Како прихватате старење?

Ja nikad nisam maštala o venčanici i balskim haljinama ali jesam o tome da se domognem 'starosti , otkačim sve obaveze s vrata i 24h dnevno imam samo za sebe da uživam kako hoću. Samo da je zdravlja.
To je drugo detinjstvo, samo si malo stariji 😁
Замисли нас маторе форумашице на кафи :heart:
Или, седимо по кафићима и форумашимо...

Il na obali reke pecamo, a Mugatu ljulja čamac 😁
I viče " kako bre možete da uživate , tako ste stare !" 😂
Ти пецај, ја ћу у једној руци да држим сунцобран, а у другој књигу :mrgreen:
А Мугату може да весла и да псује бабе :rotf:

Начитали смо се овде свега и свачега по питању година и старења, од тога да смо ок са тиме, до тога да су људи 40+ већ једном ногом у гробу :lol:
Да ли вас вређа кад неко помиње године или схватате да је то неминовно?
Да ли вас ујутро изненади неко непознато старије лице у огледалу, старије од менталне представе коју имате о себи?
Да ли размишљате о затезању, хијалуронима, ботоксима, филерима или пуштате да време ради своје, остављајући трагове проживљеног живота?
Да ли мислите да старите лепо, или вам се не свиђа оно што видите у излогу крај кога пролазите?

Po toj logici ljudi koji su se tek rodili imaju jos 75 godina zivota pred sobom ( toliko je recimo prosecno zivotno doba u Srbiji) i vec su po nekim merilima sa jednom nogom u grobu, takodje. Dok taj od 40 godina starosti ima jos 35 godina pred sobom, recimo. To je 40 godina razlike do nekog konacnog kraja. Pa kad razmislis, sta se izdesavalo u tvom zivotu za tih 40 godina ( 1984 u ovo vreme sam polagao prijemni za fakultet i spremao se odlazak u JNA) vidis da je bilo dosta toga ali da je to relativno kratko vreme, okrenes se jednom, dva puta i, pafff, proslo je.

Neminovnost kraja je nesto o cemu covek ne razmislja kad je mlad jer ga odbrambeni mehanizam u glavi na taj nacin stiti od defektizma - u cemu je svrha bilo kakvog rada, truda, zelje za napredovanjem, potomstvom ako je kraj neminovan. Da nema tog odbrambenog mehanizma ljudska civilizacija bi verovatno ostala na nivou pecinskog coveka. Vremenom, kako se u porodici desavaju ti neminovni odlasci covek pocinje da razmislja o kraju a u trenutku kada odu svi njegovi i kad dodje red na njegovu generaciju pocinje cesce da razmislja o tome. Neko razmislja kako ce ostaviti voljene iza a neko pak, sebicnije, razmislja o tome kako ce sam on otici i pocinje paniciti oko toga.

Sto se tice izgleda koji dolazi sa godinama ne zabrinjavam se ponesto, ne smeta mi sto mi je kosa prirodno satirana, koza na licu opustenija nego pre 5 godina ali mi smeta sto moram nositi naocare za blizinu, zato sto se zadisem i imam problema sa plucima kada trcim uz brdo ili plivam 25m delfin.

Nekako mi teze pada sto vidim moju suprugu koja je izgubila vitkost, dobila bore na licu, zato sto je usla u menopauzu - proveli smo 30 godina zajedno i postala je deo mene pa kroz nju vidim kako vreme shiba po nasim zivotima. No, i ona je normalno prihvatila svoje godine.

Jeste bez preterivanja gledam se juče u prodavnici dok sam isprobavala kupaćke gaćke
Toliko sam hot da bih samu sebe kresnula:lol:

Joj, tu, u mom kaficu se okuplja neko musko drustvo. I vidim ja jedan od njih onako, da kazem po starinski, kibicuje na korzou. Najpre sam mislila da gleda nekog iza mene. Nakon toga da me pomesao sa nekim. Nakon toga da ne vidi dobro. Trenutno mislim da je narkoman:lol:.

A ubavo momce, tamno, tetovirano, zilavo, da kazem, pao bi mi pogled na njega da sam...deset godina mladja.

Prosto mi zvuci neverovatno da bi iko hteo to sta bi ti sama sebi uradila.

Mislim da imam krizu 40-e:(.
Mozda kupim ferari ili ugradim silikone:lol:.

Kupaci za ovu godinu nisam ni kupila.
Sta ce mi...ko ce pa da me gleda:).

Ali cu nositi knjigu od 950 strana, Grof Monte Kristo, za suncobran i 'ladovinu, kako tetkama dolikuje.

Joj, tu, u mom kaficu se okuplja neko musko drustvo. I vidim ja jedan od njih onako, da kazem po starinski, kibicuje na korzou. Najpre sam mislila da gleda nekog iza mene. Nakon toga da me pomesao sa nekim. Nakon toga da ne vidi dobro. Trenutno mislim da je narkoman:lol:.

Svojevremeno starija koleginica iz kancelarije prica o svom ocu koji je tad imao 93-94 godine:
- Miro, pali kola da me vozis.
- Gde ces tata?
- Danas je subota, dan za korzo u Valjevu. Predvece ce svi moji drugari biti tamo.
- Alo tata, svi tvoji drugari su pomrli pre 15-20 godina. Nikoga nema od njih na tom korzu.

Back