Како се постаје старац?

Одакле знаш? 😳
Ко си ти и са ким си разговарао?
Одакле долазиш?
🤔
Ама бре питам за старце, зар баш ова од свих мојих тема мора да буде спамонована 🤣😃
Па ето, видиш, чим ти неодговара нешто ти захватиш свом шаком! 🤣

Достојевски је о њима писао, о правим оним првим... старцима, не могу нигде да нађем

Ама бре питам за старце, зар баш ова од свих мојих тема мора да буде спамонована 🤣😃
Па ето, видиш, чим ти неодговара нешто ти захватиш свом шаком! 🤣

Достојевски је о њима писао, о правим оним првим... старцима, не могу нигде да нађем
У Идиоту

Ne moras da ides u manastir,polako i zivot ce te nauciti mnogo cemu ia kada se okrenes ti postao starac.Samo po sebi dolazi.
Cinimo se uvek u nadi zurbe da je onda kada smo mogli da mislimo.
Mladi misle o starosti a stari o starosti u mladosti.
Zbog cega citieaju poznate starce?
Kazu, da kada odes kod starca on ti uzima dusu u svoju dusu i tada mu moras da se pokoravas d abi ti otkrio tajne Bozije.
Tako je nekada bilo, bar sto se opisivanja tice u knjiga o starcima.
A sada, ne znam kako je.
Mada jeste, iako sam mladolik osecam se veoma staro.
To je ta karakteristika duhovitoati koju imam, me znam i nisam siguran d alibje Slavko Stimac duhovit ali i on je mladolik.
Ne volim brate da mudrujem pa zato pitam za starce, oni vecito mudruju.

Evo jedan primer starca siluana ruskog monaha svetitelja kako.postade starac u mladosti.i. to u jednom trenu.Kao dete govorio je e ja kad porastem idem.trazim.boga.I tako jednog dana cu mladic da ima neki ryski.monah sveti podviznik iz opstinske pustinje koji ce mu pomoci da nadje boga.E tad u tom.momentu pukne u njegovoj dusi jasno kao dan.Ako ima sveca ima i boga.Sta ima da trazim.
Nema svetaca, osim onih koje proglasavaju ljudi. Bog se nikad nije izjasnio...

Voleo bih bas negde sve da procitam o "starcima" da li ima neka knjiga bas o njima?
Iatorija njihova, osnivanje, proterivanje, rasprostanjenost, obicaji kod starca kada se ide, itd itd uloga njihova i sve sl
Na skupštini već u 15. veku, zavolški mudri starci su postavili pitanje ukidanja
smrtne kazne jereticima. Uočite, je prošlo pet stotina godina od pokrštavanja,
a Rusi su se još suprotstavljali. Kaznu nisu ukinuli, a starce zavolške zadesila
je teška sudbina.

Evo mog doprinosa. Sad dalje guglaj zavološki starci, pa vidi ima li nešto
korisno.

Cinimo se uvek u nadi zurbe da je onda kada smo mogli da mislimo.
Mladi misle o starosti a stari o starosti u mladosti.
Zbog cega citieaju poznate starce?
Kazu, da kada odes kod starca on ti uzima dusu u svoju dusu i tada mu moras da se pokoravas d abi ti otkrio tajne Bozije.
Tako je nekada bilo, bar sto se opisivanja tice u knjiga o starcima.
A sada, ne znam kako je.
Mada jeste, iako sam mladolik osecam se veoma staro.
To je ta karakteristika duhovitoati koju imam, me znam i nisam siguran d alibje Slavko Stimac duhovit ali i on je mladolik.
Ne volim brate da mudrujem pa zato pitam za starce, oni vecito mudruju.
Mnogo gresis Slavko Stimac je mladji od mene ,a deluje mnogo starije.

Na skupštini već u 15. veku, zavolški mudri starci su postavili pitanje ukidanja
smrtne kazne jereticima. Uočite, je prošlo pet stotina godina od pokrštavanja,
a Rusi su se još suprotstavljali. Kaznu nisu ukinuli, a starce zavolške zadesila
je teška sudbina.

Evo mog doprinosa. Sad dalje guglaj zavološki starci, pa vidi ima li nešto
korisno.
Ne moze se to naci nigde!
Samo su se odjedared pojavili starci, ali evo nasao sam ovo:
https://www.magicus.info/alternativ...ci-knjigu-tehniku-alternativca/kazivanje-prvo

Знам за Аљошиног старца, ал зар не пише о њима и Идиоту? Мораћу, нисам одавно читала. 🤔
E ne. Nazalost ne. Tamo je Mjsic valjda ikinkao li se preziva taj u idiotu.
A Aljosa, bio bi nastavak da je jos malo poziveo dostojevski o njemu.
Mada nisam ni znao da su to svi likovi zapravo postojali, aljosa je perfonikacija dostojevskovog umrlog deteta, a zosima nekog starca nem pojma kojeg

Ја би постао да могу старац?
Они су духовитост кроз мудрост рекли.
Али не знам, само одем у цркву и речем ја оћу људи да сам старац?
А они мени веле, а стрпи се остари ћеш, где си навро брате!
Ви мене нисте разумели.
Хоћу да будем мудар.
Али ти си већ мудар.
Treba još puno pasulja i ljute paprike da pojedeš da bi dostigao taj status.Naravno, i puštanje golubova se podrazumeva u tom razdoblju, ali posle ćeš moći i da ih hraniš u parku.Neke druge golubove, ne ove što si puštao.Da li ćeš postati i mudar, to je već za neku drugu priču, ali ko doživi, pričaće.

Treba još puno pasulja i ljute paprike da pojedeš da bi dostigao taj status.Naravno, i puštanje golubova se podrazumeva u tom razdoblju, ali posle ćeš moći i da ih hraniš u parku.Neke druge golubove, ne ove što si puštao.Da li ćeš postati i mudar, to je već za neku drugu priču, ali ko doživi, pričaće.
Ko zna covece, a mozda oni i ne deluju smireno i zvanim tajnama svetim, ali veruju u Boga, bas cu procitayi ovu knjigu nesveti a sveti jako me to zanima otkuda se oni dosli....
Em su stari a em mladi.

Back