Karma, Reinkarnacija, Vaskrsnuce...

Ocigledno ne znas za to da je dusa Besmrtna, a telo trenutno, prolazno, kako hoces....
Dusa se svega seca, samo je potrebno probuditi taj centar svea iz nje... ;)

ma znam,nego sam postavio bas iz tog razloga pitanje da vidim kakav ce odg da bude...
meni astralna projekcija nije uspela pa bih zeleo da probam ovo jer to onda potkrepluje pricu o hristcanstvu...
znaci u dusi nosis secanje i prenosis ga u novo telo...hmm zanimljivo... probacu ono sa onom hipnozom samo mi engleski ne ide bas kako valja.. xD
kakvu su vasa iskustva tj sta ste bili u proslom zivotu.. ?

nemoj, ja ti ne preporucujem, iz vec spomenutih razloga, moj predlog ti je da se ne podvrgnes toj hipnozi...
AP nije uspela ni meni, ali strpljiv sam, moras prvo pronaci duhovni mir, mora ti se prvo dusa "prosvetliti" da bi se projektovao, nije to toliko jednostavno kako izgleda, treba tu dosta uciti...
Ova prica ustvari ne ide u prilog hriscanstvu, ne skroz, ide u smislu dusa je besmrtna, ali ne i reinkarnacije, po hriscanstvu, odmah idemo u raj i pakao, sto je po meni suludo.
Medjutim, smatram da svako treba izgraditi svoje shvatanje vere, a ne verovati u nesto samo zato sto ti u to veruje porodica, okruzenje, prijatelji...
Ako je verovati onoj hipnozi, bio sam arhitekta, bogatijeg sloja na Britanskom poluostrvu i imao decu i zenu :per:
Ali, ima tu i par nelogicnih stvari, prva, crtanje, sestare, lenjire, egzaktnost, crteze i slicna sr*nj mrzim, but, arhitekturu kao vrstu umetnosti volim, takodje, mozda bi ovo objasnilo moj "smisao" :D za engleski i istoimeni akcenat koji posedujem...
E sad, da li je za verovati toj hipnozi ne znam, sacekacu jos neki vremenski period kad cu se zaista podrvrgnuti, ali onoj stvarnoj hipnozi...

nemoj, ja ti ne preporucujem, iz vec spomenutih razloga, moj predlog ti je da se ne podvrgnes toj hipnozi...
AP nije uspela ni meni, ali strpljiv sam, moras prvo pronaci duhovni mir, mora ti se prvo dusa "prosvetliti" da bi se projektovao, nije to toliko jednostavno kako izgleda, treba tu dosta uciti...
Ova prica ustvari ne ide u prilog hriscanstvu, ne skroz, ide u smislu dusa je besmrtna, ali ne i reinkarnacije, po hriscanstvu, odmah idemo u raj i pakao, sto je po meni suludo.
Medjutim, smatram da svako treba izgraditi svoje shvatanje vere, a ne verovati u nesto samo zato sto ti u to veruje porodica, okruzenje, prijatelji...
Ako je verovati onoj hipnozi, bio sam arhitekta, bogatijeg sloja na Britanskom poluostrvu i imao decu i zenu :per:
Ali, ima tu i par nelogicnih stvari, prva, crtanje, sestare, lenjire, egzaktnost, crteze i slicna sr*nj mrzim, but, arhitekturu kao vrstu umetnosti volim, takodje, mozda bi ovo objasnilo moj "smisao" :D za engleski i istoimeni akcenat koji posedujem...
E sad, da li je za verovati toj hipnozi ne znam, sacekacu jos neki vremenski period kad cu se zaista podrvrgnuti, ali onoj stvarnoj hipnozi...
Ne brini nista priznaces nam sve u BONSVILU....:rtfm:

Ne znam ali ja reinkrenaciju u neku ruku dozivljavam ka neku vrstu pakla, radjati se opet, biti neka zivotinja u sledecem zivotu, pa opet covek, pa opet zivotinja, pa opet covek uf to je za mene pravo mucenje:eek:Mozda cak i u neku ruku gore od klasicnog pakla!!!

