Kako popraviti rang sajta na google ???

Hm, koliko sam shvatio, treba konstantno raditi na izgradnji backlink, kako bi odrzao korak sa konkurencijom, ili imati mashineriju blogova ili dobro rangiranih sajtova, koji ce ti posluziti za backlink pistu!

Da moras da imash linkove od sebe to se podrazumeva a da moras da imas linkove od drugih to je imperativ koliko ti vremena treba da to kvalitetno zavrsis i u kom odnosu sa kakvih hijerarhija i lokacija je ustvari merenje da li si ili nisi profi kreator linkova

Dalje od toga SEO se zasniva na celom jednom univerzumu vrlo shkakljivih metoda na granici izmedju spama, cloakinga, stuffinga, code strukture, web extenzija, manipulacijom materijalom, simultanim promenama, raznoraznim trik reshenjima i boost reshenjima

rss i blog moraju da se poznaju bolje nego voljena

raznorazni engini za submisiju moraju da budu na potez i to za razlicite sfere net struktura
dosta copywritinga se podrazumeva

automatizacija svih procesa je najkriticnija stvar pogotovo automatizacija sadrzaja i automatizacija izgradnje linkova

neke stvari i ne smem da vam kazem da se ne posechete ;>

Poslednja izmena:
dost sopywritinga podrazumeva da addovi i linkovi treba da budu primamljivi i korisnicima interneta i botovima

a za onu "farmu" linkova mora da si lud pa ih linkujes sa home page
opalish stranicu links ili partners koju linkujes od home a onda tamo linkuj sta god da mislis da treba

svaki link koji vodi of domain znaci da nije inbound ustvari na jedan ili drugi nacin "razvodnjava" PR

dost sopywritinga podrazumeva da addovi i linkovi treba da budu primamljivi i korisnicima interneta i botovima

a za onu "farmu" linkova mora da si lud pa ih linkujes sa home page
opalish stranicu links ili partners koju linkujes od home a onda tamo linkuj sta god da mislis da treba

svaki link koji vodi of domain znaci da nije inbound ustvari na jedan ili drugi nacin "razvodnjava" PR

Eto kakvu glupost ne bi znao da mi nisi reknuo !!!

Widi faust www.studioelit.com u pitanju je podvala koju ce samo profesionalci da uvide ... hehehehe.
...baneri su jos uvek tu ?!!!? ...ali u iframe-u
Mislim da ce ovo da provale samo automatizovani citaci koji ce provaliti da link vise ne postoji na glavnoj stranici vec da se sorurce-uje frejmom sa neke podstranice !!!
Sta mislis, bio si mnogo grub kada si predlozio da ih samo maknem!? Oce partneri sa crawlerima da me izbace iz direktorijma ?
z:mrgreen:

Widi faust www.studioelit.com u pitanju je podvala koju ce samo profesionalci da uvide ... hehehehe.
...baneri su jos uvek tu ?!!!? ...ali u iframe-u
Mislim da ce ovo da provale samo automatizovani citaci koji ce provaliti da link vise ne postoji na glavnoj stranici vec da se sorurce-uje frejmom sa neke podstranice !!!
Sta mislis, bio si mnogo grub kada si predlozio da ih samo maknem!? Oce partneri sa crawlerima da me izbace iz direktorijma ?
z:mrgreen:

Ako su od direktorijuma onda si mnogo naivan pa si tamo hvatao reciprocne linkove
Johny od direktorijuma zabodes sta mozes dzabe ostale ko hebe da l ce ili nece da daju linkove
cepas dalje artikli, blogovi, rss, rss direktorijumi, josh blogova, par you tube profila, neki digg, nesto tamo nesto vamo
uopste recheno od interaktivnih direktorijuma ni za dmoz.org nema linka na mojim home pages a ne za neki levi direktorijum koji se setio da trazi reciprocne linkove

oni su u poslu zbog tvojih linkova i tvoje submisije a ne ti zbog njihovih

i

njima je sadrzaj to sto im ti das kao tvoj link i za dzabe oce oce nece nece nisi valjda lud da linkujes direktorijume ili da im placas link

Mogu u svakom trenutku da prodam linkove kao clanarinu i to 10+ $ mesecno sa svojih home page pa necu da razvodnjavam PR

