Kako ste se izlečili od depresije?

U osnovi introspekcijom - pitanje: šta me je tačno činilo depresivnim?
Posle toga promenama - okruženje, društvo, posao + novim pozitivnim iskustvima: upoznavao sam nove ljude, putovao, spavao na novim lokacijama...

Predugo...

Da menjaju rutine, istražuju nove stvari i da sebe prisiljavaju na promene.

Dosta složeno pitanje...
Najjednostavnije rečeno živeo sam u neku ruku nametnut život - našao sam se u nekim situacijama jer nisam slušao samog sebe već druge i vremenom sam počeo da žalim/očajavam zbog toga, a delovalo mi je kako ne mogu da presečem i odvojim se od svih nameta...
Pored toga imao sam neki manjak iskustva oko procene ljudi i to me je razočaravalo iznova i iznova (nož u leđa od "najbližih" i sl.) - eventualno se distanciram par koraka od tih osoba ali pri tom ne pustim druge pozitivne osobe da popune njihova mesta.
Slicno, zivjela sam zivot oca a ne svoju autenticnost! Poslije razvoda 12 godina sama, otac kopirao kljuc i svaki dan dolazio- izbijao me iz cipela! Meni je 54 godine- neki dan reče da bi bilo dobro da neko vodi moju platu jer ja ne znam
Podvukla crtu
Nisam im otisla 5 mjeseci.
I samoca me ubija, pas me čupa donekle, na poslu glumim fikus 8 h jer nista nema posla, a radim sa faxom u Javnoj upravi.
Najradije bih isla kopati kanale….. mslm da vrijedim samo kad nesto radim- staro pogresno potisnuto uvjetenje, od roditelja nikad ljubav, pa sam mislila da cu je dobiti poslusnosću, to sto sam bila najučenik, najstudent…. I tako GAP i depresija umjerena, ma uzas, na lijekovima od prvog panicnog napada- 22 godine, klonazepam i ad i psihostabilizator. Drustvo- takvo je vrijeme da se svako o sebi zabavio i jbim se za drugoga….. ima izuzetaka, ali njih jos nisam nasla, cula od drugih koji imaju dg depresije i podrsku! Ja odmoć

Kako ste se izlečili od depresije? Koliko dugo ste bili u takvom stanju? Šta preporučujete drugima? Šta vas je dovelo u depresiju?

Ovu temu pokrećem ne zato što sam depresivan nego da bi ljudi podelili svoja iskustva i olakšali drugima da se otvore. Smatram da je ovo jako važna tema u vremenu u kakvom živimo.
Nisam ! Patim od nje ---tj.prvo panični napadi pa anksioznost pa depresija ! Ukupno 22 godine, sama živim (razvedena 12 godina, sin otišao----ljudi postali čudni, druženje iz interesa, posao na kojem je isto samoća, a nema šta da se radi konkretno, još uvijek neki strahovi) . Imam psa koji me čupa donekle

U osnovi introspekcijom - pitanje: šta me je tačno činilo depresivnim?
Posle toga promenama - okruženje, društvo, posao + novim pozitivnim iskustvima: upoznavao sam nove ljude, putovao, spavao na novim lokacijama...

Predugo...

Da menjaju rutine, istražuju nove stvari i da sebe prisiljavaju na promene.

Dosta složeno pitanje...
Najjednostavnije rečeno živeo sam u neku ruku nametnut život - našao sam se u nekim situacijama jer nisam slušao samog sebe već druge i vremenom sam počeo da žalim/očajavam zbog toga, a delovalo mi je kako ne mogu da presečem i odvojim se od svih nameta...
Pored toga imao sam neki manjak iskustva oko procene ljudi i to me je razočaravalo iznova i iznova (nož u leđa od "najbližih" i sl.) - eventualno se distanciram par koraka od tih osoba ali pri tom ne pustim druge pozitivne osobe da popune njihova mesta.
Moje je pitanje smjelosti, ja imam i strahove povremeno, zbog GAPa i depresije !!!!!!

Kako ste se izlečili od depresije? Koliko dugo ste bili u takvom stanju? Šta preporučujete drugima? Šta vas je dovelo u depresiju?

