Ne znam kakvi ti ljudi uopšte idu na fakultet. Kod mene na fakultetu se uglavnom najbolji studenti poprilično dobro umreže. Umreže se i ovi drugi, koji za to imaju volje i inicijative, ali su ovi najbolji ipak najistaknutiji primer sa najviše potencijala, jer uglavnom pozauzimaju dobre pozicije i onda se međusobno preporučuju. Sa druge strane, postoje razni kursevi, seminari i sl koji su dobra podloga za sticanje aj da kažem "konekcija". Jako je teško upasti negde, osim ako te neko ne preporuči, jer onaj koji preporučuje snosi odgovornost za svoje preporuke, samim tim preporučuje ipak samo istaknutije ljude. Ja sam za sada na sebičnost jedino nailazio kod informacija u vezi mastera u inostranstvu, jer se ljudi boje da ih ne istisne konkurencija pa ćute o programima koje nađu, mada sam i tu dobijao dosta informacija, nakon piva, dva

Pritom čak i kod mene postoji mogućnost da se zgotiviš sa profesorima kroz razne istraživačke radove, gde njih "uguraš" u ulogu mentora, pa te oni posle vrlo često preporuče(znam nekoliko ljudi koji su tako dobili posao). Profesori mu tako dođu neka vrsta skauting servisa, ali i oni sami postavljanjem tebe, zadužuje i tebe i firmu kojoj su te preporučili, čime šire svoju mrežu uticaja. Konačno, ako ništa drugo, lakše je zajednički se upustiti u poslovni preduzetnički rizik sa nekim kolegom koga znaš godinama u koga imaš poverenja i o čijem znanju imaš informacija, nego da furaš sam.