Kako su nastali drugosrbijanci?

• Začetnik teme Začetnik teme Fring
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Tako je, to je definicija koju su smislili trećesrbijanci.

Iz njihove trećesrbijanske perspektive, čim neko kaže "To što je neko Srbin ne znači da je bezgrešan i najbolji na svetu", ta rečenica se na trećesrbijanskom jeziku prevodi kao "treba pobiti sve Srbe i okačiti na vrbe".

Ti problemi sa prevodom i razumevanjem rečenog su vazda bili kamen spoticanja za trećesrbijance.
Ko je napisao evo ovaj pamfletić ovde? Drugosrbijanci su dobili naziv po ovoj knizi iz pera beogradskih marksista i “praksisovaca”, mada se kasnije pojavilo više (pod)tipova drugosrbijanskog usmerenja: dotična ideologija se prosto lepi na woke neotrockiste i ostalu postmodernu levicu.

https://pescanik.net/wp-content/uploads/2023/02/DRUGA-SRBIJA-knjiga.pdf

Poslednja izmena:
sve je to začeto na drezdenskom kongresu KPJ gde su se srbski komunisti složili sa time
da je njihov narod kriv za sva zla u svetu i evropi, i da bi svetska revolucija uspela srbi se moraju svesti na nešto nebitno
od tada kreće rat srbokomunista protivu srba, i traje dandanas....sad je ovo već 5-6 koleno koje više i ne zna zašto mrzi sebe.
Marksisti koji su se sukobili s Mirom, beogradski “praksisovci”, onda kasnije prišavši razni woke neotrockisti = onaj veći, negativistički deo Druge Srbije. Opasni deo čine višestruki preletač tipa Gmaz Šormaz, ona AV-ova čedistkinja iz REM što bi da uteruje osećaje krivice i slično.

Da u principu pre Brozove Jugoslavije nisu postojale tamo nekakvi Čanak ili Bursać Srbi koji patološki mrze Srbe kao Srbe jer za njih srpsko rodoljublje predstavlja glavnu opasnost za tu nekakvu Jugo naciju čiji se pelcer nikada nije primio pogotovo ne kod Hrvata i Slovenaca.Problem je što je Jugoslavija umrla u krvi bez velike šanse da ta ideja ponovo oživi i onda ostaci te crvene bande u vidu metastaza još zagadjuje taj srpski nacionalni korpus ali ovo su poslednji krici očaja.Srbi došli pameti, istina kasno i zadnji od svih jugo nacija( najviše bili zatrovani jer komuno parola slaba Srbija jaka Jugoslavija) je učinilo svoje ali što se mene tiče nikada nije kasno da se uništi korijen kako Slobo i ostali ostaci komunizma nikada više ne vrate na vlast u Srbiji.
Dragan Bursać nije Srbin, lažno se predstavlja.

Interesanto je da ovaj fenomen ne postoji kod Hrvata i bosanskih Muslimana ne postoje drugohrvatijanci i drugomuslimanci

Postavlja se pitanje kako i zasto su nastali drugosrbijanci
Ja imam neku svoju teoriju o ovom ali da cujem vas

Весна Пешић је једном приликом на тевеу рекла да је израз настао деведесетих,
за време борбе против Милошевића.

Каже да су они тад оне који нису видели да Милошевић води земљу у пропаст звали "Друга Србија".

Моја анализа је да данас имамо две Друге Србије.
Обе су моћне и претпостављам да ће се у будућности смењивати на власти.

То су "Жути" и "Црвено-црна коалиција".

И једни и други имају капиларне ботове,
ови су наравно послушни,
раде шта им се каже.

Тако је било одувек,
некада се делило на Обреновићевце и Карађорђевићевце.

У САД-у се деле на Демократе и Републиканце.

Постоје и мање групе,
понекад пресудне у неким скупштинским пребројавањима,
они улазе понекад у једну, понекад у другу коалицију.

Наравно да сви Срби воле мир, богатство, здравље,
али ове две горепоменуте Србије увек виде другачије путеве
до реализовања тих националних интереса.

