katolicka crkva

• Začetnik teme Začetnik teme goxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Misljenje o katolickoj crkvi?

• Dobro, uglavnom.....Imali su gresaka u istoriji, ali se sada trude da ih isprave....

• Tu i tamo.......Zameram im inkviziciju, drugi svetski rat itd...

• Oni nisu hriscani, vec sekta( znam da ima i ovakvih misljenja)

• nemam stav(ateista, totalno me ne interesuje sta oni rade)

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
svetolik trpkovic:
U pravu je Ratcinger lepse je bez kondoma :twisted: jedino ne znam sta nasa sveta matera SPC ima da kaze po tom pitanju.
Isto što i Ratzinger...
Čak i strožije: u nekim liberalnijim krugovima RKS provlači se brojanje plodnih/neplodnih dana kao prihvatljivo. U PC se i to osuđuje, odnosno, jedini vid kontracepcije je uzdržanje...

goxy:
Sta mislite o crkvi koja je imala i ima dosta uticaja na desavanja u Svetskom poretku......

Зар нису теме о цркви на овом подфоруму забрањене ???

тема:

О Ватикану мислим све најгоре - они су данас најмање Црква а највише ПОЛИТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА која чак има и столицу у УН........

eremita:
:arrow: Зар нису теме о цркви на овом подфоруму забрањене ???

тема:

:arrow: О Ватикану мислим све најгоре - они су данас најмање Црква а највише ПОЛИТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА која чак има и столицу у УН........
sam si odgovorio na svoje pitanje :D :lol: ....Ovde govorimo o politickom aspektu njihovog postojanja 8-) .....ili si ti jedna od onih pour souls koja misli da je pravoslavna Crkva :''jedina prava i apostolska'' :roll: :roll: :roll: ....Imam iznenadjenje za tebe:Nije! :lol:

goxy:
sam si odgovorio na svoje pitanje :D :lol: ....Ovde govorimo o politickom aspektu njihovog postojanja 8-) .....ili si ti jedna od onih pour souls koja misli da je pravoslavna Crkva :''jedina prava i apostolska'' :roll: :roll: :roll: ....Imam iznenadjenje za tebe:Nije! :lol:

Наравно да ја мислим да је СПЦ тј. да је Православна црква ЈЕДИНА ПРАВА и АПОСТОЛСКА... али, то је моја приватна ствар, тј. моје верско опредељење, а ти
си најмање позван(као безбожник) да то коментаришеш на било који начин.

eremita:
Наравно да ја мислим да је СПЦ тј. да је Православна црква ЈЕДИНА ПРАВА и АПОСТОЛСКА... али, то је моја приватна ствар, тј. моје верско опредељење, а ти
си најмање позван(као безбожник) да то коментаришеш на било који начин.
Neka, neka krsticemo mi vec tebe
baptism-pope-infant-Alberto-Coles-Vollmer-2000.jpg
:mrgreen:

Katolička crkva je u principu veoma agresivna. Agresivna je prema svome stadu u smislu discipline. Agresivna je i netolerantna prema drugim verama, mada ni sa suprotnih strana nije mnogo bolje.

Ovaj drugi stav u anketi je ipak isuviše skraćen, skoro banalizovan ali bi najviše odgovarao mom pogledu.

bas veselo...hahaha...

postivam vjeru kao takvu...ali crkva kao ustanova, a pogotovo Vatikan mi je trn u oku...ne razumijem ni vjernike...koji klinac im je crkva potrebna...mogu vjerovati i kod kuce izmedu 4 zida i bez crkvenih obicaja koji vecinom vrijedaju zdrav ljudski razum....ma sta ja znam..boli me patak..ne radi svatko sto hoce...samo mene ne dirajte... :wink:

otkacena slavonka:
bas veselo...hahaha...

postivam vjeru kao takvu...ali crkva kao ustanova, a pogotovo Vatikan mi je trn u oku...ne razumijem ni vjernike...koji klinac im je crkva potrebna...mogu vjerovati i kod kuce izmedu 4 zida i bez crkvenih obicaja koji vecinom vrijedaju zdrav ljudski razum....ma sta ja znam..boli me patak..ne radi svatko sto hoce...samo mene ne dirajte... :wink:
:arrow:УШИПАРАЈУЋИ УРЛИК ПОБЕСНЕЛИХ ЗВЕРИ :smile:
Ja nisam vernik, ovo je tema za politiku ,a ne religiju i tice se politickog znacaj katolicke crkve......
bas me cudi sto ti ,buduci da si iz Hrvatske imas tako lose misljenje o majcici crkvi:)......

goxy:
:arrow:УШИПАРАЈУЋИ УРЛИК ПОБЕСНЕЛИХ ЗВЕРИ :smile:
Ja nisam vernik, ovo je tema za politiku ,a ne religiju i tice se politickog znacaj katolicke crkve......
bas me cudi sto ti ,buduci da si iz Hrvatske imas tako lose misljenje o majcici crkvi:)......

i mene cudi..zasto to tebe cudi? :confused:

za tvoju informaciju...nisu svi hrvatu ustase, a nisu ni svi vjernici, a i oni koji jesu ne lizu svi vatikanu guzu...a pogotove ne otkacene Slavonke...pa se ti i dalje cudi...zabole me...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back