Razumem ja tebe, ali stvar je u tome da mi vec neko vreme imamo moc da stvari, prirodu, prilagodimo sebi. Azijati su oduvek bili malecki, cak su slabo napredovali u odnosu naostatak sveta, a opet po svemu su nam jednaki (ne samo tehnoloski, nego i po svemu ostalom, seti se ratova). Ne pratim boks, ali wto igrom slucaja znam o cemu pricas, s druge strane nizi bokser moze tehnikom nadomestiti fizicke nedostatke. Jedina prednost viseg boksera je duzina ruku. Tajson, Ali i jos poneki su lagano pobedjivali krupnije boksere. Brus Li je pobedjivao daleko krupnije ljude, ukljucujuci i boksere. Cak je i svoju srednju skolu prrdstavljao u boksu (znaci pre no sto je postao legenda) i srusio je nekog Engleza koji je bio duplo krupniji od njega. Fudbal? Mesi, Maradona, cak ni Pele nije bio nesto visok, Riberi, Mata, Nejmar, Pirlo... Vecina nakboljih igraca sami po sebi nisu nesto nabildovani i visoki, i u nasoj ligi primer, Lazar Markovic, Darko Lazovic. Ima izuzetaka, kao sto je Ronaldo, ali koliko fudbalera njegove visine i gradje znas da su dominirali fudbalom. U kosarci plejmejker najbitnija je licnost, a za po deset centimetara je nizi od ostalih igraca, ne moze ga niko zaustaviti. U principu svaka visina ima svoje prednosti i mane. Neko pomenu Napoleona, i lepo rece, da je bio visi, da li bi se trudio da stekne moc?