Како прихватате старење?

mina68

Никад нећеш одрасти, мали весељаче
VIP
Poruka
63.764
Начитали смо се овде свега и свачега по питању година и старења, од тога да смо ок са тиме, до тога да су људи 40+ већ једном ногом у гробу :lol:
Да ли вас вређа кад неко помиње године или схватате да је то неминовно?
Да ли вас ујутро изненади неко непознато старије лице у огледалу, старије од менталне представе коју имате о себи?
Да ли размишљате о затезању, хијалуронима, ботоксима, филерима или пуштате да време ради своје, остављајући трагове проживљеног живота?
Да ли мислите да старите лепо, или вам се не свиђа оно што видите у излогу крај кога пролазите?

Uživam u 'starenju' i nikad se ne bih vratila u neki prethodni period života.
Najbolje su mi možda bile godine oko 35te, ali opet, u svakom periodu života nešto se drugo dešavalo , tako da je svaki period lep na svoj način, ali nikad se ne bih vratila na neki. Živo sam radoznala šta je napred. :)
Ја бих се вратила, некако ми је живот пролетео, буквално...као да се све десило скоро, а прошло је 10, 25, 30 година.

Nisam rasmisljao ali odlicno,mnogo mi pomaze okruzenje da shvatim kako mnogo dobijam sto sam van njega i siguran sam da nemam za cim da zalim, pa tako gledam max da uzivam u svakom danu pa dokle traje
ne serruckaj
iz tebe vristi frustracija
dok se upinjes na prste da
upijes poslednji zracak zalazeceg sunca mladosti

kazi lepo kulturica i muski : ja sam dzordzi i ne raduje me cinjenica da starim

Uživam u 'starenju' i nikad se ne bih vratila u neki prethodni period života.
Najbolje su mi možda bile godine oko 35te, ali opet, u svakom periodu života nešto se drugo dešavalo , tako da je svaki period lep na svoj način, ali nikad se ne bih vratila na neki. Živo sam radoznala šta je napred. :)
I ja sam posle tih godina iskustvom bolje stvari proziveo i nema smisla da se vracam na isto jer ne bih imao ovu pamet,jedino za cim svako moze da zali je sto nije iskoristio neki svoj fizicki maximum,psihicki se gradi ceo zivot a ovaj prvi pada svakako i treba se s tim pomiriti kao svaki sportista

Начитали смо се овде свега и свачега по питању година и старења, од тога да смо ок са тиме, до тога да су људи 40+ већ једном ногом у гробу :lol:
Да ли вас вређа кад неко помиње године или схватате да је то неминовно?
Да ли вас ујутро изненади неко непознато старије лице у огледалу, старије од менталне представе коју имате о себи?
Да ли размишљате о затезању, хијалуронима, ботоксима, филерима или пуштате да време ради своје, остављајући трагове проживљеног живота?
Да ли мислите да старите лепо, или вам се не свиђа оно што видите у излогу крај кога пролазите?

Неки мисле да су људи у 40тим једном ногом у гробу а други мисле да су људи у 40тим млади , разлика у гледишту се огледа у разлици у годинама

тешко је прихватити старење , али оно се не деси одједном, него иде постепено .наравно постоје те кризне године када човек очајно жели да заустави тај процес стрења који нико до сада није успео да заустави .нема решења и нема одговора

Неки мисле да су људи у 40тим једном ногом у гробу а други мисле да су људи у 40тим млади , разлика у гледишту се огледа у разлици у годинама
Стоји то да смо сви кад смо били млади мислили да су и људи од 30 матори, али ево стигли смо и сами у неке године, а сви их различито доживљавамо.

Стоји то да смо сви кад смо били млади мислили да су и људи од 30 матори, али ево стигли смо и сами у неке године, а сви их различито доживљавамо.
Тешко је када добијеш прве боре , неко их добије у рани двадесетим , неко у касним , али тешко је јер престављју знаке или тешког живота или старења .

моја прва бора и последња јер сам очајно зауставила тај процес борања је била као неки шамар и чинило се као да се појавила преко ноћи , заиста ни сада не знам како се одјеном појавила и даље је имам , али само њу једну ..а биће их још..

Šta znam, nije zabavno stariti, ali super je što samo u toksičnim sredinama i od toksičnih ljudi možeš da doživiš to, da kažem, "sahranjivanje" ljudi srednjih godina. Oni postavljaju takva pravila, oni se špricaju, zatežu i idu na preskupe "kure", oni žele da svi robujemo njihovim standardima.
Kad se malo pomeriš iz tog zagađenog dvorišta, shvatiš da samo ti određuješ kad je nešto kasno. Prilike imaš da se školuješ i usavršavaš i godine (osim za ograničen broj poslova) ne predstavljaju nikakvu smetnju.

тешко је прихватити старење , али оно се не деси одједном, него иде постепено .наравно постоје те кризне године када човек очајно жели да заустави тај процес стрења који нико до сада није успео да заустави .нема решења и нема одговора
Нема заустављања, то је најприроднији процес, али неки људи се просто упињу да се подмладе...а хирурзи трљају руке.
И сад ја не знам, шта бих добила тиме да се изоперишем и да ми неко каже Изгледаш добро за своје године?
Ја и овако изгледам добро за своје године...поента је изгледати млађе, али чему?
Године су ту.

Нема заустављања, то је најприроднији процес, али неки људи се просто упињу да се подмладе...а хирурзи трљају руке.
И сад ја не знам, шта бих добила тиме да се изоперишем и да ми неко каже Изгледаш добро за своје године?
Ја и овако изгледам добро за своје године...поента је изгледати млађе, али чему?
Године су ту.

Треба наравно , али треба добро гледати шта се ради и не никако претерати да изгледаш као воштана лутка ..има начина да изгледаш свеже и природно , што наравно и кошта ..углавном сам за пилинге , ласере за подмлађивање , али ботокс , филери то је и скупо а и вештачки делује

Тешко је када добијеш прве боре , неко их добије у рани двадесетим , неко у касним , али тешко је јер престављју знаке или тешког живота или старења .

моја прва бора и последња јер сам очајно зауставила тај процес борања је била као неки шамар и чинило се као да се појавила преко ноћи , заиста ни сада не знам како се одјеном појавила и даље је имам , али само њу једну ..а биће их још..
Нисам разумела овај део са заустављањем процеса борања?
Боре су у великој мери и ствар генетике, ја сем смејалица и мрштилица у 55. години немам боре.

Back