- Poruka
- 400.310
Tursku sa šećerom ili bez, ness, kapućino ili...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

istoNazovi tursku ili espreso, uvek crnu bez ikakvih dodataka
Zgrožen sam i konsterniran.baš ovakvu sa slike, šta crnja to bolja

joj te hladne su bile super tokom duge kanadske zime - tim hortons je pravio savrsenu - leti se led prebrzo otapa, a zimi je bas ugodjaj.... pogotovo ako se ide autom negde nadaleko, pa ono na gustiranje tokom voznje.Samo one hladne letizimi nes 3u 1
i lokum prideTursku, jaku i slatku.
Predugo su Turci ovde bili da su ostavili i poneke dobre stvari i obicaje.
Nisam obozavalac toliko slatkog, ali da, ratluk uz to pojedem ponekad.i lokum pride
Kafu su doneli Turci u Srbiju, zajedno sa tradicionalnim načinom pripreme u džezvi (što je takođe turska reč), i zato se kolokvijalno zove "turska kafa" - ona kafa koja se sprema na turski način. Espreso je espreso, italijanska kafa, a turska kafa se preliva vodom u džezvi.Poturica..
Netačno.Kafu su doneli Turci u Srbiju, zajedno sa tradicionalnim načinom pripreme u džezvi (što je takođe turska reč), i zato se kolokvijalno zove "turska kafa" - ona kafa koja se sprema na turski način. Espreso je espreso, italijanska kafa, a turska kafa se preliva vodom u džezvi.
Time što je nazivaš drugačije ne možeš promeniti istoriju pijenja kafe u Srbiji. Kafa nikad nije bila "domaća" jer mi nemamo kafu i nismo imali kafu dok je oni nisu doneli.
Čak i reč "kafana" je nastala od reči kafa, a u prvim kafanama u Srbiji sedelo se na podu i ispijala se kafa, baš po turskim običajima.
Danas oni više piju čaj nego kafu, a nama je ostala primarni svakodnevni napitak.
Šta je netačno, da su Turci na Balkan doneli kafu?Netačno.
I nije hebena kafa primaran napitak no voda, bez kafe možeš a bez vode pak i ne. Saberi se.
Da. To je ogromna i sramna predrasuda, znam da većina nažalost to misli ali to prosto naprosto nije tačno,nego je netačno. Zapravo, ruku na srce, oni tehnički i jesu doneli "kafu" ali su je ubrzo potom odneli, a i to nije ista kafa kakvu danas pijemo niti ima dodirne tačke s njom.Šta je netačno, da su Turci na Balkan doneli kafu?
Pričaj mi o tome, uvek volim sa slušam alternativnu istoriju, zabavlja me. Slušam.