Kako rešavate nesuglasice sa drugima?

Nisam ja nikad bila tip koji voli svađu, ali bilo je osoba koje mi laku izvuku živac i onda ja odmah skočim. Nisam mogla da se suzdržim ili da normalno raspravljam, već udri, pucaj. :zcepanje:Tek nakon toga kad bi se smirila, krenula bi analiza i samoanaliza. Al naučila sam ja vremenom kako to da savladam. Nisam ja neki talenat za rasprave ili ubjeđivanja, kažem ja svoje-sad samo mirnijim tonom. Generalno me više nije ni briga šta pojedini misle jer nedam ja svoj mir više nikome.

Ne postoji savršenstvo. Ne postoji savršeni život u kome vladaju samo ljubav, nežnost, razumevanje, dobrota, empatija kao i odlični međuljudski odnosi.

Život nam donosi i sreću i tugu. Donosi nam suze i smeh. Pored odlične komunikacije sa nekim ljudima, sa druge strane imamo i nesuglasice u porodici, sa prijateljima, na poslu i u komunikaciji na drugim ljudima na društvenim mrežama.

Neke osobe ne vole nesuglasice i svađu koja je ponekad deo nesuglasica. One se povlače. Neke druge osobe se raspravljaju, a neke traže rešenje nesuglasice ( svađe ) mirnim putem.

Kako rešavate nesuglasice sa drugim ljudima?

Da li vam je važnije da budete u pravu ili da sačuvate odnos?

Kako reagujete kada vas neko ne razume?

Na ovoj temi, akcent ne treba da bude samo na komunikaciju na društvenim mrežama. Hajde da diskutujemo i o svakodnevnom oflajn životu u kome imamo nesuglasice.
resavam tako sto postajem kao oni, ali samo u njihovom , izolovanom, slucaju.
Tacnije, od neprijatelja pravim prijatelja

Ne postoji savršenstvo. Ne postoji savršeni život u kome vladaju samo ljubav, nežnost, razumevanje, dobrota, empatija kao i odlični međuljudski odnosi.

Život nam donosi i sreću i tugu. Donosi nam suze i smeh. Pored odlične komunikacije sa nekim ljudima, sa druge strane imamo i nesuglasice u porodici, sa prijateljima, na poslu i u komunikaciji na drugim ljudima na društvenim mrežama.

Neke osobe ne vole nesuglasice i svađu koja je ponekad deo nesuglasica. One se povlače. Neke druge osobe se raspravljaju, a neke traže rešenje nesuglasice ( svađe ) mirnim putem.

Kako rešavate nesuglasice sa drugim ljudima?

Da li vam je važnije da budete u pravu ili da sačuvate odnos?

Kako reagujete kada vas neko ne razume?

Na ovoj temi, akcent ne treba da bude samo na komunikaciju na društvenim mrežama. Hajde da diskutujemo i o svakodnevnom oflajn životu u kome imamo nesuglasice.
Ranije sam iskljucivo reagovao povlacenjem i izbegavanjem sukoba.
Po svaku cenu.
Verovatno je to posledica trauma iz detinjstva i mladjih dana i gledanja nebrojenih svadja
pa posle verbalnog nasilja koje sam trpeo u skoli.
Medjutim shvatio sam da tako ne resavam nista vec druga strana samo doboija hrabrost i impuls.
Ni sada se ne sukobljavam.
Razlika je u tome sto jasno kazem ono sto mislim i udaljim se bez rasprave.

Kome ne odgovara neka se obrati nadleznim osobama.
U familiji je naravno drugacije tu mora da se razgovara i resava ono sto mora
korak po korak
sa mnogo strpljenja.

Prvo pričom pa sankcijama i na kraju bombardujem :kafa:
kao ameri, buahahaha, sad ako se venecuela savije i pokloni nam se, ima druge da kerembecimo... kaze tramp da se ustremimo na meksiko, ma ima da kecamo celu juznu ameriku, a ruje ce da preuzmu evropljane da ih kaVaju, svako svoje... mislim samo u slucaju da trampa ne proglase ludim i sklone ga... ali i ko ga nasledi nece da bude bolji/// sledi seks kakav nismo imali vek ceo

Back