KAKO ZAMIŠLJATE IDEALNI AUTOMOBIL!

Espanol:
Da li me oči varaju ili je članovima foruma ponestalo mašte i želja oko sopstvenog idealnog automobila. Maštajte narode, ovde je DŽABE! :lol:

Varijanta 1:

• Cevasta sasija (CrMo ako cemo realno, a ako cemo samo da mastamo - Titanijum pa nek ide zivot. Naravno, sam je racunam i pravim),
  • Bubina skoljka (u varijanti pre 1953 godine - SPLITTY - zadnji prozor iz dva dela za one koji ne znaju), ili pak Barndoor double cab pre '52 (opet, bubin Bus u putar izvedbi),
  • BMW M3 mehanika (prva generacija "guzonja" ~92 godiste, motor, menjac, diferencijal, trapovi sa kracenim ramenima da sve lepo stane pod bubinu skoljku),
  • Tockovi 20" ili 22" - hromirani (ne polirani, vec hromirani) aluminijum
  • Motor centralno postavljen - iza prednjih sedista.
Rezultat: auto tezak 800-900kg, uz sredjene prenosne odnose u menjacu od 0-100km/h ispod 5sec, max. brzina oko 210km/h, ko stvoren za Ibarsku m. Preliminarni proracun vec gotov, izrada prototipa moguca u roku od 6 meseci :D :D :D

Varijanta 2:

• Opet, moja sasija - vidi varijantu 1,
  • Skoljka od Fiata 615 (Bugarin, Japanac ili kako ga vec zovu na ovim prostorima) - obavezno u varijanti sa Suicide vratima (kontra otvaranje) nisko nasadjena na sasiju (50mm donja tacka od druma),
  • Blok motora V8 450 kubnih inca ili veci (naravno - Amerikanac), stroker. Obavezan kompresor, nikako turbo. Uz direktno ubrizgavanje, 1200-1500KS!!! Ne mogu da se odlucim da li kompresor da bude sakriven ili sa hromiranim usisnikom (rasecena hauba)
  • Tockovi napred 165/50R14 podvuceni pod skoljku, pozadi 355/65R15. Felne deep-dish celicne hromirane. Naravno, pravi se drugi sanduk i nezaobilazni prosireni zadnji blatobrani (nesto kao F150)
  • Setup vesanja blago nagnut unapred (nos skoro da struze asfalt, pozadi malo podignut)
  • Izduv kratki full-flow 5" kolektor(>12cm) bez prigusenja, izveden odmah iza prednjih tockova. Podrazumeva se da su grane razdvojene - po 4 cilindra na svaku stranu
Rezultat: dragster vredan ispod 10sec na 1/4 milje - 400m (neko pomenu trke kod CK?). Mana: losa ili gotovo nikakva upravljivost. Preliminarna racunica: samo motor da se sklopi u Beogradu, oko $15,000 za delove + masinska obrada + ruke + $$$ za kompjuteristu :cry:

Eto toliko za sada od mene... Jel bilo dovoljno mastovito?

VWaddict:
Espanol:
Da li me oči varaju ili je članovima foruma ponestalo mašte i želja oko sopstvenog idealnog automobila. Maštajte narode, ovde je DŽABE! :lol:

Varijanta 1:

• Cevasta sasija (CrMo ako cemo realno, a ako cemo samo da mastamo - Titanijum pa nek ide zivot. Naravno, sam je racunam i pravim),
  • Bubina skoljka (u varijanti pre 1953 godine - SPLITTY - zadnji prozor iz dva dela za one koji ne znaju), ili pak Barndoor double cab pre '52 (opet, bubin Bus u putar izvedbi),
  • BMW M3 mehanika (prva generacija "guzonja" ~92 godiste, motor, menjac, diferencijal, trapovi sa kracenim ramenima da sve lepo stane pod bubinu skoljku),
  • Tockovi 20" ili 22" - hromirani (ne polirani, vec hromirani) aluminijum
  • Motor centralno postavljen - iza prednjih sedista.
Rezultat: auto tezak 800-900kg, uz sredjene prenosne odnose u menjacu od 0-100km/h ispod 5sec, max. brzina oko 210km/h, ko stvoren za Ibarsku m. Preliminarni proracun vec gotov, izrada prototipa moguca u roku od 6 meseci :D :D :D

