Kako znam da li ga volim?

Menora

Primećen član
Poruka
842
Mozda zvuci glupo na prvo citanje ovo pitanje, ali itekako je odogovor komplikovan.

Pod uslovom da smo emotivno zdrave osobe, koji su to pravi signali ljubavi?
Ne zaljubljenosti, jer ona ne daje pravu sliku.
Ne sexualne opsednutosti, jer je to ipak samo strast
Nego ljubavi

Kad 24//7 mislis samo na tu osobu i nista ti na njoj ne smeta pored 1000 mana da ima :lol:

Kad je sanjas nocima i zudis i patis da je pored tebe i vodite ljubav :heart: ili se makar mazite :aha:

Kad ti ni jedan niss ne znaci vec sam ON ON ON !! :zper:

Tako nesto :flert:

Mozda zvuci glupo na prvo citanje ovo pitanje, ali itekako je odogovor komplikovan.

Nego ljubavi

Pod uslovom da ti se takva pitanja nameću,
tvoja ljubav se stavlja pod sumnju.

Ljubav je sve ono prijatno,a ne nalaze se prave reči.
Da objasne u tančine....

Nego ljubavi
Ljubav je pozitivan stav prema nekom koji izaziva povratno empatične emocije...
Vezuje se za prijateljstvo,seksualnu,bračnu, vezu,transfer,religijsku empatiju,autoritet,harizmatičnost...
Nije konstantna,varira s dejstvima i povratnim empatičnim dejstvima ili negativnim delovanjem...
Hormonalni sastav je interesantan i početni i u toku...Neurotransmiteri se smenjuju po tačno uhodanim
obrascima...z:)

Kad ne trazis mane i nista ti ne smeta..ne razmisljas o drugima i mirno spavas..uzivas u tisini i prepustas se bez granica

divno receno

taj osecaj sam cesto imala u vezama, nekad u kratkim, i u svim mojim duzim.

A ove emocije, prema sadasnjem tipu, nisam osetila nikad. Poneta je da bih volela da osetim opet ovo gore sto si napisao.
Ne valja sto smo sa pred pricom krenuli u vezu, dosta toga je postojalo ranije pa to sve kvari celu sliku a i zbunjuje mene.

Najlepse su veze koje nemaju pred pricu.

Poslednja izmena:

Nego ljubavi

Zivis i pustis drugu stranu da zivi, znas njene mane i ne mrzis ih, prihvatas ih, pa ti cak i vremenom donekle postanu simpaticne i ne bi mogla da zamislis tu osobu bez tih negativnih osobina.

Po mom misljenju, osecaj ljubavi prema nekome je nemogucnost da osetis mrznju/ zlobu/ ljutnju (tj. suprotnost ljubavi) prema toj osobi, a kamoli da to ispoljis- sta god ta osoba uradila.

Evo malo Sekspira

Let me not to the marriage of true minds
Admit impediments. Love is not love
Which alters when it alteration finds,
Or bends with the remover to remove:
O, no! it is an ever-fixed mark,
That looks on tempests and is never shaken;
It is the star to every wandering bark,
Whose worth's unknown, although his height be taken.
Love's not Time's fool, though rosy lips and cheeks
Within his bending sickle's compass come;
Love alters not with his brief hours and weeks,
But bears it out even to the edge of doom.
If this be error and upon me proved,
I never writ, nor no man ever loved

Ljubav je pozitivan stav prema nekom koji izaziva povratno empatične emocije...
Vezuje se za prijateljstvo,seksualnu,bračnu, vezu,transfer,religijsku empatiju,autoritet,harizmatičnost...
Nije konstantna,varira s dejstvima i povratnim empatičnim dejstvima ili negativnim delovanjem...
Hormonalni sastav je interesantan i početni i u toku...Neurotransmiteri se smenjuju po tačno uhodanim
obrascima...z:)

a da li je ljubav moguca bez povratne empaticne emocije? i kako se naziva ta jednostrana ljubav - oBsesija :lol:
sta je ljubav...eto ja udata zena ne znam kako bih odgovorila na to pitanje...za mene je znak prave ljubavi bio kada sam njega pozelela da bude otac mojoj deci. dakle nije to bio majcinski instinkt jer sam tada bila vrlo mlada, nije se javila zelja da imam dete, vec zelja da taj covek, samo ON bude otac mojoj deci....sve pre toga je bilo na granicama ove opsesije jer je uglavnom bilo jednostrano, kada se neko daje vise a neko manje, obicno onaj koji se daje vise to koristi a iz mog iskustva sto vise ovaj koristi to sevise onaj drugi daje. opsesija kazem....:)

Ako ti leptirići bride u stomaku svaki put kad ga vidiš ili pomisliš na njega. Ako bi mu skinula zvijezde sa neba. :znamiguje: Ako ne možeš bez njega. Ako bi se ubila zbog njega... I sve tako što je nemoguće ako bi mu. E, onda, si beznadežno zatreskana. :lol:

Back