KAKO SAOPSTITI MUSKARCU?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
trinny:
Naravno da je zivot nesto mnogo vise, ovo su bile samo moje grube pojednostavljene reci. Nikoga ne osudjujem, niti to imam pravo, jer svako svoj zivot kroji kako zeli, jel? Svaki covek na ovoj planeti zlata vredi, samo sto to neko ne shvata. Ja samo smatram da je veliko blago moci imati dete/cu i da je to ostvarenje snova veceg procenta ljudi.
Ma, joj, ja sam sad nesto mnogo tuzna, pa i nisam za neko objasnjavanje...
Izvinjavam se...

Da, da, shvatam sta zelis da kazes. Slazem se da oni koji zele decu treba da je imaju, samo sam vrlo osetljiva na stav (koji mi je onako zazvonio u tvom prethodnom postu, a mozda nisi imala nameru da to tako zvuci) da onaj ko nema decu smatra se manje vredim ili je jednostavno protracio zivot. Nazalost takav stav je dosta zastupljen u nasem drustvu (prvenstveno zbog toga sto se dosla ljudi iz raznih palanki doselilo u vece gradove), i zbog toga vidjam prilicno cesto mlade devojke koje su ili vec majke ili bi to sto pre da budu, a u sustini se vidi da je to ono sto one ne zele da budu, bar ne u datom trenutku, a na decu su se prvenstveno odlucile zbog okoline koja je vec pocela sumnjivo da ih gleda sto sa 20 god vec nisu imale muza i zamotuljak. Takve devojke se prepoznaju odmah po besnom izrazu lica jos u trudnoci, a kasnije se ili deru na dete ili na okolinu, a ne retko na sve zive koji prodju ili se nadju u vidnom polju. A ono sto je najgore je da ih ima sve vise.

Memory, zaista umesh! :)
Na mom faksu imam par koleginica chija deca imaju po 12-14 godina
i vratile su se na fakultet da ga zavrshe - nikad nije kasno ako to zaista zhelish.
Neka ti sad tvoje drugarice - mame - zavide kako imash briga oko ispita. ;)

Majka i dete koji zajedno uche. Skroz super! :D

Mackic:
Ako tako gledas na coveka, onda ga ne mozes nazvati covekom nego zivotinjom. Zivotinje nemaju izbora, njima je priroda dala nagon koji one ne mogu i ne zele da kontrolisu. Ljudi su (tj barem bi trebalo) otisli jedan korak dalje, i to sebi vise ne mogu da dozvole ako zele da se smatraju visoko inteligentnima. Zato i kazem da svako ima prava na izbor, i osudjivati nekoga zbog toga sto je odlucio da se ne razmnozava dalje je cisto primitivno razmisljanje. U danasnje vreme ako neko moze da kaze da covek moze biti ispunjen samo ako ima decu, taj je ili neobrazovan ili ogranicen. Uostalom da su svima deca bili jedini i primarni cilj, mi bi i dalje sedeli u precini i jeli sirovo meso.

Potpuno razumem shta hotjesh da kazhesh! I mene nervira navala seljachina sa radjanjem i slichno. Ali prijavila sam se na ovu temu zbog onih koji su stavljali sve ispred ljubavi, vodili se time da im je ona nepotrebna iz chistog pomodarstva, a sada se ponashaju zhivchano, iskompleksirani su, neispunjeni. Oni koji zaista NIKADA ne zhele, niti su zheleli da imaju decu, netje se upushtati u ove rasprave i netje trazhiti muzha u bilo kome, na ma koji nachin.. Takvi ljudi imaju drugachiji pogled na svet, ne krivim ih niti osudjujem. Ni Tesla nije imao dece, pa je njegov smisao zhivota veoma ochigledan, zar ne?

StoRmyGirl:
Memory, zaista umesh! :)
Na mom faksu imam par koleginica chija deca imaju po 12-14 godina
i vratile su se na fakultet da ga zavrshe - nikad nije kasno ako to zaista zhelish.
Neka ti sad tvoje drugarice - mame - zavide kako imash briga oko ispita. ;)

Majka i dete koji zajedno uche. Skroz super! :D
To je sjajna ideja, i mogu ti priznati da sam nešto razmišljala o tome pre nekoliko meseci, i ne čini se ni malo loshe... :) Samo moram izbalansirati sa finansijama...
Keva u fazonu, ha, ha, ha... 8-) Nije to ni tako loshe!!! ;)

StoRmyGirl:
Potpuno razumem shta hotjesh da kazhesh! I mene nervira navala seljachina sa radjanjem i slichno. Ali prijavila sam se na ovu temu zbog onih koji su stavljali sve ispred ljubavi, vodili se time da im je ona nepotrebna iz chistog pomodarstva, a sada se ponashaju zhivchano, iskompleksirani su, neispunjeni. Oni koji zaista NIKADA ne zhele, niti su zheleli da imaju decu, netje se upushtati u ove rasprave i netje trazhiti muzha u bilo kome, na ma koji nachin.. Takvi ljudi imaju drugachiji pogled na svet, ne krivim ih niti osudjujem. Ni Tesla nije imao dece, pa je njegov smisao zhivota veoma ochigledan, zar ne?