Varijanta 2:

• Opet, moja sasija - vidi varijantu 1,
  • Skoljka od Fiata 615 (Bugarin, Japanac ili kako ga vec zovu na ovim prostorima) - obavezno u varijanti sa Suicide vratima (kontra otvaranje) nisko nasadjena na sasiju (50mm donja tacka od druma),
  • Blok motora V8 450 kubnih inca ili veci (naravno - Amerikanac), stroker. Obavezan kompresor, nikako turbo. Uz direktno ubrizgavanje, 1200-1500KS!!! Ne mogu da se odlucim da li kompresor da bude sakriven ili sa hromiranim usisnikom (rasecena hauba)
  • Tockovi napred 165/50R14 podvuceni pod skoljku, pozadi 355/65R15. Felne deep-dish celicne hromirane. Naravno, pravi se drugi sanduk i nezaobilazni prosireni zadnji blatobrani (nesto kao F150)
  • Setup vesanja blago nagnut unapred (nos skoro da struze asfalt, pozadi malo podignut)
  • Izduv kratki full-flow 5" kolektor(>12cm) bez prigusenja, izveden odmah iza prednjih tockova. Podrazumeva se da su grane razdvojene - po 4 cilindra na svaku stranu
Rezultat: dragster vredan ispod 10sec na 1/4 milje - 400m (neko pomenu trke kod CK?). Mana: losa ili gotovo nikakva upravljivost. Preliminarna racunica: samo motor da se sklopi u Beogradu, oko $15,000 za delove + masinska obrada + ruke + $$$ za kompjuteristu :cry:

Eto toliko za sada od mene... Jel bilo dovoljno mastovito?
Kad je u pitanju 615 MOŽE! Ispravka oko motora, navijam za standard, znači 427 ci (7 litara). Preferiram onaj Šelbijev iz "kobre" ili "mastanga GT500". Niks kompresor zbog slatke linije haube. Čak bi se i upravljivost dala dovesti u red. :lol:

Espanol:
Kad je u pitanju 615 MOŽE! Ispravka oko motora, navijam za standard, znači 427 ci (7 litara). Preferiram onaj Šelbijev iz "kobre" ili "mastanga GT500". Niks kompresor zbog slatke linije haube. Čak bi se i upravljivost dala dovesti u red. :lol:

Blok je isti (razlika je samo u precniku cilindara: 4 3/8" umesto 4 1/4") i u celom setup-u je zapravo najmanje bitan...

U Selbijevoj izvedbi je atmosferski sa kompresijom od 10,5:1 pa do nekih 12,5:1 u trkackoj varijanti, sa max. 490KS na 6500o/min, sto za danasnje uslove (govorim o npr. kalifornijskoj street sceni) nije apsolutno nista... Za ulicnu primenu (kratki, ali ekstremni rezimi rada od samo nekoliko sekundi) mnogo je bitnije "neograniceno" pumpanje goriva i vazduha, te takvi motori zahtevaju i potpuno drugaciju konfiguraciju :wink:

Candyman:
Ovo ja zovem mashtom. Sa takvim mozgom i nenaoruzan si opasan. (iz Smrtonosnog oruzja) Imam jedno pitanje: zashto se vrata koja se kontra otvaraju zovu "suicide"???
Pozdrav svima.

Zasto masta? :? Takve stvari su u USA sasvim uobicajena pojava (pogotovo na Zapadnoj obali), a koncept u doduse nesto izmenjenoj formi polako dolazi i u Evropu...

Dakle, tehnicki nije problem tako nesto i ovde napraviti... Druga je stvar sto u celoj Srbiji nema ko da izdvoji 60-70,000 evra za takvu igracku :(

Suicide doors...

[Suicide = samoubistvo (eng.), prim. prev.]

