Karma, Reinkarnacija, Vaskrsnuce...

Haha,ni oni nisu nista bolji. :lol::lol:
Muhamed je bio jedan veoma pametan covek.... nije bio vidovnjak,niti svetac...bio je vizionar.
Hteo je da stvori ujedinjenu arpasku drzavu,a svako pleme je imalo drugacijeg boga i tradiciju.... i zato je lepo seo,skovao plan,izmislio ubeljivu pricu(u tadasnje vreme) i tokom vremena,plan mu se ostvario. :)
Arapska plemena su se ujedinila,imali su zajednickog "boga",Muhamed je ispao lider...

Veoma pametan covek....moram da priznam,divim mu se malo.

Moja teorija o nastanku Islama.

....

Ne,rekao si da ne verujes sve sto kazu....ali da uglavnom ima istine u tome. ;)
I nemoj sad da ih branis... oni su samo radili ono sto im je Bog rekao...cinili su bozje delo! Zapovest!!! ...

Religija se karakterise osobinama i delima svojih sledbenika... ili je to barem moje misljenje.

al naravno,ne kazem ni ja da su svi bili losi i zli...samo velika vecina. :)

ok, ako zelis da raspravljamo o religiji i njenim shvatanjima, mozemo da odemo na pdf religija, ovde se prica o karmi i reinkarnaciji i vaskrsnucu....

ok, ako zelis da raspravljamo o religiji i njenim shvatanjima, mozemo da odemo na pdf religija, ovde se prica o karmi i reinkarnaciji i vaskrsnucu....

Hmmm...u pravu si,izvezo ja celu pricu...
nemoramo da idemo na religiju...ne svidja mi se situacija tamo...previse vatrenih vernika,tj fanatika,koji jedva cekaju da psuju,pljuju i prosiapju svoju pamet svakom ko "hoce" da slusa... :neutral:
mozemo da nastavimo na pp ako hoces...
sry za spam.

Zakon Jednog, seansa 12, 28.01.1981.
...
Ispitivač: Pomenuli ste Putnike. Ko su Putnici? Odakle su oni došli?

Ra: Ja sam Ra. Zamislite, ako želite, pesak na vašim obalama. Bezbrojni kao zrna peska su izvori inteligentne beskonačnosti. Kada socijalno-memorijski kompleks dostigne potpuno razumevanje ove želje, on može odlučiti da je njegova želja služenje drugima sa distorzijom u vidu pružanja ruke, figurativno, svim entitetima koji zatraže pomoć. Ovi entiteti, koje biste mogli nazvati Braća i Sestre tuge, se kreću u pravcu odakle dolazi taj poziv tuge. Ovi entiteti su iz svih delova beskonačne kreacije i povezani su zajedno željom da služe u ovoj distorziji.

Ispitivač: Koliko njih je inkarnirano sada na Zemlji?

Ra: Ja sam Ra. Broj je približan zbog velikog priliva onih koji se radjaju u ovo vreme, zbog potrebe da se obasja planetarna vibracija i da se na taj način pomogne žetva. Broj je približno šezdeset pet miliona.

Ispitivač: Da li je većina njih sa četvrtog denziteta? Ili sa kog denziteta oni dolaze?

Ra: Ja sam Ra. Nekolicina je sa četvrtog denziteta. Najveći broj Putnika, kako ih nazivate, je sa šestog denziteta. Želja da se služi mora biti distorzovana u pravcu velike količine čistoće uma i onoga što biste u okviru svojih sudova mogli nazvati ludo hrabrim ili odvažnim. Izazov/opasnost za Putnike se sastoji u tome da će oni zaboraviti svoju misiju, da će biti karmički upleteni i time biti gurnuti u vrtlog u koji su se inkarnisali da bi sprečili destrukciju.

Ispitivač: Šta neki od tih entiteta može učiniti da bi bili karmički upleteni? Možete li dati neki primer?

Ra: Ja sam Ra. Neki entitet, koji svesno deluje bez ljubavi u interakciji sa drugim bićima može biti karmički upleten.

Ispitivač: Da li mnogi od ovih Putnika trpe fizičke nelagodnosti u ovoj treće-denzitetskoj situaciji?

Ra: Ja sam Ra. Zbog ekstremnog nepodudaranja vibracionih distorzija trećeg denziteta i onih sa gušćih denziteta, Putnici po pravilu imaju neku vrstu hendikepa, teškoće ili oštar osećaj otuđenosti. Najčešće teškoće su osećaj otuđenosti, reakcija na planeternu vibraciju u vidu izvesnih problema ličnosti, kako biste ih vi nazvali, i slabost fizičkog kompleksa koji ukazuje na teškoće u prilagodjavanju na planetarnu vibraciju, kao što su alergije.
...

