Recimo imas fizicki trebu a ona se platonise
a ti znas za to i ne preduzimas nista?

Pa, cini mi se da preduzimas. Npr - cesto se Platon javi kao tema vase polemike. Za polemiku je potrebno dvoje...
Mislim da te treba pravi ljubomornim (svesno ili ne). Da se dvoumi i ispituje teren (u fazonu da nije sigurna hoce li je Platon il ne), ne bi ti znao gotovo nista o tome.
Znaci, ona hoce da TI znas. Zasto nekog praviti ljubomornim? Pa, da bi se "borio" oko tebe, da bi mislio na tebe, da bi trcao oko tebe... Da bi se osetila voljenom, mazenom, pazenom, vrednom... Razno. Druga strana iste price je - da ne oseca da ti moze dati i onaj deo duse rezervisan za Platona... Treba ti je nesigurna u sebe i tebe.
Sta raditi? Razne varijante. Prvo pitanje - da li ti je stvarno stalo do trebe? Jer, ona hoce da te menja. Ako nisi ti ti, vec izmenjen ti, ko je onda s njom u vezi
Mozes da pratis kud ide spika. Kad dolazi do pojavljivanja Platona? Koje osobine ona istice kao one koje su vrednije, privlacnije... Mozes da ispratis sta ocekuje od tebe. Hoces li raditi u skladu s njenim ocekivanjima (hoces l se menjati) - it's up to you.
Mozes da ignorises Platona i da se slozis sa svim prednostima koje ona istice za Platona. Onda nema materijala za polemiku. Ali, nece se osecati bitnom, a verovatno ce biti jos nesigurnija u sebe, tebe, vas pa ce naci neki drugi otrov.
Uz to, mozes i ti da imas svog Platona, pa da budete ravnopravni (ali ovo ne dovodi do zadovoljenja njene potrebe da se oseca presudno u tvom zivotu, sto moze da ima ishod - aj zdravo).
Mozda je najzdravije je da joj kazes: Cuj, lutko, draga si ti meni, imas kvalitete, lepa, pametna... (drk-rk)... ali svoje konfuzije i frustracije leci negde drugde. Ovo sto sam - to sam. Ako ti ne valja - nadji sta ti valja. Ako ti valja - onda prihvati. Uzmi fore dve nedelje, skontaj sta hoces - sta neces, pa mi se javi. (Ili joj jednostavno ponudi trojku, jer ipak svaki dan provodite skupa ona, ti i virtuelni On, pa sto da ne i fizicki On).
Igrati se ljubomore u nekoj meri je OK, ali kad predje granice - jednostavno je besmisleno i zamorno.