Bila popularna 30-tih godina proslog veka, danas obavezna u Retro-Custom kategoriji, da ne pominjem da su sve cesca i na novim modelima...

Na starim automobilima, ako zaboravis da stavis osigurac vrata (ili da ih dobro zabravis), tokom voznje se desavalo da ih sam vazduh otvori... S obzirom da se radilo o vremenu kada nije bilo pojaseva, vazdusnih jastuka i sl, mislim da ne treba da ti slikam sta se desavalo (i to dosta cesto)...

Pa dobro red je i ja nešto da kažem.
Ili neki maserati ili jaguar, ne mogu da se odlučim. Ako bih mogla da prodam mamu i tatu sa sve krevetom i građevinskim zemljištem, bio bi to apsolutno kvatroporte...pa makar spavala u njemu... mislim da ga ne ukradu.
A da, uzela bih u stvari dva. Jedan bih rasturila i gledala šta sve ima i kako u stvari radi!:))))))))) U tom bi mi prošlo narednih 10 godina... do sledećeg heroja:)))Jedino koliko sabiram nije baš za visoke... nisam baš 2m...ali...
Nisam maštovita u smislu budževina i sam svoj majstor...ali eto ... to je moj izbor.

sanjaN:
Pa dobro red je i ja nešto da kažem.
Ili neki maserati ili jaguar, ne mogu da se odlučim. Ako bih mogla da prodam mamu i tatu sa sve krevetom i građevinskim zemljištem, bio bi to apsolutno kvatroporte...pa makar spavala u njemu... mislim da ga ne ukradu.
A da, uzela bih u stvari dva. Jedan bih rasturila i gledala šta sve ima i kako u stvari radi!:))))))))) U tom bi mi prošlo narednih 10 godina... do sledećeg heroja:)))Jedino koliko sabiram nije baš za visoke... nisam baš 2m...ali...
Nisam maštovita u smislu budževina i sam svoj majstor...ali eto ... to je moj izbor.
Moram da pohvalim izbor. Dama od ukusa. I ne boj se zbog visine, "quattroporte" je pogolem autić! :lol:

Espanol:
vila_raviojla:
Espanol:
Nikako da vidimo kako dame zamišljaju svoj idealni auto. Moglo bi da bude zanimljivo. Dame biraju! :lol:

Evo ovako: moj idealni auto bi bio moj auto samo da je nov i da mu nista ne fali!
:wink: Toliko :lol: :lol:

Golf II TD :wink: skromno :wink:
Cenimo tvoju skromnost, ali daj malo mašti na volju. :lol:

Pa i ovo je dovoljno maste, mislim moj golf pa jos nov. :wink:
Ne bih doduse imala nista protiv najnovijeg golfa eto sta cu kad ih volem :lol:

Volim automobile ali nikad se nesto nisam posebno palila na iste tj. i jesam kad sam bila mladja ali nisam se trudila da zapamtim sve te oznake karakteristike itd. :?

E bljak ovo zvuci tipicno zenski :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

vila_raviojla:
Espanol:
vila_raviojla:
Espanol:
Nikako da vidimo kako dame zamišljaju svoj idealni auto. Moglo bi da bude zanimljivo. Dame biraju! :lol:

Evo ovako: moj idealni auto bi bio moj auto samo da je nov i da mu nista ne fali!
:wink: Toliko :lol: :lol:

Golf II TD :wink: skromno :wink:
Cenimo tvoju skromnost, ali daj malo mašti na volju. :lol:

Pa i ovo je dovoljno maste, mislim moj golf pa jos nov. :wink:
Ne bih doduse imala nista protiv najnovijeg golfa eto sta cu kad ih volem :lol:

Volim automobile ali nikad se nesto nisam posebno palila na iste tj. i jesam kad sam bila mladja ali nisam se trudila da zapamtim sve te oznake karakteristike itd. :?

E bljak ovo zvuci tipicno zenski :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ma napregni se malo i zaboravi na tu kutiju za cipele (mislim Golfa) :lol: :wink:

sanjaN:
vila_raviojla:
E onda ovako:

Bugatti 16.4 Veyron

Jel sad dovoljno mastovito? :lol: :lol: :lol:
dobro je... mislim ipak... golf... to je stvarno klupa s točkovima. vozila sam jedan koji je bio dizel i to mi se na njemu jedino sviđalo... što je bio mrcina.

