Tea
Veoma poznat
- Poruka
- 13.013
Ja sam je odavno kupila a sad ne znam, vjerovatno ima u manastirskim prodavnicama!Da li ima da se kupi?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja sam je odavno kupila a sad ne znam, vjerovatno ima u manastirskim prodavnicama!Da li ima da se kupi?
А нема, а био сам тамо и овај човек једва чека д аја одем каже на крају збогом!Ja sam je odavno kupila a sad ne znam, vjerovatno ima u manastirskim prodavnicama!
Starac je stari monah, dok pop nikada ne dobije tu privilegiju, iako i on ostari...Каква је разлика између стараца и попва?
Bez starca nema udarcaKonačno si mudar...
Starci su starci...
Tacno, monah koji je prosao puno toga i koji se ocistio od plotskih strasti i predao Svetom Duhu.Starac je stari monah, dok pop nikada ne dobije tu privilegiju, iako i on ostari...
je poput konora mekregora?Tacno, monah koji je prosao puno toga i koji se ocistio od plotskih strasti i predao Svetom Duhu.
Нису настали у Русији него у Александрији... У Русији су временски најближи....Шта уважавају они наспрам рецимо јеромонаха, монаха, и осталих свештенстава црквених?
Знам да су у Русији настали.
Зар се они се сликају са старчем?Нису настали у Русији него у Александрији... У Русији су временски најближи....
Укратко, старац постанеш кад вршећи све монашке подвиге по пе-есу, сматраш да си најгори на планети, и да сваком човеку треба да понесеш духовно бреме које они не могу да понесу... Старци служе да носе духовно бреме слабијих подвижника и покајника, носећи туђе бреме, испуњава се закон Христов
Дакле спој, изврсности, самопожртвовања и најсмиренијег виђења самог себе рађа старца... Што данас скоро да и нема нигде видљиво и уверљиво...
Аман си опет неозбиљан, или опет машиш слова... Жеља да се постане старац није добра, јер је то крајњи домет монаштва који се не постиже својом изврсношћу, већ Христовим благословом... Дакле тема је најозбиљнија и најтежа за поимање...Зар се они се сликају са старчем?
Попови су жењени, друга су лига у односу на монахе... Старци су пак елита од елитних монаха, дакле ван сваке категорије, јер нису ограничени на једно време и епоху својим утицајем ко попови и слични свети људи нижих служби у Цркви...Каква је разлика између стараца и попва?
Постоје лажни и штанцовани попут тог лудог Пајсија Србимрзца, а постоје и истински и Богом потврђени Човекољубци, а не руљом проглашени ко код католика и екумениста... Дакле лажна и истинска елита...По чему се ти старци разликују од осталих стараца?
Баш су тако карикирани код пјаног Достојевског, ко твоја логорејица злобица... Тај старац Зосима у Карамазовима нема ништа заједничко са истинитим старцем по коме је прављен- са св. Тихоном Задонским... Ради театралности сумора коју је Достојевски волео да хајпује пре преображаја на добро, тај старац је жестоко карикиран у негативном контексту након смрти, баш зато да би Достојевски извео маестрални бравуру аутогола разочарења у старце, којих је Русија тад изобиловала... Ту је Фјодор показао маловерност карикираних ученика и фоловерса, који трагичну судбу старца плаћају неком ултра колективном заврзламо Достојевског за докону аристократију и интелигенцију у покушају, жељну психодијагноза...Ne, vec braca karamazGovi..![]()
Treba da nacepaš tri kubika drvetaЗначи истина је!
Да ли се полаже некаккав тест за старца?
Не, не постоји прецизна година када неко стиче мудрост. Има и млађих људи који се не зову старцима а које људи питају за савет, барем када говоримо о манастирима.Значи истина је!
Да ли се полаже некаккав тест за старца?
Nisi u pravu.Баш су тако карикирани код пјаног Достојевског, ко твоја логорејица злобица... Тај старац Зосима у Карамазовима нема ништа заједничко са истинитим старцем по коме је прављен- са св. Тихоном Задонским... Ради театралности сумора коју је Достојевски волео да хајпује пре преображаја на добро, тај старац је жестоко карикиран у негативном контексту након смрти, баш зато да би Достојевски извео маестрални бравуру аутогола разочарења у старце, којих је Русија тад изобиловала... Ту је Фјодор показао маловерност карикираних ученика и фоловерса, који трагичну судбу старца плаћају неком ултра колективном заврзламо Достојевског за докону аристократију и интелигенцију у покушају, жељну психодијагноза...
Nema vise staraca kao sto je nrkada bilo, pravih staraca.Не, не постоји прецизна година када неко стиче мудрост. Има и млађих људи који се не зову старцима а које људи питају за савет, барем када говоримо о манастирима.
ИмаNema vise staraca kao sto je nrkada bilo, pravih staraca.
Sem mene nema
Ја ти озбиљно причам а ти се шали колико хоћеш.Sem mene nema![]()
Nije vise 18 vek globalizacija ti je to nema ni staraca kao sto su nekad bili, a cekaj e sad da te priupitam.Ја ти озбиљно причам а ти се шали колико хоћеш.
Логичка грешка - non sequitur. Иначе ја сам мушко.Nije vise 18 vek globalizacija ti je to nema ni staraca kao sto su nekad bili, a cekaj e sad da te priupitam.
Na osnovu toga sto si mi reka'
Sta se vise vrednovalo nauka, tehnologija, savremenici koji izucavaju fiziku.
Ko ima najvisu dobrit?
Nikola Tesla ili starac Nikola Velimirovic? A mozda Donald Tramp? Ili Vucic?
Glasam definitivno za naseg predsednika.
Da je on dozivotni predsednik.
A mozda onaj ciga sto hvali svoga konja?
Ces ti glasati za Vucica?![]()
Logididum hervus cetrus non maravkjausЛогичка грешка - non sequitur. Иначе ја сам мушко.