Како сам систематски уништен од самог себе !!

Poučen iskustvom prestao sam da pozajmljujem novac. Na tu temu samnom nema razgovara. Smatram da svako treba da bude realan svog finansijskog stanja i da živi u skladu sa istim. Takodje smatram da svaka iole zrela osoba mora da štedi i ima neku ušteđevinu. Volim da je moj novac u potpunosti kod mene i meni na raspolaganju. Rođaci, komšije, prijatelji i svi bližnji ti više nisu niko i ništa kada im pozajmiš novac. Svakoga ko mi traži novac upućujem na banku i prekidam razgovor na tu temu. Meni kada je trebao novac tražio sam dodatne poslove a nisam ulazio u dugove. Rad sam da pomognem u velikoj krizi ili nedaći i da dam ali da pozajmljujem novac i budem samim tim deo nečijeg tudjeg budzetiranja ne pada mi napamet.
Ispade da nikad nisi uzimao kintu od roditelja ili nisi računao da su oni plaćali hranu i kiriju pa sve da kešovinu nisi video.
Što je plata veća ili nezaslužena to su ljudi veće cicije pogotovo ako su im džepovi bili šuplji dugo vremena.

Medjutim, postoji nešto drugo...
Ja recimo kad znam da neko nema nije mi žao.
Dajem isključivo sumu za koju mi neće biti žao i da mi ne vrati.

Sa druge strane sam recimo morao da se zajmim ozbiljno a prijatelji su me odvraćali od kredita iz banke. A zajmio sam se i od ljudi koje ne poznajem ali su me povezali sa njima. Svima sam neizmerno zahvalan i želim svaku sreću jer je u 99% bilo na egzistencijalnom nivou. Vremenom, iako ne odmh, sam se razdužio kod nekolicine a ostalo mi još tri osobe medjutim sad imam stabilan prihod pa mi nije problem.

E kad mi bilo pozlilo prošle godine, javi mi se tako jedan kom sam alalio sitan zajam tj pomoć i kaže: "javi se doktoru tom i tom, sve sam mu rekao za tebe, ne treba ti uput samo kažeš na šalteru tako i tako"
I gle čuda - povezao me sa vrh lekarima koji su me uz manje utrošenog vremena i cupkanja po hodnicima uputili kako da se borim uz adekvatnu terapiju.

A što se linearnog razmišljanja tiče eto imamo jednu komšinicu koja pamtovala svima zajedljivo celog života (sve je živo sralo u vezi materijalnig) a sad kad je omatorila i upala u nevidjeno sranje svi je ignorišemo.
Čak nećemo da joj kažemo ni ono njeno kad sve sasluša "e nije ti lako"
To ti je u prevodu "E bole me K"

Poslednja izmena:
Ја ПРОВЕРЕНОМ БИЛМЕЗУ дајем 50 000 динара и притом знам да неће вратити на време и опет се љутим на њега а не на себе !!! Јеббо ме ко није и јеббо ме један двапут !!
Valjda si sada platio iskustvo i da ubuduće nećeš imati ovaj problem.

Лова уредно враћена данас. :) Шта да кажем. Добар је човек али жешћи ретард за паре. Не вади се деценијама из кредита и позајмица. Премда сам ја већи јер сам тек тако искеширао 50 000 у секунди. Други пут дајем паре само кад некоме треба за вађење зуба, сероксат и хлеб са конзервом паштете !! Евентуално за месечну карту.

Back