Kako popraviti rang sajta na google ???

Ljubo dobro je ako je tako. Ima nesto sto me muci a vezano je za SEO, mozda ti ili Faust znate odgovor. Da li linkovi na mom sajtu koji idu sa naslovne (homepage) ka drugim stranicama na mom sajtu razvodnjavaju PR. Znaci zanima me da li lose utice na optimizaciju i da li ima velike razlike ako imam recimo 50 linkova na naslovnoj koji vode ka drugim unutrasnjim stranicama i ako imam 10. Svestan sam da kad linkujem ka ostalim sajtovima sa pocetne to ima uticaj (sto manje linkova to bolje) ali me zanima kakva je situacija kad linkujem ka unutrasnjim stranama. Hvala unapred.

Pozdrav!
Vidim da se dosta razumete u ove stvari, za razliku od mene, pa vas molim za pomoc.
Pre mesec dana mi je postavljena web stranica, medjutim ne mogu da je nadjem nigde (cak ni kad u google pretrazivacu upisem celu adresu?!)
Ne znam sta treba da uradim da je google uopste indeksira? Meni ne treba neki super rang za pocetak, samo mi je vazno da se stranica pojavi kad se upisu kljucne reci. Ja sam linkovala gde sam stigla, i dodavala sam URL ali nista. Videla sam i site map i meta tagove, ali ne znam da li to mogu ja da uradim ili onaj ko mi je postavljao stranicu?
Jos jednom da napomenem, ja slabo znam o tome, ali sam upravo zato i dala pare da to uradi neko ko se time bavi, ali nista...:roll:
Svaki savet je dobrodosao...
Hvala unapred

Ljubo dobro je ako je tako. Ima nesto sto me muci a vezano je za SEO, mozda ti ili Faust znate odgovor. Da li linkovi na mom sajtu koji idu sa naslovne (homepage) ka drugim stranicama na mom sajtu razvodnjavaju PR. Znaci zanima me da li lose utice na optimizaciju i da li ima velike razlike ako imam recimo 50 linkova na naslovnoj koji vode ka drugim unutrasnjim stranicama i ako imam 10. Svestan sam da kad linkujem ka ostalim sajtovima sa pocetne to ima uticaj (sto manje linkova to bolje) ali me zanima kakva je situacija kad linkujem ka unutrasnjim stranama. Hvala unapred.

da, index treba da bude sveden
treba imati inbound linkove ali ako imas dosta vise strana razradi da ti to linkuj iz sajtmape a linkuj samo sajtmapu od indexa
za takav sadrzaj

ne bi trebalo da predjes vishe od 10 inbound linkova od glavnog indexa a ne vishe od 2,3 outbound linkova ako mislis da stekas PR

Pozdrav!
Vidim da se dosta razumete u ove stvari, za razliku od mene, pa vas molim za pomoc.
Pre mesec dana mi je postavljena web stranica, medjutim ne mogu da je nadjem nigde (cak ni kad u google pretrazivacu upisem celu adresu?!)
Ne znam sta treba da uradim da je google uopste indeksira? Meni ne treba neki super rang za pocetak, samo mi je vazno da se stranica pojavi kad se upisu kljucne reci. Ja sam linkovala gde sam stigla, i dodavala sam URL ali nista. Videla sam i site map i meta tagove, ali ne znam da li to mogu ja da uradim ili onaj ko mi je postavljao stranicu?
Jos jednom da napomenem, ja slabo znam o tome, ali sam upravo zato i dala pare da to uradi neko ko se time bavi, ali nista...:roll:
Svaki savet je dobrodosao...
Hvala unapred

Ako imas pristup serveru gde je sajt mozes da uradis sve od metatag promena do bilo kakve verifikacije na serveru

da bi upala u google makar u listing (sto ne podrazumeva prvu stranicu) to zavisi od konkurencije i od tvojih napora da pobedis tu istu konkurenciju ima 300 chuda sta oko toga treba da se radi i ili moze da se radi

ali u sustini da bi upala u google kako tako sasvim je dovoljno da verifikujes domejn na

www.google.com/webmasters

slichno je i sa yahoo preko

http://siteexplorer.search.yahoo.com/

sustina je da preko tih alatki dokazujes google i yahoo da si vlasnik svog sajta i nudis im sajt mapu ili url listu u odgovarajucem formatu da bi oni indexirali tvoj sadrzaj

od ovog ostalog za poziciju na pretrazivacu malo je previshe komplikovano pitanje da se odgovor spakuje u recenicu

A da li treba posebno da se indeksira sajt za google search (pocetna googla www.google.com) a posebno za googleads kako bi poslali odgovarajuci oglas.

I da li kada jednom skenira sajt nastavlja da ga posecuje ili mora jos nesto dodatno da se uradi?

