Isto kako je moguce da neko sa JNA nije poravnao Ljubljanu prvo pa ako treba i ZG.
Ah pa da, dogovorili su se.
Dok je raja ratovala i ginula, oni su svercovali i otvarali zajedno banke i spremali se za privatizaciju.
JNA je bila jugoslovenska vojska i pucala je po onima koji su pucali na nju.
Jugoslavija (SRJ) je docekala 21 vek sa tim imenom.
E da je picala rata ne bi bilo duze od nedelju dana..
Sta mislis da bi hrvatska nesto razmisljala o samostalnoj teritoriji , ili Sloba o vlasti posle 9 marta, ili Slovenija o nekom ratovanju...
Sve bi to bilo onako kako je na papiru, a to znaci , nema ratovanja, nego se dogovorite....nista pistolji i puske...ko ima to on je terorista i kraj...srbin hrvat albanac,crnogorac,tu bi bilo najteze, ali ebiga, pola crne gore pobij akko treba pa nek svi nose crninu...
Ali naravno da bi svi ukapirali da nema ratovanja dok je 10 pametnih ljudi u JNA, ali tih deset se uvek na balkanu makne na vreme, uklone ih...moja prva lekcija u srednjoj skoli....neko odelenje povelo inicijativu da se senilni profesori posalju u penziju , imali smo ih 2, jedna od nezgoda je bila kad sam ja kad nisam bio na casu dobio 17 jedinica...jednostavno ko god je od djaka ustao , rekao moje ime, profa nadje upise jedinicu i ide dalje...i tako podelio 17 jedinica istom djaku , odsutnom meni...
I naravno mene je bolelo uvo kao djaka za to ,ali kad je neko odelenje povelo inicijativu , ajd, sto da ne...nisu djaci bez veze to pokrenuli....
Ali onda je proradio balkan i Srbi....profani poceli pritisak na odlikase, odlikasi poceli da sire guzove da im lakse ulazi , pocelo mazenje i predigra masovna...
dvojkasi se ucutali , kao njih to ne interesuje, ustvari podvili repove i cekaju da li ce biti odmazde...
I sad mene stvarno boli uvo za to , ja sam imao neke svoje sukobe sa seljacinama u skoli , tek pridosli profani iz nekih sela...zatvorene srednje skkole...ali to me nije puno tangirralo , cim sam video da treniraju boga u sebi , tj svete se preko ocena, i prikazuju silu , odmah sam ih ignorisao i svaku njihovu ocenu...
Ali poenta price je glasanje djaka da li ce odelenje da podrzi tu akciju i ja glasam za, i jos neki 3,4 jkasi...i to bas obrazlozenjem kad su djaci poveli , solidarnost i da se stvarno tu malo proceslja ne bi bilo lose...znaci nisam neki aktivista, ali podrska drugim odelenjima...
Ali davidis cuda, svi uzdrzani....Naravno predsednik odelenja ponavlja glasanje....opet 2 za ,ostali presli svi u uzdrzane...
I tako 15 puta...
I onda dodje profan i kaze ajd dodji nesto u vezi fizike...ja izadjem, i bukvalno za 2 minuta 7 protiv 2 za i ostaloi uzdrzani...i odluka donesena da ne podrzimo promene...
Tako da sam kupio fore kako se sklanjaju ljudi od poverenja i autoriteta , i kad neko ima pravo ono sto radi , i svi vide pozitivu ali su uskopljeni svojim interesima...i sve finte i forice kako se eliminisu pozitivni postupci iz gomile mediokriteta...
Naravno video sam i kako se sire lazi i neistine, klecke, kako se namerno daju netacne ocene, bas od tih dva seljaka profana...jedan je zavodio drugarice koje izvede na tablu , a mene gadjao kredom pa mu ja otvoreno rekao da se ne zaebe jos neki put, sumrak ce docekati ali jutro nece..
Slicno i sa tom drugom profankom davala mi sve 2 i 3, a ja idem na republicko takmicenje i tamo osvajam prva mesta nekoliko godina...smesno, prave sprdnju od sebe i skole...Ali tu se vidi isto ovo kao sto se stalno vidi , Ruganje Slobe narodu , ruganje politicara zivotu , ruganje Vucica svima...ruganje svih tih SNS razumu , sve je to stalno u narodu , nije za dz kako ga vide stranci koji hoce da kazu nesto , ovi ostali vide i gledaju svoja posla...vide da su price istinite...