Iceman i Maverik
Buduća legenda
- Poruka
- 47.314
Meni treba mišljenje oko A CA 125,A CA 19-9 ok, A CA 15-3 OK.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Meni treba mišljenje oko A CA 125,A CA 19-9 ok, A CA 15-3 OK.
To znamo, zato sutra idemo u BG za MR,bešika je ok.Tumor markeri se tumače u skladu s ostalim nalazima, sami po sebi ne moraju da govore ni o čemu konkretnom, tj. ne postavljaju se dijagnoze samo na osnovu njih.
само претпостављам.Dragi svi, suprugu je nakon godinu i po dana ht za kancer pluća koji je stagnirao, pa napredovao, odobrena imunoterapija. U pitanju je Klinika za pulmologiju KCS. Ima li neko iskustva koliko dugo se čeka? Postoji li lista čekanja? Može li to negde da se vidi? Na Klinici su nam rekli da su trebovali pre mesec dana, ali da ne mogu da kažu kad će dobiti. On je ht podnosio izuzetno dobro, skoro bez nuspojava, ali od kako je bez terapije, pada mu moral i mislim da bi mu ta terapija više značila psihički, bar da znamo kad će početi da je prima. Hvala unapred svima.
Na žalost nista ja o tome ne znam.само претпостављам.
прошао је сва испитивања за имунотерапију, кандидат је за исту, а многи нису,
одобрена му је, и сад, нека се наоружа стрпљењем, и сачека.
Срећно!
можда @Affro* може да помогне око листе чекања.
Мислим на листе.Na žalost nista ja o tome ne znam.
Ne razumem, kako da ja dodjem do te liste?Мислим на листе.
лепо,објаснила сам ти.Ne razumem, kako da ja dodjem do te liste?

Клиника подноси захтев уз медицинску документацију и онда се чека зелено светло из РФЗО-а.Dragi svi, suprugu je nakon godinu i po dana ht za kancer pluća koji je stagnirao, pa napredovao, odobrena imunoterapija. U pitanju je Klinika za pulmologiju KCS. Ima li neko iskustva koliko dugo se čeka? Postoji li lista čekanja? Može li to negde da se vidi? Na Klinici su nam rekli da su trebovali pre mesec dana, ali da ne mogu da kažu kad će dobiti. On je ht podnosio izuzetno dobro, skoro bez nuspojava, ali od kako je bez terapije, pada mu moral i mislim da bi mu ta terapija više značila psihički, bar da znamo kad će početi da je prima. Hvala unapred svima.
Hvala puno. Da li to onda znači da realno mogu i da ne odobre?Клиника подноси захтев уз медицинску документацију и онда се чека зелено светло из РФЗО-а.
Чим Фонд одобри, клиника ће га позвати.
Не постоји листа чекања.
До ажурности је Фонда.
Не. Документација се предаје само ако се испуњавају услови.Hvala puno. Da li to onda znači da realno mogu i da ne odobre?![]()
Afro napolje vade matericu i jajnike.Zar ona nije bila dobro? Kakva sad operacija.
Aha, da, to su mnoge žene operisala posle amputacije dojke. SrećnoAfro napolje vade matericu i jajnike.
Zvali su pre 30minuta, ujutru je operišu.
Biće operisana na Onkologiji u Sremskoj Kamenici, kažu strašno je koliko mladih devojaka žena leže na Onkologiji.Aha, da, to su mnoge žene operisala posle amputacije dojke. Srećno![]()
Isto je i ovde, mlade devojke i mladi momci, kad vidiš da te duša zaboliBiće operisana na Onkologiji u Sremskoj Kamenici, kažu strašno je koliko mladih devojaka žena leže na Onkologiji.
Baš tako.Isto je i ovde, mlade devojke i mladi momci, kad vidiš da te duša zaboli![]()
Каква је ситуација јел ради имунотерапија посао?Dragi svi, suprugu je nakon godinu i po dana ht za kancer pluća koji je stagnirao, pa napredovao, odobrena imunoterapija. U pitanju je Klinika za pulmologiju KCS. Ima li neko iskustva koliko dugo se čeka? Postoji li lista čekanja? Može li to negde da se vidi? Na Klinici su nam rekli da su trebovali pre mesec dana, ali da ne mogu da kažu kad će dobiti. On je ht podnosio izuzetno dobro, skoro bez nuspojava, ali od kako je bez terapije, pada mu moral i mislim da bi mu ta terapija više značila psihički, bar da znamo kad će početi da je prima. Hvala unapred svima.
У међувремену урађена два ЦТ, један контролни и један ванредно рендген и цт јутрос јер је пацијент дуго кашљао па је постојала сумња на метастазу на плућима али срећом нема метасаза, у питању је почетак упале плућа и одатле сјена на ренгену.Тачно двије године терапије пембролизумаба или ти комерцијално Keyutruda је довело до потпуне регресије болести, пацијент се скида са терапије уз наду да се болест више неће никада вратити.Преамбициозно је рећи да је пацијент излечен јер бити у 4 стадијуму са десетине метастаза уз прилог доказа од ПЕТ-ЦТ, ЦТ , ултразвук и сада без болести је заиста фантастично.Међутим таква је болест гдје се увјек може вратити и зато предстоји период праћења и злокобне слутње и страха.До тада држати имунитет високо колико је то могуће.
Шта је добро?Добро је што није створена резистенција на лијек и што се прекида терапија уз поптуну регресију.
Добро је што имунотерапија остави траг-меморију на Т ћелије које једно вријеме раде без терапије и даље.
Тренутно не знам пуно пацијената у сличној фази, постоји један пацијент који је био 2 године у фази ремисије па му се болест вратила, поново прикључен на пембро и опет добро реагује.