Ovu temu pokrećem ne zato što sam depresivan nego da bi ljudi podelili svoja iskustva i olakšali drugima da se otvore. Smatram da je ovo jako važna tema u vremenu u kakvom živimo.
Ako se dobro sećam čista depresija je neizlečiva.Bar je takva bila do pre 20-tak godina.Treba razlikovati privremena stanja sa simptomima sličnim depresiji od depresije.Moguće da danas postoje lekovi...

misliš pSića ? Ja ga imam 4 godine- više nije nemirna, pa ja još 1 tabletu antidepresiva :zcepanje:
Joj, smanjuje te antidepresive. Meni su ih davali jer sam imala rak, pa opet rak.. Al sam odbila. Rekli su mi da sam previše mirna za takvog bolesnika. Ja sebe ne smatram bolesnom. I nisam. I neću antidepresive. Živim sama sa psom i ne treba mi, ne niko. Ima divnih ljudi, ali partner mi npr. ne nedostaje.

Joj, smanjuje te antidepresive. Meni su ih davali jer sam imala rak, pa opet rak.. Al sam odbila. Rekli su mi da sam previše mirna za takvog bolesnika. Ja sebe ne smatram bolesnom. I nisam. I neću antidepresive. Živim sama sa psom i ne treba mi, ne niko. Ima divnih ljudi, ali partner mi npr. ne nedostaje.
Isto, samo ja 15 god hronicne depre!
Imam psa, kancer in situ i jos jedan

Не могу сви да се излече од депресије јер друштво увек врши разне врсте насиља над појединцем, јер нема правде, јер већина ствари није по заслузи. Многи такви депресивни људи су таоци у овом друштву.

Ја данас треба да трпим разне бахате људе на послу, и истовремено да се исконтролишем да их не отерам све у пм или и нешто више, и да и после тога не останем без посла или не завршим у полицији. То није изводиво. То је скоро универзална атмосфера на свим пословима. А ако не радим нећу имати пара и самим тим права на најосновније ствари које су ми потребне, и трпећу злостављања од стране родитеља и друштва.

И шта друго чинити него бити неизлечиво депресиван.

Не могу сви да се излече од депресије јер друштво увек врши разне врсте насиља над појединцем, јер нема правде, јер већина ствари није по заслузи. Многи такви депресивни људи су таоци у овом друштву.

Ја данас треба да трпим разне бахате људе на послу, и истовремено да се исконтролишем да их не отерам све у пм или и нешто више, и да и после тога не останем без посла или не завршим у полицији. То није изводиво. То је скоро универзална атмосфера на свим пословима. А ако не радим нећу имати пара и самим тим права на најосновније ствари које су ми потребне, и трпећу злостављања од стране родитеља и друштва.

И шта друго чинити него бити неизлечиво депресиван.
Ja sam teški radoholičar- i to mi je dobro jer ne gledam samo simptome anxs-depresivnog.
Zadnje 2 godine imam -MOBING PRAZNOG STOLA ! To mi je užaaas, ali radim sa političarima, najduže sam tu, nisam u politici i ne daju mi ništa da vidim.

Neko bi bio sretan da ima takav posao, mene izluđuje :(((((((

Depresija je ponekad dobra, može da bude znak rasta ili promene.

Mislim da čovek najbolje sam sa sobom to rešava.

Ako bih rekao neko pravilo, onda pravilo br1 biti sam sa sobom apsolutno iskren (bez uticaja drugih, bližnjih, njihovih saveta uverenja...uticaja)

Za to treba malo mira i hrabrosti...

Depresija je ponekad dobra, može da bude znak rasta ili promene.

Mislim da čovek najbolje sam sa sobom to rešava.

Ako bih rekao neko pravilo, onda pravilo br1 biti sam sa sobom apsolutno iskren (bez uticaja drugih, bližnjih, njihovih saveta uverenja...uticaja)

Za to treba malo mira i hrabrosti...
Mislim da si u pravu, ja je imam 22 god, i imam strah od ostavljanja- najteze mi pao razvod i odlazak sina! Sto implicira da ne volim sebe, nisam u iskrenim odnosima sa sobom.
Doduse, meni je krenuo panicni pa anksioznost a poslije razvoda depresija

Back