E bi ga . Ja sa tom klupom sa tockovima proputovah pola Evrope , pun prazan ide isto.Pogotovo sto je idealan za nase uslove, odrzavanje, delovi, potrosnja ....

Pola ovih sa nalickanim masinicama po ovim nasim putevima uglavnom mi gleda u auspuh :wink:

A da ne pricam kuda se moje tovarno magare sve provuklo...iha ha ......a sta tek stane u njega....heh :lol:

I jedna bitna stvar, nikad me nije prodao. 8)

Ali da ne kvarim temu.

vila_raviojla:
E bi ga . Ja sa tom klupom sa tockovima proputovah pola Evrope , pun prazan ide isto.Pogotovo sto je idealan za nase uslove, odrzavanje, delovi, potrosnja ....

Pola ovih sa nalickanim masinicama po ovim nasim putevima uglavnom mi gleda u auspuh :wink:

A da ne pricam kuda se moje tovarno magare sve provuklo...iha ha ......a sta tek stane u njega....heh :lol:

Ali da ne kvarim temu.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ajde da vidim da to neko uspe sa 20 godina starim "italijanom"... Dama vas pokopa u dve recenice!

VWaddict:
vila_raviojla:

Ali da ne kvarim temu.

Ajde da vidim da to neko uspe sa 20 godina starim "italijanom"... Dama vas pokopa u dve recenice!
Ne preteruj, dvadeset godina guraju i "kečevi" a kamoli Italijani. Pogledaj koliko još "tristaća" ima na ulicama a mnogi su sastavili i tri banke. :wink:

Espanol:
Ne preteruj, dvadeset godina guraju i "kečevi" a kamoli Italijani. Pogledaj koliko još "tristaća" ima na ulicama a mnogi su sastavili i tri banke. :wink:

Um, guraju ili ih guraju??? :twisted: Cuveni plod domace pameti kod koga se nosac zadnjeg mosta (cela greda) prodaje kao normalan rezervni deo? :lol: :lol: :lol: Kolega, dajte se uozbiljiti, ovde se misli na automobile kod kojih redovno odrzavanje ne obuhvata stelovanje ventila jednom nedeljno, promenu kugli na 10 dana i remont karburatora na svake 2 nedelje... P.S. Pre nego ponosni vlasnici Zastavinih vozila sada posize, zeleo bih da napomenem da sam dugi niz godina pripadao istom "klubu" (Zastava, Lada, Moskvic, Volga, Dacija)...

Kad spomenu tristaca, to je bio jedini Fiat uz 615-icu koji sam gotivio, i pravo da ti kazem, jako mi je zao sto su se u poslednje vreme proredili (citaj: sto su ih upropastili tegljenjem poljoprivrednih proizvoda i sl)... Simpatican autic... Reci mi, jer Sava Dimitrijevic konacno sredio onog njegovog?

VWaddict:
Kad spomenu tristaca, to je bio jedini Fiat uz 615-icu koji sam gotivio, i pravo da ti kazem, jako mi je zao sto su se u poslednje vreme proredili (citaj: sto su ih upropastili tegljenjem poljoprivrednih proizvoda i sl)... Simpatican autic... Reci mi, jer Sava Dimitrijevic konacno sredio onog njegovog?
Jeste, Sava je prilični lenjivko ali "rumenko" sada ide kao zmija! Ubo je najzad i pravi auspuh, pa sad kad ga odvališ na preko 4000 zvuči kao oni iz šezdesetih. Ako malo probrljaš po nekim ranijim postovima, videćeš zašto je "tristać" bio vozilo koje je potpuno promenilo standarde u svojoj klasi. Bez preterivanja, izuzetno značajan auto. A sad, svi na radne zadatke! :wink:

VWaddict:
vila_raviojla:

Ali da ne kvarim temu.

Uh, jedva si dočekao!:)))))

Back