A ovu hipnozu za prosli zivot sam probao ali nista nisam saznao niti video, probao sam sigurno po ja mislim 9 puta i prekinuo!Izgleda da je ovo meni prvi zivot a nadam se i poslednjiLD

Poslednja izmena:
Duhovni progres ne ide tako da se vraćamo u carstvo živoitinja. To je neko ubacio da bi zaplašio ljkude i vernike na istoku kao što se ovde nastoje plašiti odlaskom u pakao.

Duhovni rogres se odvija tako što naša svest i naši duhovni kvaliteti ma kako polako ipaj rastu i razvijaju se. Reinkarnacija je realnost a da bi se zavirilo u prošle živote nije potrebnpo poidvrgavati se hipnozi. uz laganu duhovnu vežbu može se u toku noću, u toku sna, zaviriti u pojedine prošle živote koji imaju jak uticaj na ovaj sadašnji...
Snovi su tajni prolaz do najviših stanjasvesti, ljubavi samog Carstva Boga.
Svako od nas je u ovom životu ono najviše što je od sebe do sada načinio pa makar da je nekada bio kralj i vladar svih svetova.
Istina nikada nije bila niti je sada sakrivena.

Ma salim se nastavi sa pisanjem......:hahaha::hahaha:

hmmm, ne bih ja sad nastavljao... :mrgreen:

Ne znam ali ja reinkrenaciju u neku ruku dozivljavam ka neku vrstu pakla, radjati se opet, biti neka zivotinja u sledecem zivotu, pa opet covek, pa opet zivotinja, pa opet covek uf to je za mene pravo mucenje:eek:Mozda cak i u neku ruku gore od klasicnog pakla!!!

A ovu hipnozu za prosli zivot sam probao ali nista nisam saznao niti video, probao sam sigurno po ja mislim 9 puta i prekinuo!Izgleda da je ovo meni prvi zivot a nadam se i poslednjiLD

Sigurno si je lose shvatio, ja sam tek iz petog pokusaja "uspeo" i to sasvim sponatano, uz pomoc jedne osobe... Tako da, samo je potrebno da verujes u to i uspeces...

I pakao je nesto sasvim drugo, kad bi video pakao, shvatio bi da gresis... ;)

Duhovni progres ne ide tako da se vraćamo u carstvo živoitinja. To je neko ubacio da bi zaplašio ljkude i vernike na istoku kao što se ovde nastoje plašiti odlaskom u pakao.

Duhovni rogres se odvija tako što naša svest i naši duhovni kvaliteti ma kako polako ipaj rastu i razvijaju se. Reinkarnacija je realnost a da bi se zavirilo u prošle živote nije potrebnpo poidvrgavati se hipnozi. uz laganu duhovnu vežbu može se u toku noću, u toku sna, zaviriti u pojedine prošle živote koji imaju jak uticaj na ovaj sadašnji...
Snovi su tajni prolaz do najviših stanjasvesti, ljubavi samog Carstva Boga.
Svako od nas je u ovom životu ono najviše što je od sebe do sada načinio pa makar da je nekada bio kralj i vladar svih svetova.
Istina nikada nije bila niti je sada sakrivena.

Da li bi ste mogli podeliti tu duhovnu vezbu sa nama?! :)

Procitao sam nedavno da hipnotizer moze da 'natera' (ako se u ovom kontekstu ta rec uopste moze koristiti) hipsnotisanu osobu da ucini samo ono sto joj je u moralnom sklopu licnosti prisutno kao 'dozvoljeno'. Odnosno, ne moze te naterati da uradis bilo sta. To ne mora da bude previse ohrabrujuce, na primer, izvedena je pljacka u kojoj je sluzbenica bila hipnotisana i nalozeno joj je da donese pare (mislim da je banka u pitanju bila), sto je i uradila. Ali opet nije sasvim lose to znati.

Opet, zavisi od skole. Zaporavljas cistiliste. A i Benedikta :D

Rekao sam po Hrisanstvu, ne po meni... ;)
Ja postujem Benediktov stav o svemu tome, ne slazem se sa hriscanstvom...

