medved_bg
Elita
- Poruka
- 15.540
Ma, Hrvati su katolici taman koliko su Srbi pravoslavni - 85% novokomponovani vernici koji ni 10 zapovesti ne umeju da nabroje. Poznaćete ih npr. po zvonjavi mobilnog u crkvi...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

To je istina, za razliku od ceha ili poljaka na primer8-)medved_bg:Ma, Hrvati su katolici taman koliko su Srbi pravoslavni - 85% novokomponovani vernici koji ni 10 zapovesti ne umeju da nabroje. Poznaćete ih npr. po zvonjavi mobilnog u crkvi...![]()
goxy:Naravno da ne treba lizati sta god, ali zar ti se ne cini da si bila malo preostra u postu na koji sam reagovao.....
Vatikan je ,ako nisi znala, medjunarodno priznata drzava, sa racunima u bezbrojnim svetskim bankama i prstima u mnogim poslovima, pa cak ,navodno i u industriji oruzja....Ona vec vekovima, tacnije od krstaskih ratova, utice na svetsku politiku8-).....otkacena slavonka:a da se vratimo na temu....kakve veze uopce Iima crkva i religija sa politikom...to ima samo kod nas...uzas
goxy:Vatikan je ,ako nisi znala, medjunarodno priznata drzava, sa racunima u bezbrojnim svetskim bankama i prstima u mnogim poslovima, pa cak ,navodno i u industriji oruzja....Ona vec vekovima, tacnije od krstaskih ratova, utice na svetsku politiku8-).....
Mnogo je istina ,mnogo je propaganda, treba vrlo pazljivo razluciti sta je jedno a sta drugo....Uglavnom se slazemo osim oko izraza mafija ....i dalje smatram da je preostar i suvise generalizujuciotkacena slavonka:pa rekoh da su mafija..i da ne shvatam zasto svijet to dozvoljava...a ti meni onda rece da sam preostra...![]()
ajd dobro nema veze....slazemo se...

otkacena slavonka:nemoj tako...WIR SIND DEUTSCHLAND:::WIR SIND PAPST:::![]()
bobanjov:Jedino što mi se zaista sviđa kod katolika je činjenica, da kod sahrana - to rade stvarno dostojanstveno. Nema svih onih gluposti kao kod nas, da se iznosi iće i piće na grob, nema ručkova nakon sahrane kada mnogo puta hvali samo još muzika pa da svi (pripiti) ožalošćeni zapevaju. Sve ostalo što mogu da kažem o ovoj veroispovesti je negativno.
Da iskoristim priliku pa da kažem nešto o svim verama, generalno. Smatram da su sve vere kontradiktorne. Jedno pričaju (propovedaju) a drugo rade. Sve su loše. Pravoslavlje je samo najbolje među lošima.
Ja sam vernik, verujem u Boga. Ali da bih došao do njega, nisu mi potrebni ni crkva ni sveštenici da me 'dovedu' do njega. Ja sam crkva. U sebi samome tražim Boga da mi podari i usadi sve Božje vrline i kvalitete.
Znam odlično iz kog vremena datiraju ovi običaji i da ih pravoslavlje sve do danas toleriše. Lično smatram da je naša vera trebala odavno ove običaje da kanališe, usmeri, oblikuje...(jer nismo pagani),da ih dovede na najmanju moguću meru. Razumnu meru. Jer ovo kako se i dan-danas ponašamo u ovakvim trenucima, mislim da je stvarno preterivanje. Klasičan primer neukusa.To sto navodis su ostaci paganskih obicaja,nisu direktno vezani za pravoslavlje.Pravoslavlje je od samih pocetaka daleko vise tolerisalo ukljucivanje takvih obicaja u hriscanske obrede nego katolicka crkva,jer pravoslavlje nikada nije tezilo univerzalnosti obreda za razliku od RKC.
Enfroz2891.:Ko i svaka crkva...katolichka je imala samo tu "srecu"da iza sebe ima mocne zapadnoevropske zemlje kroz istoriju tako da su njeni zlochini enormno puta veci od Pravoslavne,znachi negde u rangu Islama ako ne i vishe...ne zato shto je Pravoslavlje bolje od Islama ili Katolichanstva nego zato shto mu istorijske okolnosti nisu ishle na ruku da se povampiri u tolikoj meri.![]()
svetolik trpkovic:Pa jes Stepinac je inace bio srpski dobrovoljac u prvom svetskom ratu cak je i neki orden dobio a kasnije bio licni prijatelj kralja Aleksandra sve u svemu kontaverzna licnost
goxy:nema mi hrvata,da poboljsamo prvu opciju.....Obicno su tu kad se raspravljaju neke nevazne teme i pretace iz supljeg u prazno, a kad treba da se glasuje za prava pitanja, nema ih nidje
![]()
Pa samo procitaj njegovu biografiju.To nije nesto sto se krije.Bio je zarobljen na italijanskom frontu pa se kasnije prikljucio srpskoj vojsci na Solunskom frontu.Ja sam to prvi put cuo na HTV-u pre par godina kad je bila neka emisija o njemu.tokyo:ma daaj!
to nisam znao, jedino ako opet ne lažeš :shock:
molimda m ovo potkrijepiš nekim dokazima
Бизнис, бато, бизнис! Католичка црква, па празно, па тек онда Бил Гејтс и Кока Кола!Lacibg:Prva i osnovna greška katoličke crkve jeste u ustrojstvu gde je Papa "jedini" ovlašćeni da direktno komunicira s Bogom. Tako je njegova reč "neporeciva" a stado katoličko potpuno izmanipulisano. Što reče moj drug KoscheiBesmertnii, od postanka kroz vekove su gazili po "božjim zapovjedima", i ljubi bližnjega svoga, ne poželi tuđe, ne ubij, ... Osim propovedi o bogu, tumačenju Hrišćanstva (što je relativno OK dok se ne manipuliše) čitavo delovanje kroz vekove je sve drugo samo ne versko.