- Poruka
- 48.542
Наравно, на предлог онколога конзилијум мора да одобри.Нису сви кандидати за све, зависи од мноштво фактора.Pozdrav svima, ako moze da pojasni neko nisam uspeo da razumem koja je procedura doci to predavanja zahteva ,za imunoterapiju. Da li to iskuljucivo zavisi od konzilijuma, ili je potrebno da pacijent/porodica inicira zahtev na neki nacin?
Otac ima progresiju carcinoma pluca nakom cikusa hemoterapije i ciklusa zracenja. Na terapiju je prvobitno reagovao dobro ali se nakon 4 meseca od terapije zracenjem bolest pogorsava sa sirenjem na udaljene limfne noduse.
Po onome sto sam ja citao ima preduslova za terapiju po tipu i nacinu progresije bolesti. naravno testiranje na PD-1 nije radjeno. Sutra se javlja na kontrolu na odeljenju pulmologije u Nisu sa rezultatima koji polazuju progresiju bolesti o kojoj sam pisao.
Svaki savet kako dalje do moguce imunoterapije je dobrodosao. Hvala unapred.
Постоји и одлична циљана терапија за карцином плућа.Чини ми се EGFR мутација, зато кажем веома је битно да се установи која је врста у питању.
Kada su u pitanju novi lekovi, da bi se neki od njih dali, potrebno je da se urade određena molekularna testiranja i to EGFR testiranje, ALK i PDL-1 i to su tri testa koja su neophodna i za target terapiju, odnosno PDL-1 za imunoterapiju.