Kako zene vide sebe

nisu vidjele crteze opce dok proces nije zavrsen
i kasnije pricaju o tome
i nije stvar samo u crtama lica vec u kompletnoj percepciji sebe

inace, to je upravo ono odvaja dobre i lose portretiste
sposobnost da preneses vise od puke slicnosti

na temu... znas kako najbolje da znas ko si... idi kod dobrog portretiste i bices shokirana kad slika bude gotova to ti postpisujem. imam u familiji sjajnu slikarku i nagledao sam se portreta ljudi koje znam a i nekih javnih likova da je neverovatno kako suptilno oko moze da pogodi karakternu sustinu... hebes spoljni izgled, sve se da maskirati, ali ono sto izbija iz nekoga treba umeti naslikati i ko sto rekoh pre svege osetiti.

Ozbiljno drugarice Miro, ne vidim poentu u smehu kada si sama trazila da dajemo ocene?

Pa sta ako su u ptianju generisani modeli, pa i oni mogu da budu vise ili manje lepi, i da im se ocenjuje lepota.

Bzveze.

na temu... znas kako najbolje da znas ko si... idi kod dobrog portretiste i bices shokirana kad slika bude gotova to ti postpisujem. imam u familiji sjajnu slikarku i nagledao sam se portreta ljudi koje znam a i nekih javnih likova da je neverovatno kako suptilno oko moze da pogodi karakternu sustinu... hebes spoljni izgled, sve se da maskirati, ali ono sto izbija iz nekoga treba umeti naslikati i ko sto rekoh pre svege osetiti.

slazem se
to sam cak i napisala u uvodnom postu
kao i da mi je zao sto nisam nastavila raditi autoportrete sve ove godine - iz nekih drugih razloga
sticajem okolnosti imam prilicno portreta, mojih, koje su radile moje kolege i profesori
daleko od toga da su svi ti ljudi rodjeni portretisti, ali...rezultati su za mene bili vrlo zanimljivi i iznenadjujuci
tada i sada...

moj blizak prijatelj je odlican portretist - fotograf
radi sa prastarim kamerama, na staklu
i dugo me nagovara, a mene bilo frka
al onako...frka ko sto je indijance, kazu, bilo frka fotoaparata
zato sto u pravim rukama i objektiv razotkriva dusu
sad razmisljam da da bi to mozda bilo zanimljivo...

- - - - - - - - - -

Ozbiljno drugarice Miro, ne vidim poentu u smehu kada si sama trazila da dajemo ocene?

Pa sta ako su u ptianju generisani modeli, pa i oni mogu da budu vise ili manje lepi, i da im se ocenjuje lepota.

Bzveze.

smijem se samo zato sto vidim da niko nije procitao kratak tekst na linku
da jeste bilo bi mu jasno i sta je vrednovao i kako je to...nesto nastalo
i zato sto ste, redom, konstatovali da licu na fotografiji nesto...fali
i fali mu...zivot
bas kao sto je Toto rekao
samo, nije to ono sto je bilo ocjenjivano
znaci, ne smijem se zlobno
i sve skupa je zapravo simpaticno :lol:

Poslednja izmena:
slazem se
to sam cak i napisala u uvodnom postu
kao i da mi je zao sto nisam nastavila raditi autoportrete sve ove godine - iz nekih drugih razloga
sticajem okolnosti imam prilicno portreta, mojih, koje su radile moje kolege i profesori
daleko od toga da su svi ti ljudi rodjeni portretisti, ali...rezultati su za mene bili vrlo zanimljivi i iznenadjujuci
tada i sada...