Iz Dijaloga sa Hidden_Hand:

ATS: Molim te da objasniš ulogu lutalica i koja je korist da se bude lutalica ako nemaš sećanje prošlih života. Takođe, kako je to u skladu sa ne-intervencijom (ako su oni tu da pomognu ljudima).
HH: Lutalice, (ili "Putnici" kako su još poznati) su oni sa Viših Denziteta, koji su izabrali da se inkarniraju ovde u ovom trenutku, kako bi usavršili Službu ka Drugima. I dalje moraju da se 'sete ko su oni', i deo brige je da ponekad, čak i oni ne uspevaju da se probude u Igri, takva je moć iluzije. Oni su ovde da se probude, a onda da pomognu drugima da se probude i da pripreme za dolazak Velike Žetve. Mada čak i ako ne uspeju da se probude, nisu vezani 3. Denzitetski Ciklus, jer su ga već savladali. Kada se njihova inkarnacija završi, oni su ponovo slobodni da se vrate u svoje odgovarajuće nivoe.

Edit Valeria:

Preuzeto sa : http://ramaterijal.webs.com/knjigaiseanse126.htm

Poslednja izmena od moderatora:
Bojim se da ne kontam.
Udalje se od Boga da bi pomogli drugima da Mu se priblize = slede Lucifera. Kako to?:think:

kada su prve duse dolazile na svet, mislim na ljudske, one su sledile primer Lucifera...
Medjutim, kasnije, nove duse, dolazile su i pomagale ovim starim dusama da shvate kakvu su gresku napravili i gde su gresili...

Samim im sto zivis vise od jednog zivota, ne sledis Lucifera, jer si trazio od Boga sansu za oprostaj, naravno, on ti je daje!

Ali, ako ti vise ne zelis da se iskupis, odonsno da pokajes svoje grehe, automatski potpadas pod Luciferovo "nasledje" ...

znaci samo Budizam i te azijske, konfucizam i kompanija priznaju... :confused:

To nisu "kompanija", već drevne religije koje imaju mnogo dublje korenove nego hrišćanstvo.. mnogo duže postoje ;).
Naravno, svako treba da pronađe i prihvati ono što mu odgovara.
Meni je reinkarnacija daleko smislenija, primera radi, nego koncept odlaska u rad ili pakao (osim možda privremeno, ali to je već druga tema).

To nisu "kompanija", već drevne religije koje imaju mnogo dublje korenove nego hrišćanstvo.. mnogo duže postoje ;).
Naravno, svako treba da pronađe i prihvati ono što mu odgovara.
Meni je reinkarnacija daleko smislenija, primera radi, nego koncept odlaska u rad ili pakao (osim možda privremeno, ali to je već druga tema).

pa kazem kompanija zbog slicnog nacina verovanja, nisam imao nameru da vredjam neku religiju, sve ovo mi je cudno, pa mozda zato izgledam malo pogubljeno, a ova karma je izgleda jedno jako zanimljivo verovanje, sad iscitavam i dodje kao neka pravda...
Znam da je mnogo starija od hriscanstva, ali opet, ne svidja mi se kod njih sto veruju u Budu...

pa kazem kompanija zbog slicnog nacina verovanja, nisam imao nameru da vredjam neku religiju, sve ovo mi je cudno, pa mozda zato izgledam malo pogubljeno, a ova karma je izgleda jedno jako zanimljivo verovanje, sad iscitavam i dodje kao neka pravda...
Znam da je mnogo starija od hriscanstva, ali opet, ne svidja mi se kod njih sto veruju u Budu...

Da, shvatam :)
Ništa, onda ti preostaje da istražuješ, da promatraš..
Moje lično iskustvo mi govori da je jako retko i teško da se čovek nađe isključivo u jednoj religiji ili sistemu .. nekad čak i od faze do faze u životu bude skloniji jednome ili drugome.

Da, shvatam :)
Ništa, onda ti preostaje da istražuješ, da promatraš..
Moje lično iskustvo mi govori da je jako retko i teško da se čovek nađe isključivo u jednoj religiji ili sistemu .. nekad čak i od faze do faze u životu bude skloniji jednome ili drugome.

to si u pravu jako...
Ne svidja mi se sve sto se propagira u hriscanstvu, a isto tako ni u jednoj drugoj religiji, neki smisao dobijem tek kada napravim fuziju izmedju nekih religija pa izbacim ono sto mi ne odgovara...:)

Back