Pazi, sa tim likom nisam više u kontaktu, ali on lično nije bio zadovoljan. Kaže da smeštaj jeste priuštiv, ali smeštaj koji je najsličniji kartonskoj kući(dakle lošeg kvaliteta), za ostalo treba izdvojiti fine pare. Drugo, njemu se nisu dopali ljudi tamo, kaže da je sebičluk normalna stvar, jednom, kada mu se pokvario auto u sred ničega, devojka ga je oterala u tri lepe, odbivši da dođe po njega, samo jer su imali neku sitnu čarku pre toga...Žao mi je što nemam još informacija, mada svakako da valja sakupiti dosta više iskustava, jer pretpostavljam da dosta varira i od same osobe a i od mesta, posla itd.. Dakle, nemoj ovo uzimati za sigurno!

Što se tiče studenata iz BG - ukoliko isti žele da im njihovi ne zvocaju(ovo je još i najmanji problem, gomila porodica je u raspad stanju sa psihički puklim roditeljima) i da zapravo započnu život, porodicu moraju i oni da se odsele iz kuće... Sad svakako da je za studente iz unutrašnjosti kritičan taj period prelaska iz studenta u zaposlenog, treba do tada finansirati smeštaj i biti u toku, ali iskreno, čini mi se da je veliki hendikep ne biti u mogućnosti da kao student naučiš da živiš sam, da se snalaziš, da se dogovaraš sa ljudima oko zajedničkog života i, konačno, da osetiš realnu, svakodnevnu, potrebu za nekime van dotadašnje porodice...
Meni je mnogo važnije šta radim nego za koliko radim... Naravno dokle god to prelazi razumnu sumu.
Ee, radi do 22h uveče, počeće gužve kada dođu brucoši, ali na sreću uglavnom se raščisti tamo posle 15,16h
Zavisi brate imaš i domaće firme koje pristojno plaćaju i koje posluju po tom modelu, mada generalna slika jeste kritična. Pogotovo ako nemaš neke kvalifikacije... Poslodavci jesu generalno stoka, mene jeza uvati kada pogledam
ovde..
Obrazovanje nam jeste kanalčina, ali je tako generalno sa germanskim obrazovnim sistemima(od kojih smo preko naših bečkih školaraca pokupili model)... Upoznao sam jednog profesora sa fakulteta u Lundu, čovek je nemac, ali je upravo zbog atmosfere u nemačkoj akademiji pobegao odatle, prema njegovom opisu bukvalno preslikana slika sa naše akademije... E sad, sigurno da postoje nijanse, ali dovoljno je navesti da na nivou EU ti imaš potpuno legalizovano fizikalisanje master studenata za profesore oko prikupljanja literature, kako bi ovi posle mogli za deset puta manje vremena, praktično i više nego koautorski, da napišu svoje postddoktorske tekstove...