Procitao sam dosta toga,ali jos mi je malo konfuzno.Pokusavam da shvatim po kom principu oni rade.A i ovi meta tagovi mi nisu najjasniji.

Ako neko ima strpljenja da mi napise sve ovo,bicu mu neizmerno zahvalan.

A sta je pr?

I kako da udesim meta tagove?

Pocinjem da shvatam lagano samo me ovi strucni izrazi po nekada zbune...E da,da li se to indeksiranje od strane googla odnosi i na ostale strane sajta ili samo na index,odnostno da li google prati linkove sa glavne strane i pamti sve na sta naidje ili skenira i strane koje nemaju nikakvu putanju do glavne,cak ni preko nekih drugih strana?

A sta je pr?

I kako da udesim meta tagove?

Pocinjem da shvatam lagano samo me ovi strucni izrazi po nekada zbune...E da,da li se to indeksiranje od strane googla odnosi i na ostale strane sajta ili samo na index,odnostno da li google prati linkove sa glavne strane i pamti sve na sta naidje ili skenira i strane koje nemaju nikakvu putanju do glavne,cak ni preko nekih drugih strana?

PR = page rank = Popularnost stranice u odnosu na ostale stranice u u istom "niche" (tema sajta)
PR moze biti
N/A - kod novih i neindexiranih sajtova
0 - na startu
i od 1-10

Kod:
PR
http://en.wikipedia.org/wiki/PageRank

Kod:
metatagovi
http://www.google.com/search?hl=en&q=meta+tags&btnG=Search

ne ocekujte neko cudo preko meta tagova kao stavis to odes na google i wau na prvoj si strani za to isto. Meta tagovi su samo jedan od elemenata optimizacije strane i daleko do toga da to moze da izgura popularnost

Ako strana nema putanju sa indexa mozes da zatrazis indexiranje takve strane posebno preko

Kod:
add google
http://www.google.com/addurl/?continue=/addurl

Posebne subdomejne ili nelinkovane podfoldere mozes da dodas u vidu xml sajt mape
u svoj
google.com/webmasters
account

za izradu xml sajtmapa imas dobru a besplatnu aplikaciju na

sitemapbuildernet
http://www.sitemapbuilder.net/

Zavisi od dosta stvari da li ce, kada i kako google bot proceniti stranu, od optimizacije jednistvenosti sadrzaja, gustine kljucnih reci, linkova sa drugih stranica i uglavnom to je osnovno i to vrlo osnovno jer je optimizacija vrlo sirok pojam

Ako imas pristup serveru gde je sajt mozes da uradis sve od metatag promena do bilo kakve verifikacije na serveru

da bi upala u google makar u listing (sto ne podrazumeva prvu stranicu) to zavisi od konkurencije i od tvojih napora da pobedis tu istu konkurenciju ima 300 chuda sta oko toga treba da se radi i ili moze da se radi

ali u sustini da bi upala u google kako tako sasvim je dovoljno da verifikujes domejn na

www.google.com/webmasters

slichno je i sa yahoo preko

http://siteexplorer.search.yahoo.com/

sustina je da preko tih alatki dokazujes google i yahoo da si vlasnik svog sajta i nudis im sajt mapu ili url listu u odgovarajucem formatu da bi oni indexirali tvoj sadrzaj

od ovog ostalog za poziciju na pretrazivacu malo je previshe komplikovano pitanje da se odgovor spakuje u recenicu
Hvala ti puno.
Znam da je odgovor kompleksan, a i svesna sam da cu ja to tesko sama uraditi.
Koliko bi okvirno kostalo da nekom platim da mi to uradi kako treba?

Hvala ti puno.
Znam da je odgovor kompleksan, a i svesna sam da cu ja to tesko sama uraditi.
Koliko bi okvirno kostalo da nekom platim da mi to uradi kako treba?

Niko ko je iole normalan ne bi to nekom naplacivao, nema tu mnogo posla 15 minuta u najgorem slucaju

Ako imas poverenja posalji mi pristup za server na

Kod:
email
adrienamaru@gmail.com

zavrsicu ti drugarski verifikovani yahoo, verifikovani google, xml sajtmapu za google i url list fajl za yahoo

posle toga mozes da promenis password

od toga bi trebalo da ti indexiraju sajt ali to nece napraviti cudo u poseti i toga treba da budes svesna samo bi se nasla u listingu i ne automatski odma vec prilikom njihovog apdejta

Faust ti bi mogao poceti da naplacujes savete s obzirom koliko vremena posvecujes da odgovoris na sva pitanja. Pitanje na moj odgovor sam dobio, hvala jos jednom, ali mislim da sam pitanje trebao malo preciznije postaviti. Radi se o linkovima sa naslovne strane koji su u stvari template kategorije kao na ovom sajtu sa leve strane: flash-template-design.com
ili je mozda bolje da imam samo search engine kao u vrhu ovog sajta: flashmint.com