Sa svog home page bilo kog domejna linkuj samo svoje inbound *unutrasnje* strane i sve elemente drzi na svom serveru gde mozes da zabodes link ok ako ti traze link to je vec bezobrazluk ako nisu vec u tvojoj branshi

kakvi crni linkovi sa home page na kojekakve direktorijume i sumnjam da uopste proveravaju status svojih reciprocnih linkova

kontaj da ti je home page sacred
ne bi dao link nekom PR 8 ili 9 sa home page osim ako mi ne daju isto sa home page

a oni tebe spucaju u neku kategoriju na neku lokaciju koju je pitanje da li ce iko ikad da vidi i da li ce iko ikad da dodje preko tog linka ali ti zato zakache svoj mi smo tamo na home page

Ne budi naivcina

reciprocni linkovi osim sa kvalitetnom konkurencijom webmastera koji su u istoj branshi i iz iste hijerarhije (home page - home page, links page - links page) ne dolazi u obzir

Poslednja izmena:
z:shock: Uh ,sto me nafrula... a u pravu si y8g, to sam pre par meseci pokusavao da se ufuram na pretrazivace pa nisam znao nista sem da ako imas neke backlinkove, mozes da pokupis poJene, itd !
Ja sam to gurno u frame, pa neka bude tako... ma sledeci put widece oni mene kad ja njima stavim banere u totalno low priority neku stranicu ... hehe , joke !
Eto, da mi nisi owo rekao, ja bi lagano nastavio da slazem banere na index.html kao deda domine ..... he heeeeeee jooooooooooj z:lol:

HWALA TI PUNO, mnogo leo mi seo SEO, bas ga wolim, zanimljiv je extra !

odo da radim, widimo se Dzordz !

Johny, ok je da gradis sajtove na srpskom onako mislim da napreduje nash web i sve to ali neces se leba najesti od optimizacije sadrzaja na srpskom i surferima sa ovih podrucja

Kontam da te nista ne sprechava da uplovis u sajtove sa sadrzajem na engleskom

Isprva moze da bude tesko i konkurencija "brije" ali ima to svojih pogodnosti

1. Mnogo vece trziste
2. Mnogo "izdashnije" trziste
3. Sto bi zeldiji rekli "u fullu" SEO
4. Zarada contextual advertajzing, affiliate, prodaja..
5. Ozbiljniji PR, ozbiljnija vrednost sajtova

pod.gif

tightrope.jpg

http://forum.krstarica.com/threads/227834

Poslednja izmena:
Faust, imam mali problem. Dobio sam da odrzavam site ferometal-inter.com i kada sam pristupio root-u sajta, vidim file robots.txt !
Uzmem obrisem file, jer znam da sluzi za blokiranje pristupa search engina odredjenim stranicama.
Kada sam sajt ubacio u svoj google nalog, krenem da dodam vec napravljenu sitemap.xml, kad kaze mi :

URL restricted by robots.txt
We encountered an error while trying to access your Sitemap. Please ensure your Sitemap follows our guidelines and can be accessed at the location you provided and then resubmit.

Ja se setim da sam backupovao ceo sajt i udjem u robots.txt i vidim u njemu :
User-agent: *
Disallow: /

Udjem u goggle nalog i odem na webmaster tools pa udjem u tools/Analyze robots.txt i tu mi kaze da :
Googlebot is blocked from http://www.ferometal-inter.com/

Sta da radim da bi ukinuo restrikciju na pristup crawlera ?????????????????
1. da li da editujem robots.txt pa ga uploadujem na sajt ?
2. ili nesto treba da se podesi u google nalogu kako bi ukinuo restrikciju ?

Pazi ovako, ja sam odradio sledece:

bilo je:

Disallow: /

ja sam stavio:

Allow: /

Jel ce da skine zabranu ako ostavim robots.txt u ovakvom obliku?

2.sitemap.xml sam stavio u root sajta sa ostalim fajlovima i direktorijumima, ne znam na sta mislis kad kazes ispravan format? Generisana je normalno, sveze i ispravno i u xml formatu, clasica, kao i do sada!

pozzzzzzz

Back