Procitao sam nedavno da hipnotizer moze da 'natera' (ako se u ovom kontekstu ta rec uopste moze koristiti) hipsnotisanu osobu da ucini samo ono sto joj je u moralnom sklopu licnosti prisutno kao 'dozvoljeno'. Odnosno, ne moze te naterati da uradis bilo sta. To ne mora da bude previse ohrabrujuce, na primer, izvedena je pljacka u kojoj je sluzbenica bila hipnotisana i nalozeno joj je da donese pare (mislim da je banka u pitanju bila), sto je i uradila. Ali opet nije sasvim lose to znati.

I ja sam citao, bilo je izaslo u nekim novinama, ali su kasnije ipak uhapsili lopova! :D

Tačno tako.To učenje je bio učenje sotone da evolucijom duše unazad omogući čoveku da se inkarnira u telo životinja i na kraju bi došlo do procesa rastvaranja duhovne forme duše u čisti eter koju energiju bi sotona koristila za stvaranje svog carstva.Taj proces rastvaranja duše u učenju naznačeno kao spajanje sa Bogom u jednu svest.Proces je zaustavljen pre 2000 godina i onemogućen plan sotone.

Poslednja izmena:
Jutros sam imao vrlo neprijatno iskustvo, pa me zanima da li se to nekome jos desavalo. To mi se nije desilo jako dugo, prakticno sam zaboravio na tih par slucajeva. Naime, probudio sam se iz sna rano, oko 7, i mislim naglo, i bio sam u takvom polozaju da mi je jastuk otezavao disanje (koje je vec otezano stanjem u koje sam doveo grlo za ova dva dana), i disao sam plitko. To ne bi bilo problem, ali, nisam mogao da se pomerim. Nije da nisam zeleo, kao da je telo otkazalo poslusnost. Zelim da pomeim nogu, da okrenem glavu, da udahnem jace, ili vrisnem a ono nista. Samo mislim da cu se ugusiti. I za mozda 20ak sekundi gotovo. Nastavio da sanjam. Mozda nije nista posebno, mozda mi se desi samo kada sam bolestan, nisam siguran, ali eto, da pitam.
I secam se sna :D

Jutros sam imao vrlo neprijatno iskustvo, pa me zanima da li se to nekome jos desavalo. To mi se nije desilo jako dugo, prakticno sam zaboravio na tih par slucajeva. Naime, probudio sam se iz sna rano, oko 7, i mislim naglo, i bio sam u takvom polozaju da mi je jastuk otezavao disanje (koje je vec otezano stanjem u koje sam doveo grlo za ova dva dana), i disao sam plitko. To ne bi bilo problem, ali, nisam mogao da se pomerim. Nije da nisam zeleo, kao da je telo otkazalo poslusnost. Zelim da pomeim nogu, da okrenem glavu, da udahnem jace, ili vrisnem a ono nista. Samo mislim da cu se ugusiti. I za mozda 20ak sekundi gotovo. Nastavio da sanjam. Mozda nije nista posebno, mozda mi se desi samo kada sam bolestan, nisam siguran, ali eto, da pitam.

Imao si paralizu u snu....pisali smo o tome na AP :) http://www.24sata.hr/metro/paraliza-sna-jezivo-stanje-koje-pogada-polovicu-ljudi/103907/

Vidi ko se vratio. :bye: :D
au, nisam to stigao procitati. Molim, objasnite.

Nisam se bas vratila...(nego sam vidjela tvoj post)...posto ovdje vecina misli da sam ja Adeptus...nemam razloga da se vracam niti imam snage za objasnjavanja ..neka misli ko sta hoce....Sto se tice tvog posta,imas objasnjenja na AP.....vise puta smo pisali o tome :)

Nisam se bas vratila...(nego sam vidjela tvoj post)...posto ovdje vecina misli da sam ja Adeptus...nemam razloga da se vracam niti imam snage za objasnjavanja ..neka misli ko sta hoce....Sto se tice tvog posta,imas objasnjenja na AP.....vise puta smo pisali o tome :)

zasto bi te zanimalo misljenje ljudi koji te ne poznaju?! :cool::roll:

