Kako postati svoj covek u tridesetim....

Ako su pametni trazice savet od onoga za koga znaju da moze da im pomogne.
Zelim da kupim automobil i imam srece da mi je ujak automehaničar, njega cu pitati koje modele da gledam i sta da kupim.

Znam da ne znam sve na svetu ali mogu da naucim ako treba, kada sam u pravu necu popustiti budali.
Kako znas da si u pravu, ako ne znas sve o svetu? Kako da naucis, ako znas da si u pravu?
Da li mislis da ce neko da se zajebava oko coveka koji zna da je u pravu?

Ili recimo, stalno probas i menjas poslove, nekad i ulazes i pucas, nekad samo radis i ide ti dobro, ali puca firma....
ali je tebi najjednostavnije da prestanes da radis dok se neko opet ne seti da ti nadje posao....
I uostalom, da li je bilo ko duzan da misli o tvojim problemima, ako ti sam ne trazis?

Roditelji su mi pomogli samo oko prvog posla. Malo mesto, znali su zenu koja radi i koja je pitala sefa da dodjem jer su trazili radnike. Ostalo je bilo na meni.
Pokazao sam se dobro ali je posao sezonski, od tada sam ih zamenio nekoliko dok nisam dosao ovde.
E sad, firma je pocela da puca i sa kolegama smo nasli novu i idemo zajedno. Nisu morali da mi traze posao ali se znamo i mozemo odlicno da radimo kao tim sto smo i rekli novom poslodavcu. Svi smo u 30-im.

Niko nije duzan da resava moje probleme osim mene, jedinonsto trazim je da me ne sabotira.

Roditelji su mi pomogli samo oko prvog posla. Malo mesto, znali su zenu koja radi i koja je pitala sefa da dodjem jer su trazili radnike. Ostalo je bilo na meni.
Pokazao sam se dobro ali je posao sezonski, od tada sam ih zamenio nekoliko dok nisam dosao ovde.
E sad, firma je pocela da puca i sa kolegama smo nasli novu i idemo zajedno. Nisu morali da mi traze posao ali se znamo i mozemo odlicno da radimo kao tim sto smo i rekli novom poslodavcu. Svi smo u 30-im.

Niko nije duzan da resava moje probleme osim mene, jedinonsto trazim je da me ne sabotira.
Ok i sada vi svi zajedno trazite posao i dolazite u drugu firmu....ti pricas o inostranstvu ili srbiji?

Ja onako neobavesten razmisljam, pa se setim da ima ljudi koji zele sve da probaju, pa i to da zive bez smestaja, a onda mi se javi i da ima ljudi koji zele da imaju smestaj, ali ne i da za to imaju obavezu, pa mi se jave i oni koji stekuju pare za svoje ideale i zive kod prijatelja, rodjaka, roditelja ili se uvale kod neke snajke...a brate mnogo je i onih koji misle da im ne treba nista za zivot, pa ne moraju ni da zaradjuju...

Ja onako neobavesten razmisljam, pa se setim da ima ljudi koji zele sve da probaju, pa i to da zive bez smestaja, a onda mi se javi i da ima ljudi koji zele da imaju smestaj, ali ne i da za to imaju obavezu, pa mi se jave i oni koji stekuju pare za svoje ideale i zive kod prijatelja, rodjaka, roditelja ili se uvale kod neke snajke...a brate mnogo je i onih koji misle da im ne treba nista za zivot, pa ne moraju ni da zaradjuju...

uf gde ih je mnogo, koliko ih znaš
zar nema u razv. državama socijalna pomoć od koje ljudi žive ... dok ima

da ali to je i kod nas na lokalnom nivou, moć vs ostali, pa se ti cimaj da zadržiš stan
Pa zato i jesmo zaostali, otima se od svojih gradjana, a ne od drugih....to mislis?:)
A moj stav je slican japanskom," u se i u svoje kljuse" ili " nema dzabe ni u apoteci" osim za invalide i nemocne....
a ovde se prodaju zdravi i uzimaju od nemocnih i invalida, e, to ne ide.

Pa zato i jesmo zaostali, otima se od svojih gradjana, a ne od drugih....to mislis?:)
A moj stav je slican japanskom," u se i u svoje kljuse" ili " nema dzabe ni u apoteci" osim za invalide i nemocne....
a ovde se prodaju zdravi i uzimaju od nemocnih i invalida, e, to ne ide.

verovatno i nema neke potrebe da se otima, možda da se trguje, ili bar da se utvrdi da nešto mora da se otima
da, i što su neki koji su formalno moćni u stvari nemoćni

O kojem nivou nezavisnosti je rec?
Mislim nezavisnost moze biti i moci platiti svoje racune,kiriju u 18m2,i imati ono za osnovnu hranu.
i to + zdrav način psihičkog i mentalnog odvajanja od perioda odrastanja, uglavnom ljudi i kad skrpe za kiriju ili kupe normalno neklaustrofobične prostore-ne preseku te vrpce primarne porodice u nekom zdravom smislu nezavisnosti.

Back