Upravo tako.

...sve je to deo lanca ishrane...i mnoge su takve tetke i stricheve, mnogi chekali da otegnu papke da bi prisvojili njihovu imovinu za svoje potomstvo...o, bash zvuchim surovo, ali i sam zivot je surovo realan...i mnoge su tetke i strichevi finnansijski pomogli tudju djecu, a sa strane im je zalijepljena etiketa ''jadna/an nema svoje''...hej i ose potajnice se razmnozavaju svrake i slonovi i kukavice i pchele...
teshko da neko ne voli djecu, jer mislim da ih je nemoguce ne voleti...vole li ih uvijek oni shto ih imaju...da li su ih pravili iz hira''hocu bebu'', a nisi nishta uchinio da bebi pruzish zivot dostojan choveka, ili ''hocu bebu'', kao dio savrshene slike o sebi pred drugim ljudima, a bebe imaju lichnost vlastitu, chini mi se da se vrlo brzo ispolji, tj. tele mozesh samo hraniti, a dete...na kraju ispade ''hocu svoju bebu'', onda babe , dede upomoc, onda kud sad, gdje sad, mali chovjek trazi svoje mjesto, koje je vrlo znachajno...vishe je znachajno od zelje da se bebom da za sebe veze chovjek svog zivota ili rasturi ili ochuva nechiji ili brak...ali opet surovi zivot dodje po svoje , pa chekajuci pravo vreme , nikad da dodje...pa je izgleda bolje''pucaj, pa tek onda pitaj ko ide''...ne bi bilo toliko ostavljene/zapostavljene djece...tuga...ako je bitno dijete, jel onda moze da se odgaji bilo chije ili je bitno da se ostave svoji geni za buducnost ? Ovo pitam, da bi shvatila da li je bitno dete zbog deteta ili dete zbog roditelja samih, tj.sebichnih pobuda...Ovo pitam , jer padnem u nesvijest kad chujem komentare npr. uzeli se dvoje i on npr. ''prihvatio nju i njenu djecu/dijete'', strashno, ''bash je lud'' ili se to hvali bash je ''dobar''...o , Boze, pa dete je dete, ako ima novac za takve akcije, pa nek ih ima sto, ako je u stanju da ih gaji...jel' to treba da se komentarishe uopshte ? Ali sredina je neumoljiva...
ili ono...imash svoje npr. a kad je neka charka u pitanju, onda branish svoje i kad nije u pravu , a tudje mozesh da shutirash, ogovarash, ismevash...pa i to je nechije dete...
...ili vidish, brizan roditelj, sve bi dao svom detetu, a onda se divish...a onda neochekivano saznash da taj ili ta ''predivan roditelj'' iza sebe ima neko ostavljeno dete ili djecu, koje je napushtanjem izbrisao sa liste iz svoga mozga jbg. greshka...promashaj...promashaj koji dishe, raste i oseca...
...tako da...sve divno i krasno, a morate priznati da ponekad ima i zloupotrebe svega, shto bi trebalo biti chisto i Bogom dano...da ne duzim..
...tako...shto pishem ovo...pa ima zilion razloga...i slazem se da je to neshto naj...i slazem se da sveko treba da gleda svoja posla i poshtuje svoj, ali i tudji izbor...

nije upucheno...eto pishem, kao i svi i,,,eto samo napisah,,,kad pishem nije uvijek obavezno da je direktno skakanje nekom za vrat...vec tema, prochitam po neshto, neshto me pobudi na oscilacije, neshto mi se i deshava u zivotu, mom, bliskih ljudi i sve to se prospe tako...
ipak, se nadam da nije toliko nerazumljivo, ako mislite da jeste obrisacu...
ne veze se a prethodni post...
hm...a tiche se tema lichno...zar je u zivotu sve idealno...shta me cheka...gledam ljude...slusham ljude...pa, moram biti spremna da cu mozda i ja doziveti ili necu doziveti, da me neko gleda kroz to''kome cu shta ostaviti'', zivot je za'ebana igra...morash biti mnogo drogiran snovima budesh nespreman na sve kombinacije...a i da se radujesh, pored svega toga...

Ima istine, ali.. Devojka koja je zapochela ovu temu ZHELI bebu!

