- Poruka
- 17.471
Pa kad moze neko da se izjasni kao neki od ovih novih 156 rodova zašto ne bi mogao da bude i koktel?Ја се још смејем за Ја сам коктел
Извињавам се...избацићу се сама.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa kad moze neko da se izjasni kao neki od ovih novih 156 rodova zašto ne bi mogao da bude i koktel?Ја се још смејем за Ја сам коктел
Извињавам се...избацићу се сама.
Koje je narodnosti je dete ako je iz mešovitog braka, odnosno ako su roditelji različitih narodnosti/nacionalnosti? Da li je moguće reći da je neko 25% posto Nemac/Nemkinja, 25% Srbin/Srpkinja, 25% Portugalac/Portugalka i 25% Italijan/Italijanka? Šta mislite po ovom pitanju?
Majko moja.Koje je narodnosti je dete ako je iz mešovitog braka, odnosno ako su roditelji različitih narodnosti/nacionalnosti? Da li je moguće reći da je neko 25% posto Nemac/Nemkinja, 25% Srbin/Srpkinja, 25% Portugalac/Portugalka i 25% Italijan/Italijanka? Šta mislite po ovom pitanju?
Pa narodnost se određuje prema precima. Kako inače drugačije?Pa narodnost zavisi od ne od porekla, već od identiteta tog deteta.
To što o čemu pričaš je poreklo i relevantno je za neke rasne teorije.
Националност, врв је то хтео да каже.Pa narodnost se određuje prema precima. Kako inače drugačije?
Pa voliš li da slušaš o istoriji naroda kome misliš da pripadaš ili da slušaš izvornu narodnu muziku i folklor?Ne možeš da shvatis da to nije svakom jednako važno. Ja sam 100 % ono šta jesam ali me to ne određuje i smatrala bih neumjesnim da me neko to pita. Osim na popisu stanovništva.
Pojmovi kao takvi koje ti opisujes, postoje samo u narativima; jer je ljudski identitet izrazito individualna stvar (Imamo centralni nervni sistem koji je odvojen od drugih centralnih nervnih sistema), a narativi sluze da bi neke reci iracionalno povezali sa nekim grupisanjem, vrlo cesto u cilju potpune indoktrinacije zarad bande koja vlada.Ali Amerikanac nije narodnost već označava da je neko građanin SAD. Obde se striktno misli na narodnost. A kako si napisao ti se smatraš Srbinom koji živi i radi u SAD.
Ne zove se džabe nacionalna pripadnost, kako se izjašnjavaš.Националност, врв је то хтео да каже.
Ne.Pa voliš li da slušaš o istoriji naroda kome misliš da pripadaš ili da slušaš izvornu narodnu muziku i folklor?
Da, to je Ok odgovor.I kada ga pitaju koje je narodnosti šta da odgovori? Ja nemam narodnost, ja sam koktel.
Pa jeste, ali te pored tvojih ličnih osobina karakteriše i prošlost tvojih predaka. Sve je to podsvesno utkano u svakog od nas.
Narodnost ili nacionalna pripadnost isto je.Ne zove se džabe nacionalna pripadnost, kako se izjašnjavaš.
Pa narodnost se određuje prema precima. Kako inače drugačije?
Narodnkst ili macionalna pripadnkst isto je.
Može i tako, ali to su jako retkost.Ne određuje se prema precima, već etničkoj zajednici u kojoj je osoba odrasla i formirana kao ličnost.
Pa ja ne mogu da budem Francuz ako su mi otac i majka bili Srbi a da to znam bez obzira što se u nekom mkmentu poistovetim sa francuskim narodom i kulturom.Prema precima se određivala tako samo u pojedinim društvima u kojima je radna ideologija bila bitan element, kao npr. u doba nacizma.
Pa i u Americi kada bi malo zagrebli shvatiki bi da su većinom Irci, Škoti, Englezi, Nemci...Isto je samo u zemljama sa etničkim tipom nacija, kakav je slučaj kod nas. U drugim krajevima sveta nije; narodnost tj. etnička pripadnost se razlikuje od nacionalne, koja se poistovećuje sa podanstvom (državljanstvom).
Može i tako, ali to su jako retkost.
Pa ja ne mogu da budem Francuz ako su mi otac i majka bili Srbi a da to znam bez obzira što se u nekom mkmentu poistovetim sa francuskim narodom i kulturom.
Ali on nije znao da je jevrejskog porekla, mislio je da je Mađar, čim je saznao da je Jevrejin preobratio se. A ovo za antisemitu neću da komentarišem, da neko gaji indemtitet prema mržnji prema nekom narosu je katastrofa.,Imaš primer onog mađarskog ultradesničara i antisemite koji je u jednom momentu otkrio da je jevrejskog porekla i preobratio se i promenio svoj identitet.
Ja sam tada državljanin Francuske ali nisam etnički Francuz. Veći je Francuz od mene Kanađanin iz Kvebeka koji govori francuski.Ako imaš francusko državljanstvo i znaš francuski jezik, ti si Francuz po nacionalnoj pripadnosti. Francuz srpskog porekla, ali Francuz.
Na osnovu izjašnjavanja na popisu: Amerikanci belci i crnci naočiglednije nisu istog porekla pa su opet Amerikanci.Koje je narodnosti je dete ako je iz mešovitog braka, odnosno ako su roditelji različitih narodnosti/nacionalnosti? Da li je moguće reći da je neko 25% posto Nemac/Nemkinja, 25% Srbin/Srpkinja, 25% Portugalac/Portugalka i 25% Italijan/Italijanka? Šta mislite po ovom pitanju?
Po kom osnovu?Nemica valjda
Obde ne govorimo o osećaju nego o objektivnim činjenicama.Na osnovu izjašnjavanja na popisu: Amerikanci belci i crnci naočiglednije nisu istog porekla pa su opet Amerikanci.