Али, и то је много сложеније него овакав један одговор овде, тако да се сад заустављам.

Norma Kampl:
Опет ви, незнањем или намерно, ширите неистину.

30% је од - ИЗИШЛИХ на изборе, а не укупног бирачког тела.

(У укупном бирачком телу их нема више од 15%.)

A nemožeš to tako gledati, onda bi svim strankama polovio rezultat jer u prosjeku izlazi u večini zemalja,malo više od 50% ljudi.Pa onda bi i za Tadića i za Ak47 glasalo još manje ljudi.

idot:
A nemožeš to tako gledati, onda bi svim strankama polovio rezultat jer u prosjeku izlazi u večini zemalja,malo više od 50% ljudi.Pa onda bi i za Tadića i za Ak47 glasalo još manje ljudi.
А него како другачије гледати? Управо се тако гледа, ако се жели - реално гледати.

Само, ви нећете, јер вам не одговара.

Enfroz2891.:
Norma ti vec reche 30% na izborima nije 30%stanovnishtva,a chaki da jeste kod nas radikali 30% kod vas 95%.Tako da nema shta da se bunite.
Šta kod nas 95% dobiva, kod nas nema radikalne stranke, ima HSP a oni dobivaju 5-6 %, a di je kod vas neka socijademokratska stranka, kao što ima u svim zemljama, npr.SDP
?Imate jednu ultra lijevu LDP,koja je antisrpska, a druge su sve desne.

Norma Kampl:
А него како другачије гледати? Управо се тако гледа, ако се жели - реално гледати.

Само, ви нећете, јер вам не одговара.
Dobro, a koliko bi onda dobivao Tadić 7 %, a Koštunica 6 %?

idot:
Šta kod nas 95% dobiva, kod nas nema radikalne stranke, ima HSP a oni dobivaju 5-6 %, a di je kod vas neka socijademokratska stranka, kao što ima u svim zemljama, npr.SDP
?Imate jednu ultra lijevu LDP,koja je antisrpska, a druge su sve desne.
:lol:
Svaka stranka u hrvatskoj je shto se Srba tiche ultra desna...i ti nekom prichash o radikalima.Stav koji Radikali imaju spram Hrvata apsolutno sve hrvatske stranke(osim stranke manjijna)imaju spram Srba...pa to ovde nikome ne smeta....e sad shto je to vishe"umiveno"kod vas nego kod nas i shto zapad vashe podrzava kao "prevropske"i pored svega je druga pricha.

Enfroz2891.:
:lol:
Svaka stranka u hrvatskoj je shto se Srba tiche ultra desna...i ti nekom prichash o radikalima.Stav koji Radikali imaju spram Hrvata apsolutno sve hrvatske stranke(osim stranke manjijna)imaju spram Srba...pa to ovde nikome ne smeta....e sad shto je to vishe"umiveno"kod vas nego kod nas i shto zapad vashe podrzava kao "prevropske"i pored svega je druga pricha.
Dobro ali te stranke nisu agresivne kao radikali,oni nebi nikad napali drugu zemlju. :!:

Kolko ja znam chak ni Radikali kod nas kao fol nisu zvanichno za napad na druge zemlje nego su im ..hm.."spoljnopolitichki ciljevi"kao ostvarivi "dipolmatskim"putem....to je ona fora Kralobgag-whatever...
Jeftino politikanstvo za neobrazovane.

goxy:
ja bih ipak reka da si ti commie ,ili ti je crvena propaganda isprala mozak......

molim te prestani da lupetaš.

ako imam negativan stav prema verskim organizacijama, nisam automatski komunista.
katolička crkva je daleko najgora među njima, i nanela je najviše zla. pre svega zato što je tokom istorije imala najviše uticaja. svedoci smo da se taj uticaj ograničava sve više i više, čak i u zemljama u kojima je rkc tradicionalno jaka, poput španije, i dobro je što je tako.