Svaki outbound link razvodnjava PR
Sa top level domejna ako linkujem drugi domejn linkujem samo drugi ali opet svoj relevatni domejn tako da je prica jasna oko outbound linkova sa home stranice

Ako uzimas od nekog temu onda je lepo pomenuti to iz neke about stranice ili uslova i tome slicno. Index mora da bude cist i optimizovan za sve zivo ako hoces da budzis PR na tome

Ne znam da li smo vec pricali o ovome ali evo ja cu da pitam. Da li ubacivanje nofollow atributa u linkove povecava moj PR? Koliko ja razumem Google i dalje broji te linkove samo ih ne smatra relevantnim i koliko sam shvatio on nece doprineti povecanju PR onih sajtova ka kojima je upucen jer ih Google smatra nevazecim. Cuo sam da neki webmasteri stavljaju u sve linkove "nofollow" i na taj nacin navodno povecavaju svoj PR. Naravno ovo pre svega nije posteno prema sajtovima sa kojima vrsis razmenu, ali ni prema onima ka kojima linkujes one-way.

Izvinjavam se sto sam bio dugo odsutan, ali Dzordz je tu da razbije svaku vashu nedoumicu...
Drago mi je sto je tema otisla u lepljive, a takodje bih hteo da skrenem paznju na jos jednu korisnu temu, u okviru web design: Ad-sense vodic za placanje !

Nego da se vratimo na ovu nashu: jokara25, ne znam na sta si mislio kada si rekao da webmasteri stavljaju u sve linkove nofollow, izgleda da sam propustio nesto sto se tice on-page optimizacije !?

Odnosi se na pojedine webmastere koji na taj nacin govore robotima da ne prate linkove sa nofollow atributima. To na primer radi dosta vlasnika foruma ali to je koliko toliko opravdano zbog zloupotrebe (spama) na forumima. Ali citao sam negde kako vlasnici sajtova to rade da bi povecali svoj PR pa se ja pitam dal je to istina. Evo dacu primer foruma elitesecurity. Tamo sam registrovan i imam jedan svoj sajt u potpisu sto je naravno dozvoljeno. E sad kad odem na backlinkwatch.com da proverim stanje backlinkova, u desnoj koloni Flag mozes videti da li sa nekog sajta koji linkuje ka tebi ima nofollow. Ako ima taj atribut onda ti taj povratni link prakticno ne vredi, jer ga Google kao takvog ne racuna. U mom slucaju sam naveo elitesecurity koji naravno nije jedini.

ne bi toliko bio siguran u tome kakve linkove racunaju a kakve ne. To zna samo probrana nekolicina koja radi na algoritmu rankiranja a to sto saopste javnosti je upakovano za javnost i nema veze sa stvarnom istinom

sigurno prate i nofollow linkove linkuj novu drugu stranu sa no follow link strane pa pogledaj da li si dobio hit google bota ako se par puta zaglavi na toj stranici odakle je linkovano..

na kraju dana se racuna samo ono sto je uspesno a ne da li je follow ili no follow.
Link je link a prodaja prodaja sve ostalo su samo situacije..

A sta, ima kao neki meta tag koji sugerishe ili sta?

<META NAME="ROBOTS" CONTENT="NOINDEX, NOFOLLOW">

ne indexiraj, ne prati

<META NAME="ROBOTS" CONTENT="INDEX, NOFOLLOW">

indexiraj, ne prati

Da li moze neko da napise 5 kljucnih stvari za optimizovanje sajta ali molim da govori prostim narodnim jezikom :)
1. optimizacija na strani

izbegavati java i flash navigacije i skripte ili gledati da budu u dnu body taga, odvojiti dizajn od sadrzaja upotrebom css-a, adekvatan sto je moguce vise jedinstven i kvalitetan sadrzaj, h1,h2,h3,h4,h5 tagovi, alt--image, meta tagovi, za botove citljiva code struktura strane, rss, blog, bookmark script

2. Uraditi razne verifikacije popularnih servisa za webmastere poput google webmasters
3. Linkovi od drugih sajtova prema toj strani
4. jos linkova
5. ako nije dosta jos linkova

(Linkova ce trebati zavisno od toga koliko konkurencija ima linkova pa vishe od toga. Nije isto link od neke leve stranice koju niko ne posecuje napravljene samo zbog tog linka i link sa indexa nekog authority domejna. Linkovi treba da budu sa za to relevantnih stranica sto bolji to bolje. linkovi mogu se prave na hiljadu legitimnih i ne--legitimnih nacina pa ne bi ulazio dalje u to sada)

uglavnom to je to ukratko, koliko brzo i kako kvalitetno se to odradi utice na optimizaciju pretrazivaca i saobracaj te stranice

Poslednja izmena:

Back