Kako popraviti rang sajta na google ???

Ja sam napredovao sto se tice seo i zarade na internetu, tek toliko da nazirem o cemu se radi. Nisam razradio nikakvu posebnu tehniku niti sam posebno napredovao, tek toliko da mogu da pocnem da ucim.
Moj trip je u glavnom razviti i izgraditi mrezu solidno posecenih i backlinkovanih sajtova, ali ne znam da li je to dovoljno...Dzordz je dosta spominjao blogove !

Zanima me koji su bolji vidovi zarade od Addsense ppc, kakve josh (bolje) mogucnosti postoje? ? ?

E a moze li mi neko reci kako mu izgleda sajt www.muskisvet.net i sta bi trebalo uraditi jos da bi se popravio ranking na googlu?

Pa ranking bi morao poprilicno da popravis, posto je PR=0 ( http://www.prchecker.info/check_page_rank.php ), za sve ostalo koristi alate poput http://tools.seobook.com/general/website-comparison/index.php koji ce ti omoguciti da uporedis kako stojis sa slicnim sajtovima i kako su ti uredjeni tagovi...
Sto se tice on-page sve mozes da vidis iz te analize, a probaj ako si gradio linkove ka svom sajtu, da proveris koliko ih je i kog su kvaliteta sa http://www.backlinkwatch.com/index.php .
Mislim da bi mogao da uradis keyword research pa da pocnes da pucas na neke kljucne reci koje bi ti omogucile da iznabadas i razbijes konkurenciju, koja je ako sam razumeo u Srbiji slaba !

pozz

E a moze li mi neko reci kako mu izgleda sajt www.muskisvet.net i sta bi trebalo uraditi jos da bi se popravio ranking na googlu?

Ljuba verovatno nije obratio paznju na starost tvog sajta pa ti je zato rekao ono za PR. Linkove moras graditi ali cak i da ih imas 1000 u ovom trenutku i dalje bi imao PR-0 iz jednostavnog razloga sto jos uvek nije bio PR update od kad tvoj sajt postoji. Mislim da ce biti uskoro a do tad gledaj da gradis sto vise kvalitetnih linkova.

zavisi ako je SEO za url (podfolder i file name) uradjen kako treba mozda i pomogne u rankiranju ali u svakom slucaju je step nize u hierarhiji i bitnosti

tako se moze desiti paradoksalna situacija ipak dovoljno cesta da je stranica Bogu iza USBa a da opet nadmasi glavni index po saobracaju ili da relativno lako dobije PR

zavisi to od same stranice iako sto blize rootu bolja startna pozicija

Ljuba verovatno nije obratio paznju na starost tvog sajta pa ti je zato rekao ono za PR. Linkove moras graditi ali cak i da ih imas 1000 u ovom trenutku i dalje bi imao PR-0 iz jednostavnog razloga sto jos uvek nije bio PR update od kad tvoj sajt postoji. Mislim da ce biti uskoro a do tad gledaj da gradis sto vise kvalitetnih linkova.

Tako je, starost domena mu daje na PR, tacnije sto je stariji, to je relevantniji tj. google je sve sigurniji u njegov kvalitet, s'obzirom koliko se održao na web-u.
Npr. dobio sam da napravim i administriram sajt sa vec kupljenim domenom koji je stojao dve godine (RS), samo se ladio neparkiran na nikakvom hostingu ... i pogodite sta !?!?!
Pogledao sam na prchecker.info koliki mu je rank i samo sto odstojao 2godine, dobio je DVA (PR=2). :eek:

zavisi ako je SEO za url (podfolder i file name) uradjen kako treba mozda i pomogne u rankiranju ali u svakom slucaju je step nize u hierarhiji i bitnosti

tako se moze desiti paradoksalna situacija ipak dovoljno cesta da je stranica Bogu iza USBa a da opet nadmasi glavni index po saobracaju ili da relativno lako dobije PR

zavisi to od same stranice iako sto blize rootu bolja startna pozicija

E to te pitam, odlično.
Znači umesto: w w w . sajt.rs/ponude/jednodnevni_izleti/fruskogorski_manastiri.html
će ići: w w w . sajt.rs/jednodnevni_izleti/fruskogorski_manastiri.html

hvala

ima nesto dostavicu ti linkove :cool:

Prilozi

• url.jpeg
    url.jpeg
    35,6 KB · Pregleda: 16
Poslednja izmena:
Da li mi moze neko reci zasto google konstantno smanjuje broj vec indexiranih stranica na mom sajtu , pre msec dana imao sam indexiranih 20000 stranica a onda je poceo konstantno da ih smanjuje , sada je ostalo 3400 , a svakim danom kod mne se generise minimalno 5000 sranica , do sad sam trebao imati bog zna koliko indexiranih stranica a ono krenulo sve naopako, da li je moguc da google brise te stranice zato sto sam ih izbriso sa sitemapa?

Imam jedno on-page pitanje !!!

Da li je pozeljno ponavljati naslov (title tag) ali sa izmenom od jedne reci, npr:
Gradjevinske dečije igračke - Panda Plast igračke za decu , pa naziv druge stranice je:
Letnje dečije igračke - Panda Plast igračke za decu

itd????????????

optimizujes naslov strane ako brendiras sajt i to je ok ali gubis na relevatnosti jer sumnjam da sveze sajtove po imenu uopste neko trazi

Da li mi moze neko reci zasto google konstantno smanjuje broj vec indexiranih stranica na mom sajtu , pre msec dana imao sam indexiranih 20000 stranica a onda je poceo konstantno da ih smanjuje , sada je ostalo 3400 , a svakim danom kod mne se generise minimalno 5000 sranica , do sad sam trebao imati bog zna koliko indexiranih stranica a ono krenulo sve naopako, da li je moguc da google brise te stranice zato sto sam ih izbriso sa sitemapa?

google zonglira index, povecava smanjuje to je normalna pojava. Pogotovo oko PR apdejta je to moguce. Ako stranice nemaju povratne linkove mogu da padaju u suplemental index koji se ne upotrebljava koliko i glavni index.

isto moze da ih felshuje gomila sadrzaja pa to kontaju kao mfa (made for adsense) pa onda chiliraju ali ako nastavis da gradis sadrzaj i linkove vremenom ce vracati index i nastavljati da skupljaju novi. U startu su sajtovi favorizovani ali posle izvesnog vremena google gura u stranu te sajtove zbog drugih svezih. Ne bi trebalo to da te brine i nije sve o google u web igri..

isplati se kupiti taj program ako imas kintu

konfiguracija same alatke se cesto menja kao i konfiguracija servisa na koje program deluje
autor programa program cesto apdejtuje takod a sa licenciranim programom si u toku
a alatka je po sebi neverovatno teska za krakovanje ima cuda muda kros provere serverski deo i josh shto shta shto se par mozgova sto znam da su vrsni krakeri muchili prilichno oko toga. Bilo je par krakovanih verzija neke i imam koje ne rade ni 30% uspesno to sto treba da rade a novije verzije su meksicka papricica za krakovanje

u svakom slucaju vredi kupiti taj software

Kako se ponasa sajt sa pretrazivacima, koji je sastavljen iz foldera, tj.
w w w . sajt.com/moja_skola/index.html - gde je ime stranice u stvari moja_skola umesto index.html ?
w w w . sajt.com/moja_skola.html - klasicna stranica sa imenom ... klasika
Kako google konta ovaj prvi slucaj, da li vise uzima u obzir kljucne reci imena foldera ili stranica?

Back