Kako zene vide sebe

Saglasna sam da je najveci procenat ljudi estetetski prosek. Tako i treba da bude.
Medjutim, ja veoma cenim lepotu. Klasicnu, kanonsku lepotu oplemenjenu elegancijom. Tu lepotu jednostavno odvajam od privlacnog, sarmantnog, zavodljivog i zadovoljnog izgleda. Ne dopada mi se politeizam lepote naseg vremena a ne dopada mi se ni Dove koji tvrdi da je sve lepo ako se lepo oseca.

Ukoliko nam nije stalo do lepote same po sebi, zasto se trudimo da nas priznaju kao lepe? Zasto je samo lepota sa manama realna lepota?

Kad razmislim bolje, vecina guta manjinu. Prosek je vecina i on zahteva da bude lep jednako kao pravilna manjina. Meni je to skroz pogresno. Lepim ljudima bi trebalo objasniti da prazna lepota nista ne garantuje u zivotu a manje lepim da je za zivot sustinski nebitno da li ti je obim guze manji ili veci i da su od lepote vazniji radoznalost, finoca i dobrota, osobine koje samim razvojem dodju vrednija i trajnija lepota. Eto, svoju klinku bih tako ucila...

lijepo je liijepo, ali lijepih ljudi, koji god standard/model, da uzmes prosto nema toliko...
od prodaje pomocu te i takve ljepote profitira samo prodavac...+ cak ni ti modeli, novim tehnologijama zahvaljujuci
ne izgledaju kao u zavrsnom proizvodu...
djevojcice i djevojke od 15 do 18 godina se ubise da ostanu mrsave kako bi radile kao modeli...
jer zaboga to je standard...kamera voli mrsavije ljude...svjetlo na njih ljepse pada, znas...

ako bi ti radije da budemo frustrirani konzumenti nerealnih ocekivanja...ok, to vec imamo...
raskorak izmedju zelja i mogucnosti...u kome se vrte silne pare...

i da me ne shvatis pogresno, i dove vrti pare, silne pare
al bar ne cini svoje kupce nesretnijim nego sto vec jesu
zapravo, ovakve kampanje su osvjezenje u moru tipicnih
musko/zenskih magnum blue steel pogleda s obaveznim ventilatorom...:lol:

sta ima lose u poruci - prihvati i voli sebe onakvog kakav si...???
ona ne iskljucuje mjesto i postovanje za druge ljude, niti poziva na linc...

Poslednja izmena:
Uspela je i prošle noći da se iščetuje sa istim k'o ona.
Od koga je, i previše je.

samo se pojavi kao lešinar ili da odvali neku glupost.

Ko priča o dijetama? Ja sam i bez dijete ok.
Pričamo 'vako, o licu.
Eto, ja sebe nikad nisam smatrala ni lepom ni fotogeničnom, a ovde okačim slike i dobijem baš lepe repke.

a reputacije su ti neki reper?

kamera voli mrsavije ljude

moraju, ako hoce time da se bave...kamera dodaje celih 5 kg:rtfm:

to zavisi vrlo od konstrukcije lica i tijela
zavisi i od strucnosti fotografa, ljudi koji rade svjetlo, sminkera + zavrsna obrada
ali je svakako...jeftinije imati vec upotrebljiv...materijal
u ovom slucaju ljudski materijal

samo, kad prodajes nesto onda to nesto
kupci moraju biti kadri koristiti inace se nece vratiti
tako da su mnoge kompanije zapravo povecale velicine svojih krojeva
a brojeve su ostavli iste...kazu kupci se tako bolje osjecaju...:lol:

trenutno je prica o plus size modelima i tzv glamour modelima vrlo aktuelna
zasto
pa zato sto vise podsjecaju na stvarne zene
a kad ih lijepo stilizujes izgledaju jednako dobro...
dobro, ima tu jos jedna stvar - kazu da muskarci ipak preferiraju obline naspram izrazite mrsavosti...
ne mislim na ekstreme

http://en.wikipedia.org/wiki/Plus-size_model
http://en.wikipedia.org/wiki/Glamour_photography

Poslednja izmena:
to zavisi vrlo od konstrukcije lica i tijela
zavisi i od strucnosti fotografa, ljudi koji rade svjetlo, sminkera + zavrsna obrada
ali je svakako...jeftinije imati vec upotrebljiv...materijal
u ovom slucaju ljudski materijal

samo, kad prodajes nesto onda to nesto
kupci moraju biti kadri koristiti inace se nece vratiti
tako da su mnoge kompanije zapravo povecale velicine svojih krojeva
a brojeve su ostavli iste...kazu kupci se tako bolje osjecaju...:lol:

trenutno je prica o plus size modelima i tzv glamour modelima vrlo aktuelna
zasto
pa zato sto vise podsjecaju na stvarne zene
a kad ih lijepo stilizujes izgledaju jednako dobro...
dobro, ima tu jos jedna stvar - kazu da muskarci ipak preferiraju obline naspram izrazite mrsavosti...
ne mislim na ekstreme

http://en.wikipedia.org/wiki/Plus-size_model
http://en.wikipedia.org/wiki/Glamour_photography
pa nisu Kinezi ludi...kod njih su isti brojevi kao recimo evropski, a kad probash dfa udjesh u njih:zcepanje:ja se onda setila da su kineskinje ipak sitnije gradje od nas :mrgreen:

