R.Žiskar
Elita
- Poruka
- 15.608
Obzirom da Beogradjana u Beogradu ima oko 6%, predlazem formulaciju "Kakvi su stanovnici Beograda?"
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
. S Beogradom je oduvek tako bilo, pa je on uvek na kraju uspevao da "proguta", "svari" i sebi prilagodi sve. A i mi sami uvek možemo doprineti, pomoći našem Beogradu u tome. Sve je važno, i najmanji gest u tom smislu, pa čak i svaki post ovde... 
Kako koji.I kako kada...Uglavnom su ok...Bgd je uvek bio otvoreniji od npr.Zagreba,koji je ipak bio provincija za Bgd.Jesu li Beograđani gostoprimljivi ili ne?
Kakve su vaše impresije?
Uopšte kakvi su ljudi?
Upravo tako htedoh napusati al si me preduhitrio-la.Obzirom da Beogradjana u Beogradu ima oko 6%, predlazem formulaciju "Kakvi su stanovnici Beograda?"
нема ту прави и неправи београђани
београђани су они који живе у београду
а то што неко боље мисли о себи зато што му је и понеки предак рођен овде...његов проблем
да предупредим глупости
ја бих био тај прави
Ali vidim po onoj gore definiciji da su Beogradjani samo ljudi koji danas zive u Beogradu... to je bas tuzno.Ovo je tačno...Ne znam što se neki čude...Jednostavno posledica otuđenja i života u velikim gradovima + siromaštvo,kriminal,ksenofobija...Živimo u svetu gde su ograde navodno srušene i gde postoji sloboda,ali nevidljive ograde su mnogo jače od opipljivihasocijalni

E pa nije baš tako, Ja mislim o sebi da sam pravi Beograđanin i sa tugom se sećam ovog grada,ljudi,mesta,slenga,i mnogih stvari kojih više nema na javnim mestima,već su ili negde pobegli (čitaj oterani ili isterani) ili se skupljaju po stanovima i malim sedeljkama.
Ovaj grad je imao dušu a sada nažalost ostala ljuštura u koju se svi guraju da bi se zvali Beograđanima i kako bi kad odu u svoje selo mogli da se k... kako žive u glavnom gradu.
Gde su svi ti " Beograđani" bili kad se zidao ovaj grad i kad se sa poštovanjem izgovaralo njegovo ime ( da predupredim ja sam 16 generacija rođena u Beogradu) i samim tim postoji jedna stara izreka pa ko shvati shvati a kaže: " Tek petom kolenu frak lepo stoji"
A ovim(Prodaj njivu-kupi stan)Beograđanima zaista nemam šta da kažem svi smo jednaki po pravima,ali ne i po rođenju.
Zato molim vas nemojte nas stavljati u isti koš, jer mi nikad nismo nosili opanke i kondure a vama još uvek vire ispod odela.

ах, како ко, природно
ал ако би се баш морало генерализовати...
просечна оцена - стока мајмунска![]()
То се дешава.
Кад дођеш у нову средину, веома је важно да прво ти прихватиш те људе око себе такве какви су. И тада ће све доћи на своје место.
Искрено, имам утисак да Београђани лакше прихватају људе из унутрашњости него обрнуто. Често су ме у другим градовима гледали са подозрењем. Мислили су да сам сигурно уображена само зато сам из Београда. Увек сам успела да их разуверим.![]()
E pa nije baš tako, Ja mislim o sebi da sam pravi Beograđanin i sa tugom se sećam ovog grada,ljudi,mesta,slenga,i mnogih stvari kojih više nema na javnim mestima,već su ili negde pobegli (čitaj oterani ili isterani) ili se skupljaju po stanovima i malim sedeljkama.
Ovaj grad je imao dušu a sada nažalost ostala ljuštura u koju se svi guraju da bi se zvali Beograđanima i kako bi kad odu u svoje selo mogli da se k... kako žive u glavnom gradu.
Gde su svi ti " Beograđani" bili kad se zidao ovaj grad i kad se sa poštovanjem izgovaralo njegovo ime ( da predupredim ja sam 16 generacija rođena u Beogradu) i samim tim postoji jedna stara izreka pa ko shvati shvati a kaže: " Tek petom kolenu frak lepo stoji"
A ovim(Prodaj njivu-kupi stan)Beograđanima zaista nemam šta da kažem svi smo jednaki po pravima,ali ne i po rođenju.
Zato molim vas nemojte nas stavljati u isti koš, jer mi nikad nismo nosili opanke i kondure a vama još uvek vire ispod odela.