Kamioni i autobusi

Kineski kamionet Dongfeng KO 1 u Srbiji za 6.100 evra

dongfeng%20ko%201%201.jpg

Prošlo je godinu dana otkada su na naše tržište, posredstvom beogradske kompanije Lada trade, stigla prva laka komercijalna vozila kineskog Dongfeng Motorsa, jednog od najvećih proizvođača teretnih vozila, ne samo u Kini, već i u svetu.

U saradnji sa ovlašćenim prodavcem i serviserom, kompanijom TTM auto, uvoznik je proširio ponudu, tako da su potencijalnim kupcima od nedavno na raspolaganju četiri vozila.

Najjeftiniji u trenutnom asortimanu je mini kamion KO 1, nosivosti 905 kg, koji košta 6.100 evra, bez PDV. Budući da se ovo vozilo registruje za obavljanje delatnosti, za pravna lica PDV je povratan. Na našem tržištu u kategoriji kamioneta nosivosti do jedne tone trenutno nema povoljnije ponude. Malog „kineza“ pokreće četvorocilindrični benzinski motor od 1.012 cm³ sa 48 KS, koji prosečno troši samo 6,3 litra na 100 km. Pogon na zadnje točkove se prenosi posredstvom petostepenog ručnog menjača.

Neto masa ovog vozila je samo 950 kg, dugačko je 3.980, široko 1.560, visoko 1.825 mm. Međuosovinski razmak iznosi 2.515 mm. Tovarni prostor je dugačak 2.300, širok 1.500 mm, dok su stranice visoke 335 mm. Za KO 1, kao i ostale verzije, garancija je dve godine ili 50.000 km.

Na našem tržištu se mogu kupiti još i verzije mini kombija, kamioneta sa tovarnim boksom (moguća ugradnja rashladnog uređaja čime se dobija mini hladnjača), a od nedavno i mini kamioneta s duplom kabinom. Uskoro stiže i mini bus sa sedam sedišta.

Uvoznik i ovlašćeni prodavac su odlučili da prvu godinu DFM kamioneta na našem tržištu obeleže tako što će svim kupcima u narednih nekoliko meseci isporučiti vozila sa metaliziranom bojom spoljašnjosti bez doplate.

dongfeng%20ko%201%2011.jpg

I ja bih se slozio sa truckerom mada razlog bi bio sto je na kamionu okaceno "Over size" a ne nesto na grckom ;)
nema to veze
po evropi vrlo cesto mozes da vidis kamione svakakvih nacionalnosti sa samo jednom tablom
"CONVOI EXCEPTIONEL" na francuskom, medjunarodni jezik za saobracajne termine ;)

Moguce je,video sam da je desnjak,a za ove male sam mislio da su sklonjeni dok ova dvojica ne prodju.Onaj pozad je cini mise neki fh.:confused:
FH, mala kabina ;)
odlicno oko, nema sta kolega :D

nema to veze
po evropi vrlo cesto mozes da vidis kamione svakakvih nacionalnosti sa samo jednom tablom
"CONVOI EXCEPTIONEL" na francuskom, medjunarodni jezik za saobracajne termine ;)

FH, mala kabina ;)
odlicno oko, nema sta kolega :D

Stvarno mi se cini da su ovo grcke table a i vidjao sam takve cini mi se dole inace poznata je stvar da je VOLVO tamo nacionalno vozilo.A sto se texta tice i oni koriste Engleski ili medjunarodni tj.''ESPERANTO'':hvala:

Evo stigoh prosle noci iz beatske nam nepriznate. Bilo je bez problema, nafta je 70 centi,a policija kao i nasa (5 evra):per: i dovidjenja i dodjite nam opet. Na Merdaru nema guzve ,a na Rudnici guzva neopisiva, tako da znate sta vas na kom prelazu ceka.

Dobro je kolega da si dobro prosao posto tamo nikad nisi siguran mada nigde vise nije sigurno ali sta ces takav je posao.Ja sam se pre par nedelja vracao sa puta i u jednom selu kod Kovina,zove se Gaj neki najverovatnije pijani momci stoje na sred puta.Kad sam naisao oni ne mrdaju stoje i zezaju se kao da su na livadi.Sva sreca da je to bilo ispred nekog kafica i da je bilo milicije inace ko zna sta bi se desilo. I policija ih je jedva sklonila sa puta.

Dobro je kolega da si dobro prosao posto tamo nikad nisi siguran mada nigde vise nije sigurno ali sta ces takav je posao.Ja sam se pre par nedelja vracao sa puta i u jednom selu kod Kovina,zove se Gaj neki najverovatnije pijani momci stoje na sred puta.Kad sam naisao oni ne mrdaju stoje i zezaju se kao da su na livadi.Sva sreca da je to bilo ispred nekog kafica i da je bilo milicije inace ko zna sta bi se desilo. I policija ih je jedva sklonila sa puta.

hahahaha
zbog tih iz Gaja je kovinska ludnica i osnovana ;)

odakle si se vracao, sa moravite?

Back