Kamioni i autobusi

25732_1376012715562_1089168127_1141530_1851894_n.jpg

25732_1376013595584_1089168127_1141533_5611762_n.jpg

Šta da ti kažem no srećan put. I štono bi reko moj mali nećak "Donesi mi prave Milke!". Meni ne treba Milka, al pivce uvek. ;) Kada krećeš?

Mene je smorilo cimanje po Poljskoj, još im predsednik poginuo... Dva dana više sam ostao od planiranog. Izem ti.

izvini nomad, samo da razgranichimo - jedno je mushkarac, drugo shofer :mrgreen:

Otišla ženska u žensku javnu kuću. Imala je samo 20 evra. Blagajnica joj uze 20 evra i pošalje je u sobu broj 8. Posle 15 minuta ona ženska se vraća sva besna i kaže "što si me poslala u sobu br 8 tamo sve naučnici, inžinjeri, profesori, doktori.....za 15 min. niko me nije pipnuo" A ova sa blagajne joj besna kaže "šta si ti mislila da ti dam šofera za 20 evra!!!!"

Da, onaj plavi je Ikarbus Ik-218N, al kome bi prodali dvozglobni. Naše ulice nisu za takve autobuse. Kad pogledam Novi Sad imaš samo jednu liniju na kojoj bi mogli da voze dvozglobni autobusi i to pod uslovom da nema onako parkiranih auta kao što budu parkirani pa se vozači jedva provuku i sa jednom prikolicom.
Drugo ti Ikarbusi su prilično lijepi autobusi i prilično lijepo osmišljeni što se tiče putničkog prostora, ima par zamjerki ali nije strašno. Ali mjesto za vozača treba mnogo doraditi.
Treće, završna obrada je užasna, ponavljam užasna! Unutra sve zveči, klepeće, zvoni, samo čekam šta će otpasti i udarit me. Dešava se često da im kompjuteri pobrljave pa onda jastuci budu nejednako naduvani, najčešće druga osovina bude niža pa se onda harmonika vuče po putu. Da bi to rješio treba ''resetovati'' autobus.
Što se tiče pogona MAN od 300 ks, i ZF mjenjač, idu ko bjesni, ali džaba to sve kada unutra se raspadaju.

Ikarbusi su se sa tim modelom dosta popravili jer su konacno dobili neophodan prostor za putnike, mada ako me secanje sluzi kako treba, u prikolici ga ipak ima manje nego sto bi se ocekivalo. . . Nekako to resenje sa 4 sedista po redu za Srpske uslove nije dobro resenje, jer dosta ljudi stoji i na taj nacin se stvara poprilicna guzva. Sa te strane stari Neobusi su tu bili puno bolji. Bilo i mesta za sedenje i za stajanje i nekako bilo je dovoljno prostora za sve, da se moze lepo i uci i izaci. Sa onim novim niskopodnim su malo vise podbacili mada kontam da je sve to bilo zbog penala i da su zurili da ih sto pre isporuce samo da ih ne placaju (autobusi su prvo naruceni da se samo sa jedne strane sipa gorivo, a onda je izmenjena porudzbina da se sa obe strane sipa gorivo sto je dovelo do zastoja u Neobusu i onda do probijanja roka isporuke a sa time i do penala).

U Ik-218N u prikolici ima malo mjesta jer je prolaz između sjedišta uzak, a tek sjedišta koja su postavljena na točkove, par puta sam se zeznuo pa sjeo na to sjedište i pošto je prostor za noge tako mali imao sam kasnije bolove u koljenu od udaranja u sjedište ispred.
Što se tiče prostora, upravu si najbolji su Neobusi rađeni na Volvo B10M, solo i zglobovi na B10MA šasiji. U nekim imaš da sa ljeve strane jedno sjedište, a sa desne su dva, a u nekima su s obe strane po dva, ali bez obzira ima dovoljno prostora za stajanje u obe varijante. Inače znam par vozača i svi kažu da su ti autobusi najbolji, pogotovo oni sa garažnim brojevima 7xx, najbolji su vožnju, imaju dobro napravljenu kabinu za vozača. Prikolica im je stabilna, a ne kao na Ik-201 koja se zanosi kao da vozi drift. :D

Hahahahahahaha!

Truckeru, za ovo ti sledi reputacija. :D

Ide neko na put skoro?
za shta bre? :neutral:

Otišla ženska u žensku javnu kuću. Imala je samo 20 evra. Blagajnica joj uze 20 evra i pošalje je u sobu broj 8. Posle 15 minuta ona ženska se vraća sva besna i kaže "što si me poslala u sobu br 8 tamo sve naučnici, inžinjeri, profesori, doktori.....za 15 min. niko me nije pipnuo" A ova sa blagajne joj besna kaže "šta si ti mislila da ti dam šofera za 20 evra!!!!"
doktori i profesori :cool:

U Ik-218N u prikolici ima malo mjesta jer je prolaz između sjedišta uzak, a tek sjedišta koja su postavljena na točkove, par puta sam se zeznuo pa sjeo na to sjedište i pošto je prostor za noge tako mali imao sam kasnije bolove u koljenu od udaranja u sjedište ispred.
Što se tiče prostora, upravu si najbolji su Neobusi rađeni na Volvo B10M, solo i zglobovi na B10MA šasiji. U nekim imaš da sa ljeve strane jedno sjedište, a sa desne su dva, a u nekima su s obe strane po dva, ali bez obzira ima dovoljno prostora za stajanje u obe varijante. Inače znam par vozača i svi kažu da su ti autobusi najbolji, pogotovo oni sa garažnim brojevima 7xx, najbolji su vožnju, imaju dobro napravljenu kabinu za vozača. Prikolica im je stabilna, a ne kao na Ik-201 koja se zanosi kao da vozi drift. :D

Secam se tih 7xx, kad sam krenuo u srednju '98 jos su bili novi i svi su imali kao neke senzore (?!) kod vrata pa ako ko ima da izadje oni piste. Kontam da su unutra raadili na tezinu, ali ne znam kako su spolja radili jer se secam jednom prilikom kad sam bio u polupraznom busu na stanici, kod zadnjih vrata nema nikog sem mene koji sedim. Bus se sprema da krene kad odjednom pisti senzor, vozac otvara vrata i lik ulazi unutra. . . To mi je idalje enigma kako se desilo. . . I iskreno govoreci kad poredim sa svim ostalima oni su bili najbolji i za putnke. . .
Inace sto se tice prikolica, i Neobus je ima tih problema (mada ne u toj meri u kojoj je imao ikarbus) dok su radili sa prikolicama koje nazad na osovini imaju po jedan tocak. Kad su krenuli da rade sa onim prikolicama koje su imale po dva tih problema vise nije bilo.
Ja dok sam zivveo u NS nekako uvek sam vise voleo Neobus u odnosu na Ikarbus jer je uvek davao vec komfor za putnike i nekako uvek su mi izgledali bolje u voznji i sve. . . Mozda taj zadnji utisak potice upravo iz cinjenice da je Neobus radio sa Volvom dok je Ikarbus radio na Rabinim sasijama. . .

Back