Kazhesh: "zivot je za'ebana igra...morash biti mnogo drogiran snovima budesh nespreman na sve kombinacije...a i da se radujesh, pored svega toga..." A meni je neko nekad rekao da je zhivot tjup pun g*****, kome je vrh tanko premazan medom, i shto dalje zalazish u sushtinu zhivota, sve ti je odvratnije. Mrzim to shto sam imala priliku da to chujem i taj dan predstavlja jedan od onih koje bi prespavala da imam vremeplov. Nije poenta da se svaki dan zhivi sa saznanjem da tjemo svi umreti, vetj nauchiti da zhivimo sa tim i chinimo ovaj zhivot lepshim. Nekome, kao ovoj devojci, ideja da sebe usretji je SADA da ima svoj zamotuljak, meni je da shto pre postanem samostalna, tebi je mozhda da dobijesh unapredjenje... Shta god! Ali zhivot moramo sami da napravimo takvim da shto manje mislimo na loshe stvari, i da se veselimo zhivotu...

StoRmyGirl:
Ima istine, ali.. Devojka koja je zapochela ovu temu ZHELI bebu!

Kazhesh: "zivot je za'ebana igra...morash biti mnogo drogiran snovima budesh nespreman na sve kombinacije...a i da se radujesh, pored svega toga..." A meni je neko nekad rekao da je zhivot tjup pun g*****, kome je vrh tanko premazan medom, i shto dalje zalazish u sushtinu zhivota, sve ti je odvratnije. Mrzim to shto sam imala priliku da to chujem i taj dan predstavlja jedan od onih koje bi prespavala da imam vremeplov. Nije poenta da se svaki dan zhivi sa saznanjem da tjemo svi umreti, vetj nauchiti da zhivimo sa tim i chinimo ovaj zhivot lepshim. Nekome, kao ovoj devojci, ideja da sebe usretji je SADA da ima svoj zamotuljak, meni je da shto pre postanem samostalna, tebi je mozhda da dobijesh unapredjenje... Shta god! Ali zhivot moramo sami da napravimo takvim da shto manje mislimo na loshe stvari, i da se veselimo zhivotu...

SVAKA CAST!!!!! :-D

jeste...ona zeli SEBI zamotuljak...ja npr.razmishljam da taj zamotuljak vishe vrijedi od moje zelje da ga imam...zamotuljak ima sam sebe od pochetka i raste i zahtijeva sve ono shto je potpuno opravdano da treba da ima...tj. bitno je valjda da i donator spermatozoida zeli da uchestvuje u tom projektu, kad je ovaj sluchaj u pitanju...(da li je samo nezreo zato shto nece ili ko zna shta josh...i da ona svojom odlukom mora biti spremna da je moze zadesiti sve moguce na ovom svijetu, pa chak i da ostane sama...)...jer mi se chini da , u zivotu ima mnogo stvari ''svega ovoga ne bi bilo, da je Pera izvadio na vreme''...a vjeruj mi vishe me potstaklo na razmishljanje realan zivot shta se sve dogodi posle slavne rechenice 'hocu bebu''....
neko je napisao''trazi drugog koji zeli bebu, starijeg''...a sve je relativno...znam prichu cure, kojoj je taj stariji ponavljao romantichne rijechi''zelim bebu s tobom, zelim da mi rodish sina...'', sve kao u bajci, (mozda je heo samo da je animira, poshto su te rechi dijamanti za zenske ushi )...da bi rezultat bio, onog momenta kad je ostala trudna, dobila je kovertu sa evrima''naravno za abortus...naravno da su njeni uslovi zivota bili nemoguci za odgajanje bebe...budila se iz sna u kojem je za jedan dan izgubila i ljubav i bebu...

i da ne duzim, svako nek bira...jeste i med i g. su nam na repertoaru...ja ne zaobilazim ni ta g. , niti kukam nad sudbom kletom, sve je na meniju i sve ce trajati do smrti, shto znachi da je vreme ogranicheno...i kad pishem o loshim stvarima, nije mi namjera da ''uprskam stvar'', vec mi je najnormalnije da je u mom sendvichu i dobra salata i budjava shunka i da moram pojesti i da cu mozda lepo variti, mozda povratiti, mozda se otrovati...posle svega idesh dalje i borish se ako si ziv, ako nisi pokoj dushi...konkretno...sutra mozda zivot iz bajke topli dom i trista dece, mozda machke i pletivo, mozda sve i u jednom danu nishta...mozda ne biram, vec se tako desi i ko sme da mi kaze ''eto, nema'',,,mozda se obogatim da usvojim petoro...mozda se razbolim i riknem...sve je normalno...
nije moj san za druge, niti je tudji za mene...