a istorija rkc je krvava, prepuna laži i nezapamćenog licimerja.

počev od pozivanja na falsifikovani dokument, konstantinovu darovnicu, pomoću kojeg su pape pokušavale da prigrabe svetovnu vlast, prodaje indulgencija, krstaških ratova ( posebno je zanimljiv takozvani dečiji), inkvizicije, pokušaja da se sputa razvoj nauke jer je bila u koliziji sa dogmama, pravljenja spiskova zabranjenih knjiga i spaljivanja istih, pa sve do skrivanja ustaša u vatikanu posle završetka ww2...

posebno ogavno je ono što danas rade u africi, o čemu govori tekst do kojeg sam ostavio link. za sve to zaslužuju samo prezir svakoga ko nije zatupljen njihovim kretenskim dogmama...

Elvin:
katolička crkva je daleko najgora među njima, i nanela je najviše zla. pre svega zato što je tokom istorije imala najviše uticaja. svedoci smo da se taj uticaj ograničava sve više i više, čak i u zemljama u kojima je rkc tradicionalno jaka, poput španije, i dobro je što je tako.

počev od pozivanja na falsifikovani dokument, konstantinovu darovnicu, pomoću kojeg su pape pokušavale da prigrabe svetovnu vlast, prodaje indulgencija, krstaških ratova ( posebno je zanimljiv takozvani dečiji), inkvizicije, pokušaja da se sputa razvoj nauke jer je bila u koliziji sa dogmama, pravljenja spiskova zabranjenih knjiga i spaljivanja istih, pa sve do skrivanja ustaša u vatikanu posle završetka ww2...

posebno ogavno je ono što danas rade u africi, o čemu govori tekst do kojeg sam ostavio link. za sve to zaslužuju samo prezir svakoga ko nije zatupljen njihovim kretenskim dogmama...
Све је тачно што си рекао за римо-католичку "цркву" уз само мало подсећање да та организација има највеће земљишне комплексе у УСА и да поседује баснословно богатство само у хартијама од вредности (које вероватно чува за онај свет :roll: ), да је правила покоље међу домородачким становништвом у новоотривеној Америци у потрази за златом, да је потписала конкордат са нацистичком Немачком, да се отворено залагала за распад једне суверене државе (знамо и које), да је на сред трга у Ватикану поставила гигантски обелиск специјално донет из Египта за ту прилику (иначе, фалусни симбол код пагана) и уз једну логичну констатацију да она може бити све само не хришћанска, имајући све ово у виду.

За крај, само једно питање, са којим је то догмама наука у колизији или да будем прецизнији које од њих је наука побила :confused:

Elvin:
molim te prestani da lupetaš.

ako imam negativan stav prema verskim organizacijama, nisam automatski komunista.

Kiselo grozdje :D ;) .....Jbg, ko ima moc, ponekad i gresi.....Pravoslavci je nikad nece imati u tolikoj meri, ali su i sa manjim amountom moci koju su kratkotrajno imali 90-ih godina pokazali da bi , u slucaju da zadobiju makar i pola moci vatikana napravili mnogo vece zlo....Dobro je ovako, katolicka crkva se polako menja i reformise ,ovaj papa je konzervativac ,za moj ukus je bio mnogo bolji Vojtila, ali on je samo figura....da bi opstala katolicka crkva mora da se reformise ,i ako to ne shvati propada :-( .Inace sto se tice abortusa i slicnih stvari, kondoma itd to mora pothitno da se menja i tu se nasi stavovi podudaraju 8-) .....Ne znam koji katolik uoppste postuje stupidnost o sexu bez kondoma :) , to je zaostatak one biblijske zapovesti:''Idite i mnozite se'' potpuno neprimenjiv i arhaican u sadasnjem dobu....Ja sam vrlo liberalan u tom smislu 8-)

Jbg ,mozda o*alno
g040.gif
, ali ovako ,bre, kojekakve opasnosti vrebaju
a040.gif
...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back