Kakvu gradju cure najvise preferiraju kod momaka ?

Ne bre, već zato što je viši muškarac po pravilu dominantniji od nižeg, a ženke sisara (pa tako i ljudske žene) uvek hoće da budu sa dominantnim mužjakom.
To ti je čist proces prirodne selekcije. Dobri geni opstaju, loši nestaju.

Nije istina. Znam primer iz realnog zivota,tacnije znam dva primera gde je nizi lik dominantniji od viseg i krupnijeg lika sa kojim se druzi. Pa gledao si i crtace sa onim pacovima i rena i stimpija gde je nizi lik dominantniji,cak je i u rodama Dule Pacov dominantniji od onog visokog klipana. :D
Za ostatak se slazem.

Nije istina. Znam primer iz realnog zivota,tacnije znam dva primera gde je nizi lik dominantniji od viseg i krupnijeg lika sa kojim se druzi. Pa gledao si i crtace sa onim pacovima i rena i stimpija gde je nizi lik dominantniji,cak je i u rodama Dule Pacov dominantniji od onog visokog klipana. :D
Za ostatak se slazem.

Ne kažem da nema izuzetaka, ali to prvenstveno zavisi i od karaktera tih likova a i od toga koliko se "trude".
Ovako čisto, biološki gledano, viši muškarac je u prednosti u odnosu na nižeg.

A znate zasto ribe vole visoke? Pa gledaju proporciju,ako je on visok,onda jadne misle da ima i veliku KUUUUURCINUUU!!
Prosto i jednostavno.
Нема логике: http://cdn.smosh.com/sites/default/files/ftpuploads/bloguploads/0513/loser-thumb-forefinger-sign.jpg

http://upload.wikimedia.org/wikiped...humb_up_then_down_forefinger_out_like_gun.jpg
Ne kažem da nema izuzetaka, ali to prvenstveno zavisi i od karaktera tih likova a i od toga koliko se "trude".
Ovako čisto, biološki gledano, viši muškarac je u prednosti u odnosu na nižeg.
Није баш најтачније. Нижи мушкарци су по правилу искомплексиранији, зато су наметљиви, амбициознији... како год.
Погледај колико су високи председници и политичари највећих земаља у свету. Путин, Медведев, Саркози, Берлускони...

Једноставно, недостатак висине допуњују освајањем моћи.

Па да, али ево ти још једно логично објашњење, већи мушкарци су веће ленчуге и мртваци. Мали су активни, нон стоп у неком покрету. Треба им мање времена да се одморе. И тако, док ја спавам, неки кепец ми трси жену.

Uh, pa imas niskih devojaka koje samo cekaju na takve. :)

Ono sto vi ne kapirate je da nize devojke traze vise muskarce, jer se osecaju sigurnije. Bar neko moje shvatanje. Msm nisam ja nesto visok (175), al necu bas ni da budem s nekim kepecom od 140cm xD

@Jelena-jeca-94

Pa, po ovim odgovorima ovde, ispade da su sve devojke na ovom forumu od 175 pa navise, u sta sumnjam onako najiskrenije, jer u mom odeljenju su bile svega 2 devojke koje su vise od mene, i to za 2-3 centimetra. Zato ne vidim logiku. Mada sto li se ja upustam u raspravu, kad meni ne smeta moja visina i nemam sta da se bunim, ali eto, nelogicni su mi neki odgovori ovde XD

Sto rece User, nemaju vecu kitu, cak obrnuto :lol:

A evo jednog pitanja, koliko vas bi bilo sa sa Dzastinom Biberom npr. ? (kontam njega vecina devojaka voli, pa zato njega uzimam za primer) Ili ona Zek Efron koji je moje visine? Vecina glumaca su malecni, i oni sto odskacu uglavnom nose nesto u cipelama da ih izdigne... Isto vazi i za ostale poznate licnosti. Nego kapiram da je to zato sto smo mi Balkanci najvisi na svetu, pa zato.

Ono sto vi ne kapirate je da nize devojke traze vise muskarce, jer se osecaju sigurnije. Bar neko moje shvatanje. Msm nisam ja nesto visok (175), al necu bas ni da budem s nekim kepecom od 140cm xD

Ja to ne vezujem za sigurnost, već za prirodnu selekciju, ti možeš primetiti, ako potražiš istoriju razvoja ljudske visine, da imaš konstantno povećavanje prosečne visine, što mora biti proces selekcije u vrsti, tj. da viši muškarci imaju prednost u odnosu na niže.
A ako govorimo o takvim faktorima, to već nema veze sa svešću pojedinaca već sa egzistencijalnim nagonom.
A nekako je i logično zar ne? Čovek je sposobniji kad je viši, zamisli da smo svi kepeci.