Gljiva, suvise depresivno pises i mislis.
I moj momak zeli bebu ali ne sada-odmah. Ma muskarci kao muskarci. Kao boji se, velika je to obaveza i te fore... ok razumem ja sve... ali muska populacija na to uvek gleda kao da kad se rodi dete njihov zivot se zavrsava...
normalno je da sve pocinje da se vrti oko deteta ...ali to ne znaci da ce ''tata'' biti u gadnom deficitu, pa mame najvise ispastaju koliko znam, zar ne?

maricicak:
I moj momak zeli bebu ali ne sada-odmah. Ma muskarci kao muskarci. Kao boji se, velika je to obaveza i te fore... ok razumem ja sve... ali muska populacija na to uvek gleda kao da kad se rodi dete njihov zivot se zavrsava...
normalno je da sve pocinje da se vrti oko deteta ...ali to ne znaci da ce ''tata'' biti u gadnom deficitu, pa mame najvise ispastaju koliko znam, zar ne?
u pravu si maricicak, žena je ta koja uvek izvuče deblji kraj jer treba da bude i dobra majka a naravno i dobra supruga, pa prema tome neznam šta njih plaši :?:

hej, oprosti, molim te, nisam chitala sve i uopshte nisam imala u vidu temu, vec je kapisla za okidanje bila ''imam tetku, ona nema djece, dzaba sve'' tj. koliko stereotipne su nashe misli da sudimo drugom po nashim vrednostima...a gledam oko sebe otimachinu oko nechije imovine, jer taj neko nema svoje, pa se unaprijed planira, ''da mu treba na vrijeme prici i pomoci'', pa da se njegovo preuzme...da li treba pomoci i da ti nishta ne ostavi..tj. i oni koji nemaju su dio lanca ishrane na ovom predivnom svijetu...i onda takve tetke dobro dodju...u humane svrhe...

nishta tebi nemam reci, to su vashe privatne stvari, jedino shto mogu da pozelim da bude sve najbolje, iskreno i od srca

hm...hvala na opomeni za depresivno, jer ja nemam razvijen osjecaj za to...ili je mozda uginuo negdje na putu...meni je sve normalno da je tako, kako jeste, bitno je ici dalje.. :smile:
zaista zivot je chudnovata igra...zanimljiv do zadnjih atoma snage...

maricicak:

Ma nisu samo muškarci u tim strahovima ... evo ja prva imam isti strah kao tvoj dečko, a imam i više godina od njega. Mene ne brine biološki sat, mene ne brine da li ću moći da imam dete .... a imam 32 godine .... mene samo brine da li sam ja dorasla tom zadatku i uvek kažem sebi da nisam :)

Budi strpljiva sa njm ... ti strahovi su jači od njega, sigurno.

NatasaNatasa:
Ma nisu samo muškarci u tim strahovima ... evo ja prva imam isti strah kao tvoj dečko, a imam i više godina od njega. Mene ne brine biološki sat, mene ne brine da li ću moći da imam dete .... a imam 32 godine .... mene samo brine da li sam ja dorasla tom zadatku i uvek kažem sebi da nisam :)

Budi strpljiva sa njm ... ti strahovi su jači od njega, sigurno.

ok sve to... ali kako se ti suocavas sa strahom? ja tako da mu izadjem u susret i prevazidjem ga...ne vidim drugi nacin...

P.S. ja se srecom nicega ne bojim(sem bubasvaba) :lol:

A šta ja znam ... sve mislim ima još vremena, ne treba žuriti, ipak je to velikiiiiii korak u životu. A ne bih baš da izlazim u susret strahu tako što ću da rodim dete, pa da se posle pitam ''šta mi je ovo trebalo''. Možda sam malo sebična, ali ne bih se igrala sa takvim stvarima dok ne budem 100% sigurna da sam spremna da ljuljam i da ne kukam.

Ma najgore je ako napravis dete, a jos nisi siguran jel mozes to sve da izneses. Mada se nikad ne znam, mozda bas nakon toga sve dodje na svoje mesto, tako Naco bachi se ti na pravljenje jednog malog, slatkog zamotuljka! ;)

NatasaNatasa:
A šta ja znam ... sve mislim ima još vremena, ne treba žuriti, ipak je to velikiiiiii korak u životu. A ne bih baš da izlazim u susret strahu tako što ću da rodim dete, pa da se posle pitam ''šta mi je ovo trebalo''. Možda sam malo sebična, ali ne bih se igrala sa takvim stvarima dok ne budem 100% sigurna da sam spremna da ljuljam i da ne kukam.

Meni je sve to u redu, svako ima pravo da oduluci kada ce.
Ali ja, sa svojih 21 god, osecam da sam spremna na taj korak, sta cu, tako je.
jos momak da mi skupi hrabrosti i............. :lol: :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back