Da meni se cesto desava da sanjam kako lezim i pokusavam da zaspim dok se oko mene pojavljuje neki crni lik koji stalno menja oblik i ide kod mene verovatnno s nametom da udje u mene i dok ide ja ne mogu da se mrdnem, tj da ustanem iz kreveta ali problem s disanjemi ono gusenje nemam, vec me uhvati neka panika i jeza i kad pomislim da sam se probudio on krece opet sve dok se stvarno ne probudim!!!Ponekad ga vidjam u snu , ponekad sanjam kako lezim isto onako ali ne dolazi onaj lik i opet ne mogu da se mrdnem dok se u sobi oko mene desavaju veoma cudne stvari:eek:

Jos jedno pitanje... :D

Ako verujemo u "cunjenicu" da se karakter prenosi kroz reinkarnaciju, kakvu onda tu ulogu imaju afrodizijaci, razumem za podznake, ali sta predstavljaju onda nasi znaci u horoskopu?

Svaka Duša inkarnira podjednak ili skoro podjednak broj puta u svim horoskopskim znacima budući da je neophodno da ima sve vrste iskustava.
Ovo može pojasniti da dve osobe u istom znaku gde je jedna u svojoj, recimo, hiljaditoj inkarnaciji a druga u stohiljaditoj ne može im se reći u nekoloko reči, sa pozicije astrološkog tumačenja, o njihovom životnom putu... Što je neko sa više životnog iskustva u nižim svetovima to je u većoj mogućnosti da slobodnije i kreativnije vodi svoj život.
Onaj prvi će stvarno živeti prema prihvaćenim i naučenim stavovima od roditelja, škole, ulice i okoline dok će onaj drugi iz sebe izvlačiti steknuta iskustva i saznanja da sam zauzima svoje stavove, kreira svoju budućnost, sam donosi odluke i snosi posledice...
Karakter se ne prenosi kroz inkarnacije.

Mi kao Duše zato i dolazimo u ovaj svet po nekoliko stotina hiljada života. Da život učimo metodom probaj i ispravljaj. Otuda sve ono što nije u skladu sa Zakonom Ljubavi imamo u zadatak doradjivati sve dok ne bude. Otuda ne treba gledati na karmu sa zebnjom već kao prednost i slobodu da sami odlučujemo kada, kako i šta ćemo doradjivati, pa čak i kojom brzinom.
Neznam šta ti podrazumevaš pod vaskrsenjem ali svako od nas će jednoga dana dosegnuti visoka stanja svesti kada će znati i sebe, u duhovnom smislu, ali i Boga. Telesno vaskrsenje ne čeka nikog ali duhovno što je ustvari duhovna realizacija, čeka svakog.
Tu duhovnu realizaciju čovek treba da nastoji da ostvari još za života ovde kada će znati da je postigao. Jer, kada napusti ovaj svet neće mu je niko pokloniti.

Poslednja izmena:
Jos jedno pitanje... :D

Ako verujemo u "cunjenicu" da se karakter prenosi kroz reinkarnaciju, kakvu onda tu ulogu imaju afrodizijaci, razumem za podznake, ali sta predstavljaju onda nasi znaci u horoskopu?
Naši znaci u horoskopu znače pod kojem konstalacijom planeta smo ušli,bili povučeni u inkarnaciju.Svaka planeta ima svoje zračenje koje po zakonu isto privlači isto mora podudarati sa našim karakterom,ujedno te planete kanališu određenu karmu iz kauzalnog kompjutera koja treba da se odplati u tom životu.

To se i meni desava kad se ´uradim´..recimo idem tako uneredjen i imam utisak da ce asfalt da se otvori i propadam unutra..ili imam utisak da izbacujem organe iz sebe,pocnem da se pipam trazim bubreg ispod stola.Ali to kod mene traje..ne 20 ak sec,to je kod mene ceo film.I ne mogu da spavam..i ne sanjam,to me bas brine.Poooomoooozziiiite mi dooooktooooreeeeee...:tease:

Back