Pa naravno da cu da trazim lika koji je visi od mene. Ne znam, glupo mi je cak i kad je on 170, a ja sam 175. Ako je iste visine, moze i da prodje. Sto se sigurnosti tice, sigurna sam i sama sa sobom. :D

Koliko je sve to u principu povrsno. Msm jesam skoro video lika, visok oko 182cm a ima devojku makar 187cm Jesam se nasmejao, a onda se zapitah sto se smejem. Na kraju krajeva, taj lik dobije piccke svako vece, devojka je ebeno lepa, tamnoputa itd. U principu nista nu ne fali sem tih 5 santima. Jedino kad obuje devojka ta stikle ebeno je. No kao sto rekoh, verujem da je ta povrsnost zbog godina, kad se budete udavale ili trazile nekog za nesto ozbiljno to vam nece biti tako bitno.

@User

Ebiga sad, sta se moze :)

Ja to ne vezujem za sigurnost, već za prirodnu selekciju, ti možeš primetiti, ako potražiš istoriju razvoja ljudske visine, da imaš konstantno povećavanje prosečne visine, što mora biti proces selekcije u vrsti, tj. da viši muškarci imaju prednost u odnosu na niže.
A ako govorimo o takvim faktorima, to već nema veze sa svešću pojedinaca već sa egzistencijalnim nagonom.
A nekako je i logično zar ne? Čovek je sposobniji kad je viši, zamisli da smo svi kepeci.

Jes ****** xD Pa Japan najrazvijenija zemlja a prosek visine muskih je 170. Mislim da je civilizacija davno izasla iz tog doba gde je sve bilo u visini i tome lo ce bolje potomke da stvara itd. Ja sa svojom visinom spadam u prosek cak i ovde, a statisticki smo najvisi na svetu. Ajde Azijati su van svake konkurencije, ali su cist primer da visina nema veze sa napretkom.

Jes ****** xD Pa Japan najrazvijenija zemlja a prosek visine muskih je 170. Mislim da je civilizacija davno izasla iz tog doba gde je sve bilo u visini i tome lo ce bolje potomke da stvara itd. Ja sa svojom visinom spadam u prosek cak i ovde, a statisticki smo najvisi na svetu. Ajde Azijati su van svake konkurencije, ali su cist primer da visina nema veze sa napretkom.

Znači ajde malo misli, ne možeš upoređivati Evropljanina i Japanca jer su to dva različita podneblja, jedino ispravno bi bilo da porediš Japanca danas i Japanca pre 200 godina, a tu ruku dajem da ćeš videti razliku.
I glupost je da je civilzacija prevazišla evolutivni progres, da je tako, ne bi ti bio problem da smuvaš gabora od 150 kila koja je ružna kao qurac, a naravno da nećeš to uraditi, već ćeš tražiti devojku koja odgovara nekim tvojim svesnim/podsvesnim kriterijumima lepote, a tu se ogleda prirodna selekcija.
Postoji i taj argument kako ljudi nadoknađuju veštački svoje prirodne nedostatke jurnjavom za moći i toga ima naravno, ali generalno gledano ti imaš napredak same vrste koji je rezultat evolucije.

Poslednja izmena:
Ja cu te pitati kakve veze imaju podneblja? Ti upita da smo kepeci da li bi bili ovako razvijeni. Prema tome mi Evropljani bi trebalo da budemo dominantniji u odnosu na Aziju, sto nije tako. Japan pre 200 godina? Pa znam da su bili najvestiji ratnici i ubice oduvek, cak i kada se pojavilo vatreno oruzje.

A sto se tice evolucije, sve je vise onih koji zanemaruju fizicke karakteristike. Jbg ti si bas naveo banalan primer, gde je sama osoba kriva za svoj izgled. Ako se ne trudis da sebe dovedes u red, naravno da ces samim tim biti odbojan.

Poslednja izmena:
Kako nemaju veze podneblja čoveče božji, 2 različita genotipa :roll:
Nisam govorio o razvijenosti tehnike ili bilo čemu drugom. Da smo kepeci i da smo se razvijali u nizinu, verovatno ne bismo postojali kao vrsta, ti moraš da razumeš da svaka selekcija u prirodi ima svoj uzrok + na sve to ja govorim o čisto fizičkoj karakteristici koja igra bitnu ulogu u određivanju dominantnog mužjaka u svakoj vrsti, veličina je bitna, viši mužjak ima fizičku prednost po definiciji u odnosu na nižeg. Jel si gledao borbu Klička i Čisore? Jel si video koliko razlika u visini ima uticaja iako su obojica vrhunski fizički spremni?

Razumem ja tebe, ali stvar je u tome da mi vec neko vreme imamo moc da stvari, prirodu, prilagodimo sebi. Azijati su oduvek bili malecki, cak su slabo napredovali u odnosu naostatak sveta, a opet po svemu su nam jednaki (ne samo tehnoloski, nego i po svemu ostalom, seti se ratova). Ne pratim boks, ali wto igrom slucaja znam o cemu pricas, s druge strane nizi bokser moze tehnikom nadomestiti fizicke nedostatke. Jedina prednost viseg boksera je duzina ruku. Tajson, Ali i jos poneki su lagano pobedjivali krupnije boksere. Brus Li je pobedjivao daleko krupnije ljude, ukljucujuci i boksere. Cak je i svoju srednju skolu prrdstavljao u boksu (znaci pre no sto je postao legenda) i srusio je nekog Engleza koji je bio duplo krupniji od njega. Fudbal? Mesi, Maradona, cak ni Pele nije bio nesto visok, Riberi, Mata, Nejmar, Pirlo... Vecina nakboljih igraca sami po sebi nisu nesto nabildovani i visoki, i u nasoj ligi primer, Lazar Markovic, Darko Lazovic. Ima izuzetaka, kao sto je Ronaldo, ali koliko fudbalera njegove visine i gradje znas da su dominirali fudbalom. U kosarci plejmejker najbitnija je licnost, a za po deset centimetara je nizi od ostalih igraca, ne moze ga niko zaustaviti. U principu svaka visina ima svoje prednosti i mane. Neko pomenu Napoleona, i lepo rece, da je bio visi, da li bi se trudio da stekne moc?

Ti i dalje ne kapiraš o čemu ja govorim, ovo o čemu govorim je prirodni mehanizam koji postoji mnogo pre civilizacije kao pojma.
Ti imaš civilizaciju 2500,3000 godina, a primati su se diferencirali pre fazon 80 miliona godina, hominidi pre 20 miliona. Jel si svestan ti koliko si zapravo životinja i koliko si podložan istim kriterijumima selekcije koje trpi i tamo neki majmun u džungli? Koliko su tvoji preci bili birani prema njihovom genetskom materijalu? Reci mi zašto se obične žene danas ne muvaju sa kepecima? Po ovoj temi većina žena se ne muva ni sa muškarcima malo nižim od njih, to ti ne govori nešto? Nije visina jedini faktor, ne kažem, ali kažem da postoji kao čitav niz faktora koji su podložni svesnom/podsvesnom ocenjivanju pri odabiru partnera.
Znači, ponovo, taj argument da nije obavezno da viši muškarac bude uvek u prednosti u odnosu na nižeg mi je jasan, ja tebi govorim o nečemu a priori, ne o konkretnim slučajevima. Uvek ćeš imati konkretni slučaj koji će da pobije generalno pravilo. Poenta je da kad sagledaš fizičke karakteristike višeg i nižeg, doći ćeš do toga da ako su izjednačeni, ovom će visina raditi u korist u najvećem broju slučajeva, a to je biološka prednost.

I još na kraju kreneš da pričaš o fudbalu koji se igra po zemlji i gde je logičnije da ti niži igrač bude bolji, promašio si život.

Ja sam 180,181, gotivim kad je devojka niža od mene za glavu, nekako mi slatko kako se izgube u zagrljaju :lol: (ovo zvuči šonjarski). A na psihičkom planu, naprotiv, volim kad ima stav, kad je onako ratoborna, smara me kad se slaže oko svega i na neki način podredi, nema dinamike... Jes da nije tema, al me podstakoste sa pričom o visini :P
Ja se slažem sa kreptom oko visine, u smislu da rast visine ljudi kroz vekove pokazuje preferencije, čiji je uzrok verovatno biološke prirode, ali opet, kako je sve postalo složenije, sigurno da je visina izgubila na važnosti

Tolko sam i ja, to je prosečna visina. Ironično, bio sam među najnižima i u osnovnoj i u srednjoj :lol:

Isto sam i ja bio medju najnizima u osnovnoj i srednjoj,ali opet sebe smatram niskim. Moj cale je visok 185,deda je negde moje visine,ali jbga on je mator,verovatno se malo i pogurio pa nema 180,ali verujem da kad je bio mladji da je bio visok 180 santima.
E sada,pre bih rekao da ljudi evoluiraju,nego da se vrsi selekcija. Vecina ljudi u profesionalnoj vojsci i u zandarmeriji je nase visine.
Nizi ljudi su okretniji od visih,visi su tromi,usporeniji. U srednjem veku su muskarci bili visoki oko 165,a vidis danas da je prosek oko 175 - 180.
Ja imam svoju teriju da u nasim genima postoje informacije koje sakupljamo od svih predaka i kako se te informacije skupljaju tako sledeca generacija se bolje prilagodjava onome sto preci nisu imali ili sto im je pravilo problem. Najbolji primer je to sto sam ja dogurao najdalje sto se tice skole od svih mojih predhodnika,a verujem da ce moja deca,ako ih budem imao,biti jos pametnija od mene i da ce komotno dogurati dalje od mene.
Ja to pripisujem evuluciji.

Back