moj blizak prijatelj je odlican portretist - fotograf
radi sa prastarim kamerama, na staklu
i dugo me nagovara, a mene bilo frka
al onako...frka ko sto je indijance, kazu, bilo frka fotoaparata
zato sto u pravim rukama i objektiv razotkriva dusu

fotografija koliko god moze biti kreativna ipak je jedna forma lazi mada nadju se sjajni portetisti kao sto je bio poznati jusuf karsh... ipak za ovo o cemu pricate samo priznajem slikarstvo. a kampanje :lol: , sve kampanje koje rade komercijalne firme imaju u podtekstu neku zescu prevaru... sta je ovde u pitanju ne znam, ali jedna od formi podilazenja zenama je i ta da ih nateras da sagledaju drugu stranu sebe... :lol:

fotografija koliko god moze biti kreativna ipak je jedna forma lazi mada nadju se sjajni portetisti kao sto je bio poznati jusuf karsh... ipak za ovo o cemu pricate samo priznajem slikarstvo. a kampanje :lol: , sve kampanje koje rade komercijalne firme imaju u podtekstu neku zescu prevaru... sta je ovde u pitanju ne znam, ali jedna od formi podilazenja zenama je i ta da ih nateras da sagledaju drugu stranu sebe... :lol:

ma, naravno
ali u moru otvorenog i mjestimicno brutalnog nametanja
koje za cilj ima samo profit napravljen na tudjoj mizeriji...
ovakva kampanja ipak dodje kao dasak vjetra...zar ne mislis?

ovo sto kazes za razliku izmedju slikarstva i fotografije - nekad sam imala slicno misljenje
vise nemam
recimo njegove portrete kad sam vidjela prenerazila sam se
zapravo, tad sam shvatila zasto ga volim i koliko je izuzetan...ne znam ovo sad drukcije definirat
al ocu reci da ga volim zato sto za njega ljudi nisu samo...druga tijela
nekako...on radi isto sto i dobar slikar radi...

ma, naravno
ali u moru otvorenog i mjestimicno brutalnog nametanja
koje za cilj ima samo profit napravljen na tudjoj mizeriji...
ovakva kampanja ipak dodje kao dasak vjetra...zar ne mislis?

ovo sto kazes za razliku izmedju slikarstva i fotografije - nekad sam imala slicno misljenje
vise nemam
recimo njegove portrete kad sam vidjela prenerazila sam se
zapravo, tad sam shvatila zasto ga volim i koliko je izuzetan...ne znam ovo sad drukcije definirat
al ocu reci da ga volim zato sto za njega ljudi nisu samo...druga tijela
nekako...on radi isto sto i dobar slikar radi...

moze i drugacije... firme posmatraju zene kao robu jer od njih zive i to je greska... za pravu kampanju se mora uzeti neko tipa men reja, sesil bitona, helmut njutna, fotografa koji su voleli zene jer kad ispod njihovih izrazajnih finesa proturis neku drugu pricu ona nece delovati jeftino... a ako neko moze imati predstavu o stilu i jeftinoci to bi trebalo barem zene da imaju... nazalost, danas je to mislena imenica za vecinu.

donekle i razumem one najvece modne kreatore sto su homosi.... odok da 'edem ajvar i kajmak :lol:

q noc

moze i drugacije... firme posmatraju zene kao robu jer od njih zive i to je greska... za pravu kampanju se mora uzeti neko tipa men reja, sesil bitona, helmut njutna, fotografa koji su voleli zene jer kad ispod njihovih izrazajnih finesa proturis neku drugu pricu ona nece delovati jeftino... a ako neko moze imati predstavu o stilu i jeftinoci to bi trebalo barem zene da imaju... nazalost, danas je to mislena imenica za vecinu.

donekle i razumem one najvece modne kreatore sto su homosi.... odok da 'edem ajvar i kajmak :lol:

q noc

koliko vidim ideja je da price, osim ljudskih prica, aktera
opce nema - na njima je fokus
uradjeno je skolski, takoreci, sto se vizuelnog dijela tice
ali ima poentu
koja je sasvim dovoljna
a i nije bas da je radjeno toliko tendenciozno
a nije ni da su je radili neki klinci za iljadu dolara...
al ok...prijatno :lol:

m_sexy_gr.jpg
m_unsexy_gr.jpg

...Neuporedivo mi se vise dopada, iz intimne i socijalne vizure, drugi genericki primerak muskog lica koje je ocenjeno kao malo privlacno, za razliku od prvog, ocenjenog kao veoma privlacno...Zanimljiv site, prelistavanje u toku...:)

Back