Direkt
Elita
- Poruka
- 17.569
Овој држави треба једна народно-демократска револуција која ће темељно уништити постојећи систем и изградити нови из пепела. Кроз израдњу новог управног апарата развиће се и ново друштво, са старим српски слободарским традицијама али у новом руху које ће одговарати 21. веку.
Srećo, ne postoji nešto tog tipa, poput narodne revolucije, peti oktobar je bio nameštaljka od strane sila kojima je to odgovaralo, i takva je svaka revolucija. Ne postoji revolucija koju sprovodi narod jer narod nikada nigde ne može da se ujedini, de facto. I to možda jeste orvelovska pesimistična vizija, ali to jeste vizija koja je realna. Ako se zadesi neka revolucija u Srbiji u skorije vreme, budi siguran da ona neće biti organizovana bez ikakvog spoljašnjeg interesa.
Zato je meni zanimljivo sve ovo posmatrati kao jedan fenomen, jer smo mi jedna fleka na mapi Evrope i veće sile će nama baratati na osnovu svojih interesa, to što mi mislimo da možemo uneti promene i boljitak, to je naša maloumnost.
Ja se najverovatnije ne bih usudio da probam heroin. Mada kapiram da ovo halucinogeno što sam ja uzimao je i zaebanije od toga, kako je Haksli rekao, otvaraju se ili vrata raja ili vrata pakla. Ja sam iskusio oba xD Ova druga mnogo češće