Vragana, iskreno mislim da je Dove samo marketing kako bi se ranjiv kupac bolje osecao jer se neiskompleksirana osoba ne bi potresla sto ne lici na lepoticu sa reklame za kremu. Samim tim sto covek ima jak stav u odnosu na tudju lepotu je znak da ima prejaka osecanja ciji je koren upravo nezadovoljstvo sobom. Nema potrebe izjednaciti lepe i ruzne kako bi se ruzni osecali lepim vec korenito priimenjivati mantru - nije vazno da li si lepotica ako si zadovoljna sobom . Vidis razliku, Dove kaze kako je zadovoljstvo lepota a ja kazem da je zadovoljstvo vaznije od lepote te samim tim sa istom neuporedivo. Dove upravo akcentuje spoljnu manifestaciju iako to radi prikriveno.

Kamera zbilja voli mrsavije ljude ali ne moramo svi biti ispred kamere.
Ispred nje su zene kojima je to posao i tako to treba reci deci a posao odraslih je da devojcicama objasne koliko su one vise od prostog skupa crta lica. Iskreno mislim da Dove to radi pogresno dok Eucerin-ov slogan, zdravlje je lepo, pocnite od vase koze, zvuci mnogo prefinjenije. Crte lica niko nije birao dok sve ostalo sto se tice nas mozemo da odaberemo i zato je prosta negovanost neuporediva sa, na rodjenju dobijenom lepotom. Za prvo si se potrudio a za drugo nisi. Dove i ja nemamo istu polaznu premisu jednostavno.

Vragana, iskreno mislim da je Dove samo marketing kako bi se ranjiv kupac bolje osecao jer se neiskompleksirana osoba ne bi potresla sto ne lici na lepoticu sa reklame za kremu. Samim tim sto covek ima jak stav u odnosu na tudju lepotu je znak da ima prejaka osecanja ciji je koren upravo nezadovoljstvo sobom. Nema potrebe izjednaciti lepe i ruzne kako bi se ruzni osecali lepim vec korenito priimenjivati mantru - nije vazno da li si lepotica ako si zadovoljna sobom . Vidis razliku, Dove kaze kako je zadovoljstvo lepota a ja kazem da je zadovoljstvo vaznije od lepote te samim tim sa istom neuporedivo. Dove upravo akcentuje spoljnu manifestaciju iako to radi prikriveno.

Kamera zbilja voli mrsavije ljude ali ne moramo svi biti ispred kamere.
Ispred nje su zene kojima je to posao i tako to treba reci deci a posao odraslih je da devojcicama objasne koliko su one vise od prostog skupa crta lica. Iskreno mislim da Dove to radi pogresno dok Eucerin-ov slogan, zdravlje je lepo, pocnite od vase koze, zvuci mnogo prefinjenije. Crte lica niko nije birao dok sve ostalo sto se tice nas mozemo da odaberemo i zato je prosta negovanost neuporediva sa, na rodjenju dobijenom lepotom. Za prvo si se potrudio a za drugo nisi. Dove i ja nemamo istu polaznu premisu jednostavno.

ti stvarno ne kapiras o cemu se radi zar ne?

covjek ne moze biti zadovoljan ako mu kao ideal nudis nesto
sto ne moze doseci...ali se moze truditi...kao sto se trude sve one curice s anoreksijom
i ljudi s visestrukim estetskim korekcijama...muskarci koji se farbaju da bi na poslu djelovali mladje...
ljudi kojim stavljaju zubne navlake i idu na stomatolske estetske korekcije iz istog razloga...

kad uporedis to i ovu dove kampanju
ova druga ti zvuci...pogresno - posto izjednacava lijepe i ruzne...
a eucerinovi... genericki modeli i slogan su...prefinjeniji?

- - - - - - - - - -

Nego, jel stigao neko pogledati sadrzaj ovog zadnjeg linka?

Ajoj, vragana, ova devojka sa slike mi ič nije lepa.
A moje crte su (iz mog ugla gledanja) tu negde. :lol:
'nači, Toto je u pravu. :lol:

Koje slike? Ne mogu okacit sad
aj okaci ti
Tu imas racunarski generirane modele - imas i parametre po kojima su uradjeni
al pogledaj imaju negdje i njemacke misice
pa vidi kako su one...prosle

inace ako je ova na prvoj strani - to je najbolje ocjenjeno lice
al nije lice stvarnog ljudskog bica
vec generirano lice, rekoh
zato djeluje pomalo ukoceno vjerojatno
ali je bilo najljepse najvecem broju ispitanika