Kako zivite kao zene u 21 veku?

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
U jednom trenutku, osvrnete se oko sebe i shvatite da nećete da živite kao vaša majka, kao vaša tetka, kao vaše komšinice. Hoćete nešto drugačije, ali ne znate šta, jer vam niko nije rekao da nešto drugačije postoji.

Inspirisan ovim citatom ja vas pitam kako zivite kao zene u Srbiji, Evropi ili gde vec zivite? Kako zive zene u Srbiji sada u 21 veku a kako su zivele starije generacije, majke, babe?
Uopste, kakav je vas polozaj kao zene sada u mestu gde zivite? Kakav je polozaj zene u globalu u zemlji u kojoj zivite?
Da li ste zadovoljene svojim polozajem kao zena, i da li bi, i sta bi promenile?

kuvam, perem, cistim, staram se o detetu zato sto sam zena
krecim, vucem kese, zaradjujem zato sto sam ravnopravna

Isto, samo što bih reč "detetu" zamenila sa "deci i mužu". I nije mi teško. Dobro je da je tako, jer bi mi bez toga život bio besmislen.
A što se glave kuće tiče, tu se ništa nije promenilo... I moja majka i pokojna svekrva su to bile, iako nisu radile u firmi. Stvar je organizacije, a muškarci to ne umeju, ma u kom veku živeli. Bar ne ovi iz mog okruženja.

Multitasking je za žene, takve su nam predispozicije. Muškarci su stvoreni da briljiraju u jednoj stvari, žene rade više stvari istovremeno i drže sve pod kontrolom. To se nije promenilo od kako je sveta i veka. Promenila se ženina mogućnost da samostalno odlučuje o svom životu i pre i za vreme i posle braka.

Inspirisan ovim citatom ja vas pitam kako zivite kao zene u Srbiji, Evropi ili gde vec zivite? Kako zive zene u Srbiji sada u 21 veku a kako su zivele starije generacije, majke, babe?
Uopste, kakav je vas polozaj kao zene sada u mestu gde zivite? Kakav je polozaj zene u globalu u zemlji u kojoj zivite?
Da li ste zadovoljene svojim polozajem kao zena, i da li bi, i sta bi promenile?

Nemam pundravce u gacama i ne zelim ne znam ni ja sta.
Ne mislim da mi je ista uskraceno zato sto sam zena. Muka mi je od kukanja i insistiranja na tome, od takmicenja i odmeravanja snaga sa muskarcima,... :roll: Cemu to?
Ono sto mi ne odgovara je posledica sticaja okolnosti ili mojih losih izbora. Nema to veze sa polom.

Moja majka i baba zive bas onako kako cu i ja ziveti .

Obe su radile, imale "svoj dinar".

Jedino sto su tada muskarci bili posteniji u m-z odnosima....

tj. tada je vise muskaraca bilo poseno, danas posten muskarac treba da se trazi lupom :aha:

- - - - - - - - - -

Kad se sve sabere i oduzme - biram ovo sada vreme.
Jedino su se m-z odnosi strasno pokvrili ~~~~

Isto, samo što bih reč "detetu" zamenila sa "deci i mužu". I nije mi teško. Dobro je da je tako, jer bi mi bez toga život bio besmislen.
A što se glave kuće tiče, tu se ništa nije promenilo... I moja majka i pokojna svekrva su to bile, iako nisu radile u firmi. Stvar je organizacije, a muškarci to ne umeju, ma u kom veku živeli. Bar ne ovi iz mog okruženja.

isto i kod mene
mislim jao da mi je samo za sobom da sklanjam ili samo sebi da skuvam,pa kad moji odu na more,ja za 3 dana odem za njima.nema mi zivot smisla da samo sebi ugadjam
a i za ovo za mamu i baku,muskarac je i ranije bio glava kuce,al zena vrat,pa vrat obrce glavu gde hoce:mrgreen:

Back