Kamioni i autobusi

Sterling je malo poznata firma kod nas, mada sam video i par građevinskih komada s BG tablicama. Američka firma, deo Freightlinera, a preko njega i Mercedesa.

sterl-1.jpg

sterlingtruck1-1.jpg

fl120c2-1.jpg

Logo_sterling-1.gif

Mozes da ih nadjes gde god hoces - ja imam jednu staru koja radi a ne treba mi.
Posto one rade na vazduh pod pritiskom, bio bi ti potreban mali kompresor koji bi preko elektroventila davao vazduh sireni kad ti pritisnes dugme. Naravno, da ti ugradis u auto kompresor koji radi na isti princip kao kod kamiona tj. povezan sa radilicom motora trebalo bi ti malo vise inzenjerije, zato preporucujem neki na elektro pogon. Ameri imaju praksu kompresora u autima vec malo duze vreme, jer njihovi auti koriste vazdusne jastuke kao mi na kamionima, i oni ponekad ugradjuju te sirene, mada to izgleda jadno kad svira - kao da na ficu stavis auspuh od ferarija.
U svakom slucaju bih ti preporucio sirenu sa neke lokomotive (ja imam jednu duplu) jer one sviraju kao lude - cuju me na kraj sela kad ulazim u neku zabit :)
P.S. Ja sad jurim da nadjem neku sa broda, oni imaju one sirene za maglu - one tek izbijaju bubne opne :twisted:

OK, otprilike sam i ja kontao da rade na kompresor, samo me je interesovalo da li je izvodljivo ugraditi jednu u automobil. Znaci pored same sirene i kompresora, trebao bi mi i neki elektromotorcic da sve to pokrece...

OK, otprilike sam i ja kontao da rade na kompresor, samo me je interesovalo da li je izvodljivo ugraditi jednu u automobil. Znaci pored same sirene i kompresora, trebao bi mi i neki elektromotorcic da sve to pokrece...
super tico
taj kompresor je u sklopu elektromotora
nešto slično kao oni mali od hiljadu dindzi za pumpanje guma
a možda bi i oni mogli da posluže

Sviđa mi se ovo sa sirenama...:twisted: S obzirom da je Pirot prepun biciklista koji automobile ne fermaju 2% i koji se ponašaju kao da imaju prvenstvo prolaza svuda i u svakoj prilici, baš bi mi lepo došla jedna takva sirena :lol::twisted:
Jedino je problem što nisam siguran ko bi to ovde kvalitetno ugradio...
Jel ima neko od vas predstavu koliko to košta?

Moj prijatelj je davno u Juga strpao šinobusku, ali je brzo odustao od toga. Jeste napravio dobar relej i instalaciju, ali je toliko vukla struju da je uvek to bio šok za akumulator, jer je višestruko prevazilazila ono što alternator može da stvori.

Preporučujem da na otpadu nađete 2 dobre sirene još od Mečke recimo, montirate ih uz postojeće i čuće se odlično, a neće biti skupo.

Back