iščitah svu temu u ove sitne sate...pa da i ja nešto dodam...

ne znam zašto ste se okomili na autorku,kad je djevojka sasvim u pravu...svo vrijeme predlažete neke miroljubive ideje,a ona je već u prvoj poruci rekla da je već pokušala da stvar riješi "milom" i da nije uspjela...za kulturni dijalog su ipak potrebne dvije strane,i mislim da to nije bilo ovaj put...i da nije problem u djeci,već u majci samo jedne djevojčice,koja joj ne dozvoljava da se makne dalje od (tuđeg)prozora...ako su se ta djeca prije igrala u parku i nije im ništa falilo,ne vidim razlog da se i dalje ne igraju,tim prije što ulica nije baš adekvatno mjesto za igru...i čini mi se da je autorka u više navrata izjavila da joj ne smeta "normalna" buka,i da je svašta pretrpjela zarad mira u kući,ali vjerovatno je sve već prešlo granice tolerancije...i ne možemo je zato proglasiti netrpeljivom,zlom ili mrziteljkom djece...svako može istrpjeti da tako kažem "jednokratnu"buku,ali konstantno ponavljanje...sumnjam da bi trpjeli čak i ovi zagovarači "nenasilja"...

ne znači,da sam ja za nasilje,da ne bude nesporazuma...

ja živim u mirnom i tihom kraju ,i u ulici je uvijek bilo mnogo djece koja su se igrala i nikome nisu smetala...međutim,nedavno su se doselili ljudi sa troje djece ,otprilike uzrasta 6,8,10-tak godina...i roditelji su im kupili one male motoriće (kao pravi,samo mali)i oni su jedno vrijeme ,bukvalno non stop ih vozali gore-dole niz ulicu,bez prestanka...(ne ispred svoje kuće)...i to je baš bilo nepodnošljivo,da ne kažem i opasno...ali nisu djeca kriva,već roditelji koji su im to dozvolili...dijete sjede na onaj motorić,i ne vidiš ga kad izleti iza ugla...i posle neko kriv kad se dogodi nesreća,ne daj bože...
mislim,da mi ,kao narod imamo veoma malo kulture i ponašmo se prilično bahato ,naročito prema zajedničkoj imovini i suživotu...djeca jesu djeca i treba da se igraju,ali ne treba im baš sve dozvoliti ...

vjerujem da bi se mama od te djevojčice prva bunila,kad bi buka bila pod njenim prozorom...
i da,još ovo da dodam,ali nemam namjeru ulaziti u raspravu...

...helen,ovaj put nisi u pravu...dobar sastav,ali baš si,što bi rekli nastavnici "promašila temu"...bez ljutnje...:wink: