Kako resiti stambeno pitanje u Srbiji i okruzenju?

samo strpljivo, a pusti tvin konzu, jer da ona ima stan u spaniji, kao sto kaze, ne bi smrduckala ovde sa 10 nickova i mastala o eu papirima
Nemam pojma šta je iza tog nika, na avataru je neki creepy trandža sa fuš silikonima. Uplaših se😐

Naravno, ne nasedamo na laži agencijskih botova, štekamo lovu I čekamo dobar momenat za kupovinu stana 👍

Ja sam se pre par meseci ozbiljno uplašila od ove inflacije. Teško smo zaradili taj štek i nit se mirno sa ovim falš cenama, nit nam je ok da se selimo na godinu dana... Opasno sam se smorila, nisam znala kakvo rešenje da nađemo, šta da planiramo za skoriju budućnost...

Onda sam pročitala mnogo članaka o tome šta se događa u svetu, portale iz perioda 2008/2009, forume iz tog perioda, i povezala stvari. Našla sam i neku temu o cenama nekretnina ovde na Krstarici, iz perioda 2008/2009... zlonamernih agencijskih botova sa tri grama mozga je bilo koliko hoćeš. I kad su cene nekretnina pale za 30% , oni su lagali na temi da su to samo ,,sporadični slučajevi." Odvratne osobe koje vuku naivne ljude pravo u propast. Ti isti će im kada ne budu mogli da otplate rate kredita zbog recesije reći: ,,Pa zašto ste dizali kredit kad niste sposobni da ga otplatite?"

Pošto nemam znanja iz ekonomije, mogla sam da se oslonim samo na logiku. Nedeljama sam čitala sve gore navedeno i zaključila da se scenario iz 2008 ponavlja, da li baš istim intenzitetom, nisam sigurna.

Pouzdan znak da građevinska mafija krije šta se zapravo događa na tržištu nekretnina je to što su na mnogim forumima teme koje se odnose na nekretnine i kredite zatvorene. Nije moguće pisati na njima. Jedva ovde nađoh temu koja je otvorena. Ili čim napišeš nešto Šta nije u interesu građevinske mafije odmah te banuju, a kolo vode građevinski i agencijski botovi.

Kako bi ta borba trebalo da izgleda?

Борба би требала да буде таква да гледаш да радиш и створиш што више материјалних средстава за себе (и своју породицу). Кад финансијски ојачаш, гледаш да пазариш неку некрентину, вероватно на креду (друга опција ти је да штедиш и једног дана купиш, али ако тако радиш, нећеш имати некретнину наредних 20 година, + ће ти штедњу појести инфлација, те ћеш за 20 годин бити у горој позицији него да си узео некретнину на креду). Трећа опција је да наследиш некретнину. Опет, ако немаш некретнину а наследиш, онда барем гледај својој деци да омогућиш да наследе некретнину коју ћеш ти створити. Е, сад. Свако мора да се опружи колико је дугачак. Неко ће имати средства за некретнину на Менхетну, неко за некретнину на Дорчолу, него на Бановом Брду, неко у Ражњу, а неко у ...како се зваше она Тикомирова вукојебина?..

Свако нека се опружи колико може, а нека гледа да ради на томе да му у будућности могућности за опружање буду веће.

Ако тако буде радио, створиће нешто, па ће деци моћи да остави. Па ће та деца још да створе, па ће унуци имати још више, и на тај начин се генерацијски ствара богатство, док неко од њих не спичка све или док неко не буде вансеријски успешан и вишеструко увећа то богатство.

Nemam pojma šta je iza tog nika, na avataru je neki creepy trandža sa fuš silikonima. Uplaših se😐

Naravno, ne nasedamo na laži agencijskih botova, štekamo lovu I čekamo dobar momenat za kupovinu stana 👍

Ja sam se pre par meseci ozbiljno uplašila od ove inflacije. Teško smo zaradili taj štek i nit se mirno sa ovim falš cenama, nit nam je ok da se selimo na godinu dana... Opasno sam se smorila, nisam znala kakvo rešenje da nađemo, šta da planiramo za skoriju budućnost...

Onda sam pročitala mnogo članaka o tome šta se događa u svetu, portale iz perioda 2008/2009, forume iz tog perioda, i povezala stvari. Našla sam i neku temu o cenama nekretnina ovde na Krstarici, iz perioda 2008/2009... zlonamernih agencijskih botova sa tri grama mozga je bilo koliko hoćeš. I kad su cene nekretnina pale za 30% , oni su lagali na temi da su to samo ,,sporadični slučajevi." Odvratne osobe koje vuku naivne ljude pravo u propast. Ti isti će im kada ne budu mogli da otplate rate kredita zbog recesije reći: ,,Pa zašto ste dizali kredit kad niste sposobni da ga otplatite?"

Pošto nemam znanja iz ekonomije, mogla sam da se oslonim samo na logiku. Nedeljama sam čitala sve gore navedeno i zaključila da se scenario iz 2008 ponavlja, da li baš istim intenzitetom, nisam sigurna.

Pouzdan znak da građevinska mafija krije šta se zapravo događa na tržištu nekretnina je to što su na mnogim forumima teme koje se odnose na nekretnine i kredite zatvorene. Nije moguće pisati na njima. Jedva ovde nađoh temu koja je otvorena. Ili čim napišeš nešto Šta nije u interesu građevinske mafije odmah te banuju, a kolo vode građevinski i agencijski botovi.

1. Неће се поновити сценарио из 2008. године,
2. Неће бити вишеструког пара цена некретнина. Оно чега ће бити, биће корекције цена. (* видети шта значи реч "корекција").
3. Дугорочно гледано, цене некретнина заувек расту, те ће и након горепоменуте корекције, дугорочно, раст цена некретнина ће се наставити.

ПС. Као што рекох, корекције ће бити. Само, никако не можемо да знамо када (можда већ крајем ове године) и колика ће бити и колико ће трајати.
Али сигурно цене неће пасти толико колико се надаш, у свим овим својим постовима од кад си се регистровала на Крижарницу.

Зато, нема потребе да ботујеш на тему падања цена некретнина, јер ће исто бити не баш велико.

Даље, оно чега ће бити у будућности, у вези цена некретнина, настаће још већи геп између цена на атрактивним локацијама и цена на неатрактивним локацијама (за више информација о неатрактивним локацијама, читати постове Тикомира).

Имаћемо на једној страни све луксузније некретнине на атрактивним локацијама којима ће несразмерно расти цена, а са друге старне, имаћемо лоше некренине на лошим локацијама, где ће власници гледати да их се што пре откаче, те ће им цена бити минимална.

U zemlji gde narod umire vise nego sto se radja, problem stambenog pitanja resava se sam po sebi.

Није тако једноставно.

На први поглед, у Србији има много некретнина, а број становника се смањује.

Ипак, потражња за некретнинама је велика.

Шта је у питању?

Рекло би се да ако се смањује број некретнина, да оне остају празне и постају доступне онима који их немају.

Ипак, остају празне некретнине које нико не жели, а жељених некретнина нема довољно. Зато имамо гомилу празних кућа и велику потражњу за становима на атрактивним локацијама.

Није тако једноставно.

На први поглед, у Србији има много некретнина, а број становника се смањује.

Ипак, потражња за некретнинама је велика.

Шта је у питању?

Рекло би се да ако се смањује број некретнина, да оне остају празне и постају доступне онима који их немају.

Ипак, остају празне некретнине које нико не жели, а жељених некретнина нема довољно. Зато имамо гомилу празних кућа и велику потражњу за становима на атрактивним локацијама.
Jeste jednostavno.
Stanovanje na atraktivnim lokacijama je onoliko atraktivno koliko tebe i tvoju porodicu ne lisava nekih drugih atraktivnih zivotnih sadrzaja.

malopre videh jednosoban stan u skojevskom naselju koji prodaju ni manje ni više po ceni od 3.300 EUR po kvadratu ! pa nije čak ni renoviran, već samo malo sređen.

Zvučii neverovatno jer je u pitanju teška Nedođija u kojoj je do skoro kvadrat bio 1.000 do 1.100 EUR .

Sad mene zanima da li Agencije za nekretnine izmišljaju ovakve stanove i ovakve sulude cene, kako bi potencijalne kupce uplašili od novog povećanja cena i nagovorili na kupovinu ?

ili je neko stvarno toliko lud pa misli da kvadrat na toj lokaciji može da košta kao kvadrat u strogom centru grada ?
Agencija čak i savetuje vlasnike da ne idu toliko u nebesa sa cenama.
Vlasnik određuje cenu a ne agencije.

Poslednja izmena:
Pa da ali Hristina i dalje neće uspeti da plasira svoj Čemerni štek u komforan stan

Moraće da se preseli u Babin Do
Hajde ti gledaj kako da sakriješ malo te Creepy silikone da ne plašiš narod unaokolo 😄.

Sva si puna zlobe (ako si uopšte žensko, a sudeći po slici, ko zna šta si). Za nas se ne sekiraj, jer sve i da padne cena 20%, imaćemo dovoljno za te lokacije koje nama odgovaraju👍

Hajde ti gledaj kako da sakriješ malo te Creepy silikone da ne plašiš narod unaokolo 😄.

Sva si puna zlobe (ako si uopšte žensko, a sudeći po slici, ko zna šta si). Za nas se ne sekiraj, jer sve i da padne cena 20%, imaćemo dovoljno za te lokacije koje nama odgovaraju👍
A ako poraste 60% kao što hoće

Rekla si da postoji inflacija, prema tome tvoja krvavo zarađena štednja propada brzinom mungosa

A ako poraste 60% kao što hoće

Rekla si da postoji inflacija, prema tome tvoja krvavo zarađena štednja propada brzinom mungosa
Brzinom a mungosa ljudi pobegnu čim te vide😄

Ako si išla (išao) malo u školu, trebalo bi da znaš da, kada su krediti jako nepovoljni i rizični, niko ih ne diže, što ubrzo dovodi do pada cena nekretnina. Ljudima se za samo nekoliko meseci uvećala rata kredita za preko 50%, uskoro će se i duplirati jer euribor ide na više.

Mene boli uvo, kupio sam pre 10 godina kada su cene bile najnize, a i u beogradu je ostalo nekretnina, za svako dete po 1 da nasledi, od baba

mozda nije 20 miliona, ali sam tezi sigurno od tebe golje.

sleduje mi makar florida u penziji, a ako nekretnine nastave da rastu, kako ti kazes, reci ti se pozlatile, necu ni da cekam penziju, nego kupim si komfornog kampera i arivederci, na jug

Poslednja izmena:

Back