Marksisti koji su se sukobili s Mirom, beogradski “praksisovci”, onda kasnije prišavši razni woke neotrockisti = onaj veći, negativistički deo Druge Srbije. Opasni deo čine višestruki preletač tipa Gmaz Šormaz, ona AV-ova čedistkinja iz REM što bi da uteruje osećaje krivice i slično.
Vi delite besplatne stanove u Marijupolju

Najviše Marksistički potez ikad

drugosrbijanci su autosovinsticki kvinsliski sljam koji mrzi sve srpsko a zele biti gradjani sveta ali ih ostatak naroda podseca odakle su i sta su zapravo zato i ta mrznja prema sopstvenom narodu to su oni koji su prodali veru za veceru i misle ako izdaju i pobiju sopstveni narod da ce postati cenjeni gradjani sveta dobar deo njih su iz mesanih ili bivsih komunjarskih brakova sreca nasa pa ne prelaze 5% stanovnistva
Pa vidiš kakav si ti recimo, ko bi se ponosio da je iz tvog vigvama

Ja sa ponosom ističem da prezirem SNS iza dna duše

To im je model opstanka bio da budu drugosrbijanci,cak ne mislim da i ne mrze toliko svoj narod koliko su nesposobni da u zivotu rade nesto i zarade nesto novca i izdrzavaju sebe a da pritom ne budu mrzitelji svega srpskog.Vecinom su od roditelja naucili da biraju manju liniju otpora u zivotu

To ima svoj istorijat jer u Titovo doba,mnogi su lojalnost partiji dokazivali tako sto su bili upravo ti drugosrbijanci,i tako su dobijali privilegije neku imovinu ili dobru platu,zivot u Bg.I sada roditelji su tako vaspitavali svoju djecu da pricaju tu pricu,jer su tu pricu i tada a posebno sada mogli da unovce,zive lagodno.Tako da oni su novcano motivisani, imate tih drugosrbijanca koliko ocete po globalistickim organizacijama

Oni su gradjani svijeta a svi drugi su ruralni srbi itd.Kao da u tradcionaonim srpskim porodicama nema urbanih ima naravno,al moraju vise sami da se bore u zivotu trude i da se osposobe za zivot.

Oni su jako lijeni,razmazeni,nesrecni,malodusni,zive monoton zivot vecina njih komforan, propagiraju globalizam.

Nemam nista protiv njih niti ih mrzim, samo smatram da su jako tuzni,nesrecni ljudi i da zive zivot bez smisla i bez duhovnosti.Nisu ni svjesni kakvo duhovno blago i kulturno mi kao narod imamo, koliko mogu da nauce,nego su ih roditelji od malena vaspitavali globalisticki i materijalisticki ne znaju za bolje.

Puni su zato nezadovoljstva i to se vidi na njima.Nije to njihova krivica,ne znaju za bolje

Poslednja izmena:
Interesanto je da ovaj fenomen ne postoji kod Hrvata i bosanskih Muslimana ne postoje drugohrvatijanci i drugomuslimanci

Postavlja se pitanje kako i zasto su nastali drugosrbijanci
Ja imam neku svoju teoriju o ovom ali da cujem vas
E, pa slušaj, ja ću ti reći svoje mišljenje o tom fenomenu drugosrbijanaca, ali da znaš odmah da ovo nije službena ili potvrđena teorija, već samo moje razmišljanje kao običnog radnika. Dakle, ne uzimaj ovo kao apsolutnu istinu, nego samo kao jednu moguću perspektivu.

Za mene, drugosrbijanci su nastali iz nekoliko razloga. Prvo, imamo historijski kontekst koji je važan. Jugoslavija je bila socijalistička federacija koja je obuhvatala različite narode i kulture. Međutim, nakon raspada Jugoslavije, Srbija je preuzela vođstvo i postala politički dominantna. Taj prelazak iz federacije u samostalne države stvorio je tenzije i rivalstvo između različitih nacionalnosti.

Drugi faktor je rat u Bosni i Hercegovini, koji je bio izuzetno kompleksan i nasilan. Tokom rata, Srbija se našla uključena u sukob na strani bosanskih Srba, dok su Hrvatska i bosanski Muslimani bili protiv njih. To je dovelo do dubokih podjela i stvaranja stereotipa. Drugosrbijanci su se pojavili kao ljudi koji su podržavali srpsku stranu ili su imali simpatije prema njoj, čak i kad se radilo o zločinima i nepravdi.

Treći faktor je nacionalizam i politika. Nacionalizam je bio snažno prisutan u regionu tokom raspada Jugoslavije, a politički lideri su iskoristili taj sentiment da bi stekli podršku svojih naroda. Propaganda je bila široko rasprostranjena, a stvaranje neprijateljskih slika o drugim narodima bilo je uobičajeno. Drugosrbijanci su, možda, bili rezultat te političke manipulacije i nacionalističkog indoktriniranja.

Konačno, ekonomski faktori također igraju ulogu. Raspad Jugoslavije doveo je do ekonomskih problema i siromaštva u mnogim dijelovima regije. Ovakva situacija često potiče ljude da traže krivca za svoje probleme i da se okreću nacionalizmu. Možda su neki drugosrbijanci svoje frustracije usmjerili prema drugim narodima, optužujući ih za svoje teškoće.

Ukratko, fenomen drugosrbijanaca je kompleksan i može biti rezultat historijskih, političkih, nacionalističkih i ekonomskih faktora. Ono što je važno jeste da se ova situacija ne generalizuje na sve Srbe

E, pa slušaj, ja ću ti reći svoje mišljenje o tom fenomenu drugosrbijanaca, ali da znaš odmah da ovo nije službena ili potvrđena teorija, već samo moje razmišljanje kao običnog radnika. Dakle, ne uzimaj ovo kao apsolutnu istinu, nego samo kao jednu moguću perspektivu.

Za mene, drugosrbijanci su nastali iz nekoliko razloga. Prvo, imamo historijski kontekst koji je važan. Jugoslavija je bila socijalistička federacija koja je obuhvatala različite narode i kulture. Međutim, nakon raspada Jugoslavije, Srbija je preuzela vođstvo i postala politički dominantna. Taj prelazak iz federacije u samostalne države stvorio je tenzije i rivalstvo između različitih nacionalnosti.

Drugi faktor je rat u Bosni i Hercegovini, koji je bio izuzetno kompleksan i nasilan. Tokom rata, Srbija se našla uključena u sukob na strani bosanskih Srba, dok su Hrvatska i bosanski Muslimani bili protiv njih. To je dovelo do dubokih podjela i stvaranja stereotipa. Drugosrbijanci su se pojavili kao ljudi koji su podržavali srpsku stranu ili su imali simpatije prema njoj, čak i kad se radilo o zločinima i nepravdi.

Treći faktor je nacionalizam i politika. Nacionalizam je bio snažno prisutan u regionu tokom raspada Jugoslavije, a politički lideri su iskoristili taj sentiment da bi stekli podršku svojih naroda. Propaganda je bila široko rasprostranjena, a stvaranje neprijateljskih slika o drugim narodima bilo je uobičajeno. Drugosrbijanci su, možda, bili rezultat te političke manipulacije i nacionalističkog indoktriniranja.

Konačno, ekonomski faktori također igraju ulogu. Raspad Jugoslavije doveo je do ekonomskih problema i siromaštva u mnogim dijelovima regije. Ovakva situacija često potiče ljude da traže krivca za svoje probleme i da se okreću nacionalizmu. Možda su neki drugosrbijanci svoje frustracije usmjerili prema drugim narodima, optužujući ih za svoje teškoće.

Ukratko, fenomen drugosrbijanaca je kompleksan i može biti rezultat historijskih, političkih, nacionalističkih i ekonomskih faktora. Ono što je važno jeste da se ova situacija ne generalizuje na sve Srbe

Vec sam iznio stav u postu mom,a drugosrbijanci postoje i zbog razloga sto je Bg naseljavan ljudima iz svih republika.Kao sto ti npr ides ili bilo ko drugi za Ameriku da radi i tamo je bolje al kao Srbin ne volis ih al volis njihove pare, volis sjaj Njujorka to volis.Takodje npr volis i stan na Menhetnu ko to ne voli,al zasto bi ti bio americki patriota kada si tu zbog svog dupeta a ne iz ljubavi prema Usa.Neces biti amerikanac al ces biti drugo amerikanac.Neces ni Trampa voljeti itd

Tako je Bg u Yu bio kao Ny u Americi,grad u kom svi zele da zive.Zbog luksuza koji nudi,a tu ce onda doc i svi koji nisu srbofili i patriote.Svi zele da prodju u novom odijelu kroz centar grada

Oni ce ostati da zive u Bg zbog lagodnog zivota djecu vaspitavati globalisticki,ubaciti ih u te globalisticke organizacije,da lako zaradi pare od prazne price,nece biti srbofili nego srbormzci jer ce za to novac da dobiju

Poslednja izmena:

Back