Jugoslav Čvarak
Buduća legenda
- Poruka
- 31.342
Ako već na to gledati, što mi je suludo, onda po materi.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Tako računaju JevrejiAko već na to gledati, što mi je suludo, onda po materi.
Franci su bili samo vladajića klasa su dosta manjim delom učestvovali u stvaranju francuskog etnosa ostavivši mu čak i ime. Nešto slično kao Prabugari i današnji Bugari.
Rekao sam romanizovani Gali a ne Galoromani, a to nije isto.Francuzi su ponosni na svoje galske pretke. Vercingetoriks je francuski nacionalni heroj. Kako se mogu uzeti Galoromani, etnija koja je nastala nakon brutalnih masovnih istrebljenja i pokolja koje je izvršio Julije Kajsar?
Rekao sam romanizovani Gali a ne Galoromani, a to nije isto.
Pa romanizovani Gali su Gali koji su poprimili romanski jezik a Romani su se manjim delom stopili sa njima a Galoromano su mešavina Gal i Rimljana u određenim većim procentima.Koja je razlika između ta dva?
Pa romanizovani Gali su Gali koji su poprimili romanski jezik a Romani su se manjim delom stopili sa njima a Galoromano su mešavina Gal i Rimljana u određenim većim procentima.
Htio sam reći da su romanizovani Gali sigurno u najvećoj meri učestvovali u izgradnji francuskog etnosa. Recimo Srbi i Hrvati su došli na ove prostore i asimovali su romanizovane stanovnike Balkana, ali se oni ne dmatraju precima današnjih Srba iako jednom deli današnjih Srba jesu sigurno.Galloroman je termin koji se odnosi na romansko stanovništvo Galije, bez obzira na poreklo. Da li je neko potomak doseljenih vojnika iz Germanije ili Španije, ili sćasimilovsnih starosedelaca.
Htio sam reći da su romanizovani Gali sigurno u najvećoj meri učestvovali u izgradnji francuskog etnosa. Recimo Srbi i Hrvati su došli na ove prostore i asimovali su romanizovane stanovnike Balkana, ali se oni ne dmatraju precima današnjih Srba iako jednom deli današnjih Srba jesu sigurno.
Pa mislim da kada neko za sebe danas kaže da je Srbin sebe ne poistovećuje sa Ilirima.Kako misliš to da se ne smatraju precima današnjih Srba?
Ko ih ne smatra precima Srba? Ti?
Pa mislim da kada neko za sebe danas kaže da je Srbin sebe ne poistovećuje sa Ilirima.
Kako nisu, nikakve razlike nema izmedju Svabe ,Bavara i Sasa ili Srba,Hrvata ili Slovenaca np po tom pitanju.Nemačka i Italija nisu nastale kao konfederacije naroda već su nastale ujedinjenjem nemačkog odnosno italijanskog naroda u nacionalne države.
I Azijati.Tako računaju Jevreji![]()
Pa njih spominju samo kao starosedeoce i ništa više od toga, niti se o njima uči nešto posebno mnogo u školi.Otkud ti to?
Dočekasmo i ovoTako da ni kod Židova nije baš sve naopako.
Dočekasmo i ovo
Pa njih spominju samo kao starosedeoce i ništa više od toga, niti se o njima uči nešto posebno mnogo u školi.
Pa niko od Srba sebe ne poistovećuje sa Ilirma nego sa slovenskom kulturom. Svi podsvesno znaju da među Srbima ima i njihovih potomaka ali se to zanemaruje. Isto dosta Germana je asimilovalo Kelte u početku širenja Germana u srednjoj Evropi pa se Nemci ne poistovećuju sa Keltima. To je neki isti princip kao i u slučaju Srba i Ilira.Pa ja ne znam odakle ti to. Uči se, itekako.
kolko mi je poznato, narodnost "vezuje" za oca................sto potvrdjuje i prezime deteta.Koje je narodnosti je dete ako je iz mešovitog braka, odnosno ako su roditelji različitih narodnosti/nacionalnosti? Da li je moguće reći da je neko 25% posto Nemac/Nemkinja, 25% Srbin/Srpkinja, 25% Portugalac/Portugalka i 25% Italijan/Italijanka? Šta mislite po ovom pitanju?
Da, ali na primer u slučaju kada otac živi u zemlji iz koje je majka dete će vrlo verovatno usvojiti narodnost svoje majke.kolko mi je poznato, narodnost "vezuje" za oca................sto potvrdjuje i prezime deteta.
Ako je majka albanka sa prezime Jasari, a otac srbin Petrovic, dete se zove Bardulj al ima prezime od majke Jasari, ..........dakle, dali je, u ovom slucaju, Bardulj Jasari albanac ili srbin ? Svi ce reci da je albanac. Dakle, prezime odredjuje nacionalnost a ono je najcesce ocevo prezime.
ako si ozenjen sa francuskinjom, vase dete ce uvek pripadati tvom nacionalnom korpusu i , verovatno, prezivace se po tebi...........iako mu je maternji jezik francuski, iako je rodjen u francuskoj, iako mu je majka francuskinja.................Zilijen Petrovic nikada ne moze biti francuz. Sluzbeno da, ali etnicki, ne.Da, ali na primer u slučaju kada otac živi u zemlji iz koje je majka dete će vrlo verovatno usvojiti narodnost svoje majke.
Ali ako dete nema dodirnih tačaka sa kulturom očevog naroda dete će usvojiti nacionalnost/narodnost majke. Možda ti za sebe misliš da si pripadnik nekog naroda a u suštini si možda nešto sasvim drugo. Ako dete sačuva nacionalnu svest od oca omda da, ali ako me sačuva usvojiće nacionalnost od majke.ako si ozenjen sa francuskinjom, vase dete ce uvek pripadati tvom nacionalnom korpusu i , verovatno, prezivace se po tebi...........iako mu je maternji jezik francuski, iako je rodjen u francuskoj, iako mu je majka francuskinja.................Zilijen Petrovic nikada ne moze biti francuz. Sluzbeno da, ali etnicki, ne.
Ne znam zasto al mislim da je tako.